Företag i fokus:

Boel Godner efter valförlusten: – ”Instabil majoritet”

2022_04_278429108_729395434757502_1811286645503964775_n

Foto: Alex Ataseven/Södertälje kommun.

Tidigt på torsdagsmorgonen presenterades den nya Södertäljealliansen som, med tillräckligt med majoritet, tar makten från rödgröna i Södertälje.

Nu utrycker Boel Godner (S) sin oro när makten tas i anspråk av Kristdemokraterna, Liberalerna och Moderaterna med stöd av Sverigedemokraterna och Realistpartiet.

– Det är en mörk och instabil majoritet Södertälje får med fem partier, M, SD, KD, L och RP, som ska komma överens. De har ännu inte presenterat ett enda förslag, säger Godner till Telgenytt.

Vidare berättar Godner om oroligheten för att prioriteringen av skolan ska avta, att arbetet med bättre arbetsvillkor och språkutveckling för kommunens anställda ska stanna upp.

Södertäljealliansen som styr kommande fyra år. Foto: Alex Ataseven.

En annan faktor som Boel pekar på är att spelplanen i majoritetsbygget ändrads när David Winerdahl petas ned av sin egna KD-styrelse.

Beslutet i sig om att peta nere gruppledaren David Winerdal med en omedelbar verkan var ett enhälligt beslut. Ersättaren blev Anna-Tuulia Syrjänen, men Godner anser att KD kuppade bort Winerdal och därmed svek sina väljare när de valde att samarbeta med den högern.

Till SVT berättade KDs nya gruppledare Syrjänen att det var en större chock för väljarna vid ett samarbete med S och MP. Av den anledningen valde partiet att följa Kristdemokraternas linje lokalt som på riksnivå och ingå koalition med de borgerliga partierna.

Kristdemokraternas nya gruppledare i Södertälje, Anna-Tuulia Syrjänen. Foto: KD.

Men Boel Godner fortsätter att utrycka sin oro över maktskiftet.

– Jag har ännu inte sett ett enda förslag från denna mörka fempartikoalition. Jag är orolig för att prioriteringen av skolan ska avta och att arbetet med bättre arbetsvillkor och språkutveckling för kommunens anställda ska stanna upp. Jag är också orolig för att det omfattande arbetet som kommunen tillsammans med polisen bedriver mot den organiserade brottsligheten ska hamna i skymundan, säger Godner till Telgenytt.

I samband med maktskiftet bröts ett långt rödgrönt styre i Södertälje. Nu väntar en process där bland annat flera ordförandeposter och ordförandeskap i nämnder tas i anspråk av nya Södertäljealliansen.

Läs även: – Maktskifte i Södertälje – Historiskt besked

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2022 04:00
Senast uppdaterad: 22 september 2022 21:13

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors