Företag i fokus:

Annons

Ny serie spelas in i Södertälje – Påminner om Snabba Cash

Montage Alex Ataseven

Foto: Alex Ataseven.

Under torsdagen befann sig ett stort filmteam på flera platser i centrala Södertälje.

Nu kan Telgenytt berätta att det är samma filmbolag som befann sig i Södertälje i början av september för att spela in en ny serie.

”Vi filmar en dramaserie i sex delar. Vi filmar scener där vi skjuter med vapen. Vi filmar även scener där vi kör med bilar på parkeringen och ut från parkeringen.”, så löd meddelandet dagarna innan filmteamet anlände till platsen.

Det var den 8 september som produktionsbolaget Filmlance var på plats i Bollhallen i Hovsjö med ett filmteam på ungefär 50 personer för att spela in en ny serie.

Filmteamet vid Marenplan. Läsarbild.

– Det stämmer, vi var här för några veckor sedan med ett stort team. Nu är vi tillbaka för att fortsätta filma, men jag kan inte berätta mer än så, berättade personen till Telgenytt

Men vad för typ av serie som spelas in hålls fortfarande hemligt. Däremot fick LT en liten glimt om vad den nya serien handlar om och att projekt går under namnet X22.

– Det är en blandning av båda filmerna Snabba Cash och Top Dog som är SVT:s största projekt i år. Projektstart var i mars och nästa år, kanske till sommaren, räknar man med att den ska visas på SVT, berättade personen till tidningen.

Foto: Alex Ataseven.

Läsarbild.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 september 2022 19:51
Senast uppdaterad: 22 september 2022 19:51

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)