Företag i fokus:

Ny serie spelas in i Södertälje – Påminner om Snabba Cash

Montage Alex Ataseven

Foto: Alex Ataseven.

Under torsdagen befann sig ett stort filmteam på flera platser i centrala Södertälje.

Nu kan Telgenytt berätta att det är samma filmbolag som befann sig i Södertälje i början av september för att spela in en ny serie.

”Vi filmar en dramaserie i sex delar. Vi filmar scener där vi skjuter med vapen. Vi filmar även scener där vi kör med bilar på parkeringen och ut från parkeringen.”, så löd meddelandet dagarna innan filmteamet anlände till platsen.

Det var den 8 september som produktionsbolaget Filmlance var på plats i Bollhallen i Hovsjö med ett filmteam på ungefär 50 personer för att spela in en ny serie.

Filmteamet vid Marenplan. Läsarbild.

– Det stämmer, vi var här för några veckor sedan med ett stort team. Nu är vi tillbaka för att fortsätta filma, men jag kan inte berätta mer än så, berättade personen till Telgenytt

Men vad för typ av serie som spelas in hålls fortfarande hemligt. Däremot fick LT en liten glimt om vad den nya serien handlar om och att projekt går under namnet X22.

– Det är en blandning av båda filmerna Snabba Cash och Top Dog som är SVT:s största projekt i år. Projektstart var i mars och nästa år, kanske till sommaren, räknar man med att den ska visas på SVT, berättade personen till tidningen.

Foto: Alex Ataseven.

Läsarbild.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 september 2022 19:51
Senast uppdaterad: 22 september 2022 19:51

Södertäljebon skrapade fram 100 000 på Triss

Gun

Södertäljebor Gunilla
Foto: Svenska Spel

Gunilla från Södertälje skrapade fram 100 000 kronor på Triss i TV4:s Nyhetsmorgon. Nu ser hon fram emot att bjuda familjen på drömresan.

Under söndagens avsnitt av TV4 Nyhetsmorgon blev Gunilla från Södertälje 100 000 kronor rikare efter att ha skrapat Triss.

Det lyckosamma ögonblicket kom när hon och hennes sambo Jaime deltog i programmet och skrapade fram storvinsten. Vinstpengarna har de bestämt ska användas till en välbehövlig familjesemester i Marbella.

– Jag ska ta med min syster och sambo på en resa till Marbella. Där kommer vi sola, bada, shoppa och leva livet, berättar Gunilla.

(Annonslänk)

Gunillas tur började en vanlig dag i november när hon på väg hem från jobbet köpte den vinnande Trisslotten på Pressbyrån vid Södra Station i Södertälje.

– Jag satt på pendeltåget på väg hem när jag skrapade Trisslotten. När jag såg tre tv-symboler ville jag bara ställa mig upp och skrika ut i glädje men jag fick hålla tillbaka, berättar Gunilla skrattandes.

Daniel Arnkvist, kommunikatör för Svenska Spel Tur, var på plats under sändningen för att gratulera det glada paret till vinsten. Gunillas och Jaimes framgångsrika tv-skrap blev inte bara en ekonomisk vinst utan även biljetten till en oförglömlig familjeresa.

– Det blev ett otroligt härligt avslut på helgen. Gunilla är den andra personen från Södertälje som skrapat Triss i tv 2024, stort grattis, säger Daniel Arnkvist.

Gunilla skrapade fram 100 000 kronor i söndagens avsnitt av TV4 Nyhetsmorgon.
Foto: Svenska Spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 14:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 14:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors