Företag i fokus:

De prisas som årets lärare i gymnasieskolan

IMG_4467

Lärarna Pontus Sjöberg och Ing-Marie Andersson. Bild: Södertälje kommun.

Föregående vecka, onsdagen den 21 september, tilldelade Utbildningsnämnden utmärkelse till två lärare i Södertälje. Lärarna Ing-Marie Andersson och Pontus Sjöberg utsågs till Årets lärare i gymnasieskolan för sina fina framgångar.

Utmärkelsen tilldelas till lärare som tydligt åstadkommit en förbättrad kvalitet i undervisningen, arbetar aktivt för skolans uppdrag och har en synlig påverkan på barn och elevers resultat i en grupp, klass eller skola.

Lärarna Andersson, på Enstad på Morabergs studiecentrum, och Sjöberg, på Torekällgymnasiet, uppfyllde kriserna och tilldelades därmed titeln ”Årets lärare”.

– Jag blev väldigt glad men också förvånad då jag, likt många andra lärare och kollegor, ibland känner mig otillräcklig i lärarrollen. Det här är ett fint kvitto på att jag har gjort något bra, säger Pontus Sjöberg på kommens hemsida.

Priset delades ut av nämndens ordförande, Elof Hansjons, när medarbetare på kommunens gymnasieskolor samlades för en gemensam utbildningsdag i stadshuset med inspirationsföreläsningar och workshops.

Elof Hansjons, utbildningsnämndens ordförande i Södertälje. Foto: Alex Ataseven.

– Det finns så många väldigt kompetenta lärare så jag är förvånad, stolt och väldigt glad över utmärkelsen, säger Ing-Marie Andersson.

Motiveringen av av Ing-Marie: 

”Ing-Marie är den lärare som oavsett om eleverna är helt nyanlända och inte har någon kunskap om det svenska skolsystemet alltid utgår ifrån att eleverna kan och ska få möjlighet att lyckas.” 

Motiveringen av Pontus: 

”Genom ett stort engagemang för eleverna, sin fina ledarskapsförmåga och didaktiska skicklighet har Pontus ökat elevernas motivation, delaktighet och resultat. Det har också ökat intresset för att söka inriktningen Måleri på Bygg- och anläggningsprogrammet på skolan.”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 september 2022 04:00
Senast uppdaterad: 18 augusti 2023 10:20

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors