Företag i fokus:

Annons

De prisas som årets lärare i gymnasieskolan

IMG_4467

Lärarna Pontus Sjöberg och Ing-Marie Andersson. Bild: Södertälje kommun.

Föregående vecka, onsdagen den 21 september, tilldelade Utbildningsnämnden utmärkelse till två lärare i Södertälje.

Lärarna Ing-Marie Andersson och Pontus Sjöberg utsågs till Årets lärare i gymnasieskolan för sina fina framgångar.

Utmärkelsen tilldelas till lärare som tydligt åstadkommit en förbättrad kvalitet i undervisningen, arbetar aktivt för skolans uppdrag och har en synlig påverkan på barn och elevers resultat i en grupp, klass eller skola.

Lärarna Andersson, på Enstad på Morabergs studiecentrum, och Sjöberg, på Torekällgymnasiet, uppfyllde kriserna och tilldelades därmed titeln ”Årets lärare”.

– Jag blev väldigt glad men också förvånad då jag, likt många andra lärare och kollegor, ibland känner mig otillräcklig i lärarrollen. Det här är ett fint kvitto på att jag har gjort något bra, säger Pontus Sjöberg på kommens hemsida.

Priset delades ut av nämndens ordförande, Elof Hansjons, när medarbetare på kommunens gymnasieskolor samlades för en gemensam utbildningsdag i stadshuset med inspirationsföreläsningar och workshops.

Elof Hansjons, utbildningsnämndens ordförande i Södertälje. Foto: Alex Ataseven.

– Det finns så många väldigt kompetenta lärare så jag är förvånad, stolt och väldigt glad över utmärkelsen, säger Ing-Marie Andersson.

Motiveringen av av Ing-Marie: 

”Ing-Marie är den lärare som oavsett om eleverna är helt nyanlända och inte har någon kunskap om det svenska skolsystemet alltid utgår ifrån att eleverna kan och ska få möjlighet att lyckas.” 

Motiveringen av Pontus: 

”Genom ett stort engagemang för eleverna, sin fina ledarskapsförmåga och didaktiska skicklighet har Pontus ökat elevernas motivation, delaktighet och resultat. Det har också ökat intresset för att söka inriktningen Måleri på Bygg- och anläggningsprogrammet på skolan.”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 september 2022 04:00
Senast uppdaterad: 26 september 2022 10:10

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)