Företag i fokus:

Annons

Tomas Karlsson på LT måste kunna behärska sig själv

306724905_456232929857201_4576803295812483099_n (1)

Skärmdump. LT.

LT:s centerpartistiske ledarskribent, Tomas Karlsson, skriver att partikamraterna hugger David Winerdal (KD) i ryggen.

Tomas Karlsson har med stor sannolikhet inte full insyn över KD:s beslut. Men att sätta sig ner och skriva när man är förbannad över politiska beslut är inte en klok idé. Du borde veta bättre Karlsson.

Vem vet vad beslutet grundar sig i, om inte KD-styrelsen själva. Så jag antar att Tomas Karlsson på LT med stor sannolikhet spekulerar i sin artikeln.

I Karlssons text syns det tydligt hur rasande han är över Kristdemokraternas beslut om att peta bort gruppledaren David Winerdal. Därefter anklagar han Robert Halef i princip för att vara en maktgalen politiker som vill roffa åt sig den stora kronan, kalla det för ”Kuppen i KD” och samtidigt lyfter han Winerdal som någon slags Messiah som frälst Kristdemokraterna i Södertälje.

Ska bli intressant att se hur många personröster David Winerdal fick i Södertälje, men till saken.

Det är allvarliga påstående mot Halef som Tomas Karlsson på LT inte har grund för. Att anklaga partikamraterna för ”hugga David i ryggen” och anklaga Halef för ”palatskupp” är grova anklagelser.

Har du stöd för dina påståenden Tomas Karlsson eller är du bara van att kunna skriva blask utan att ifrågasättas.

David Winerdal öppnade tidigare upp för ett samarbete med Vänsterpartiet och fick alla KD-väljare att gå upp i taket. Vi ska heller inte glömma den enorma kritiken från KD-väljare i Södertälje över ett rödgrönt samarbete. Kan det vara så att Kristdemokraternas styrelse försöker upprätta sitt anseende i Södertälje.

Och precis som du skriver i din text Tomas Karlsson, så har Winerdal stängt dörren för Sverigedemokraterna, Realistpartiet och Vänstern. Vem vill han samarbeta med när det bara återstår Liberalerna och Moderaterna. Hade Winerdal kanske en helt egen agenda, gentemot sina väljare, som ledde till det enhälliga styrelsebeslutet som orsakade hans petning.

Skulle det vara fallet så har Winerdal inte följt KD:s linje. Då kan det lika gärna vara KD:s väljare som blev knivhuggna i ryggen.

Och Tomas Karlsson, lugna nerverna nästa gång du sätter dig framför ett tangentbord. Din uppgift är trots allt att vara neutral, men jag förstår din frustration.

Tack för mig.

KD-väljaren

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 september 2022 11:31
Senast uppdaterad: 16 september 2022 13:55

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors