🕝 2 minuter
De prisas som årets lärare i gymnasieskolan
Publicerad 26 september 2022 06:00
Uppdaterad 18 augusti 2023 12:20

Lärarna Pontus Sjöberg och Ing-Marie Andersson. Bild: Södertälje kommun.

Föregående vecka, onsdagen den 21 september, tilldelade Utbildningsnämnden utmärkelse till två lärare i Södertälje. Lärarna Ing-Marie Andersson och Pontus Sjöberg utsågs till Årets lärare i gymnasieskolan för sina fina framgångar.

Utmärkelsen tilldelas till lärare som tydligt åstadkommit en förbättrad kvalitet i undervisningen, arbetar aktivt för skolans uppdrag och har en synlig påverkan på barn och elevers resultat i en grupp, klass eller skola.

Lärarna Andersson, på Enstad på Morabergs studiecentrum, och Sjöberg, på Torekällgymnasiet, uppfyllde kriserna och tilldelades därmed titeln ”Årets lärare”.

– Jag blev väldigt glad men också förvånad då jag, likt många andra lärare och kollegor, ibland känner mig otillräcklig i lärarrollen. Det här är ett fint kvitto på att jag har gjort något bra, säger Pontus Sjöberg på kommens hemsida.

Priset delades ut av nämndens ordförande, Elof Hansjons, när medarbetare på kommunens gymnasieskolor samlades för en gemensam utbildningsdag i stadshuset med inspirationsföreläsningar och workshops.

Elof Hansjons, utbildningsnämndens ordförande i Södertälje. Foto: Alex Ataseven.

– Det finns så många väldigt kompetenta lärare så jag är förvånad, stolt och väldigt glad över utmärkelsen, säger Ing-Marie Andersson.

Motiveringen av av Ing-Marie: 

”Ing-Marie är den lärare som oavsett om eleverna är helt nyanlända och inte har någon kunskap om det svenska skolsystemet alltid utgår ifrån att eleverna kan och ska få möjlighet att lyckas.” 

Motiveringen av Pontus: 

”Genom ett stort engagemang för eleverna, sin fina ledarskapsförmåga och didaktiska skicklighet har Pontus ökat elevernas motivation, delaktighet och resultat. Det har också ökat intresset för att söka inriktningen Måleri på Bygg- och anläggningsprogrammet på skolan.”

Dela artikeln