Företag i fokus:

Annons

Tomas Karlsson på LT måste kunna behärska sig själv

306724905_456232929857201_4576803295812483099_n (1)

Skärmdump. LT.

LT:s centerpartistiske ledarskribent, Tomas Karlsson, skriver att partikamraterna hugger David Winerdal (KD) i ryggen.

Tomas Karlsson har med stor sannolikhet inte full insyn över KD:s beslut. Men att sätta sig ner och skriva när man är förbannad över politiska beslut är inte en klok idé. Du borde veta bättre Karlsson.

Vem vet vad beslutet grundar sig i, om inte KD-styrelsen själva. Så jag antar att Tomas Karlsson på LT med stor sannolikhet spekulerar i sin artikeln.

I Karlssons text syns det tydligt hur rasande han är över Kristdemokraternas beslut om att peta bort gruppledaren David Winerdal. Därefter anklagar han Robert Halef i princip för att vara en maktgalen politiker som vill roffa åt sig den stora kronan, kalla det för ”Kuppen i KD” och samtidigt lyfter han Winerdal som någon slags Messiah som frälst Kristdemokraterna i Södertälje.

Ska bli intressant att se hur många personröster David Winerdal fick i Södertälje, men till saken.

Det är allvarliga påstående mot Halef som Tomas Karlsson på LT inte har grund för. Att anklaga partikamraterna för ”hugga David i ryggen” och anklaga Halef för ”palatskupp” är grova anklagelser.

Har du stöd för dina påståenden Tomas Karlsson eller är du bara van att kunna skriva blask utan att ifrågasättas.

David Winerdal öppnade tidigare upp för ett samarbete med Vänsterpartiet och fick alla KD-väljare att gå upp i taket. Vi ska heller inte glömma den enorma kritiken från KD-väljare i Södertälje över ett rödgrönt samarbete. Kan det vara så att Kristdemokraternas styrelse försöker upprätta sitt anseende i Södertälje.

Och precis som du skriver i din text Tomas Karlsson, så har Winerdal stängt dörren för Sverigedemokraterna, Realistpartiet och Vänstern. Vem vill han samarbeta med när det bara återstår Liberalerna och Moderaterna. Hade Winerdal kanske en helt egen agenda, gentemot sina väljare, som ledde till det enhälliga styrelsebeslutet som orsakade hans petning.

Skulle det vara fallet så har Winerdal inte följt KD:s linje. Då kan det lika gärna vara KD:s väljare som blev knivhuggna i ryggen.

Och Tomas Karlsson, lugna nerverna nästa gång du sätter dig framför ett tangentbord. Din uppgift är trots allt att vara neutral, men jag förstår din frustration.

Tack för mig.

KD-väljaren

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 september 2022 11:31
Senast uppdaterad: 16 september 2022 13:55

Nya budgeten satsar långsiktigt – Vågar vi tro på det?

DSC_0007-2

Rosenberg (M), Godner (S), Greger (MP)

Föregående vecka presenterades det nya politiska styrets sin budget. Boel Godner (S), Alexander Rosenberg (M) och Lars Greger (MP) har äntligen kommit överens om hur pengarna ska spenderas under kommande mandatperiod. Historia skrivs och framtiden ser ljus ut när budgeten presenteras.

Äntligen kan vi se politiker som vill jobba på det allra sköraste som finns i samhället, våra barn och ungdomar. Satsningen ska göras på skola och förhoppningen är att det förebyggande arbetet får en möjlighet att startas upp. Allt för att arbeta och få till en förändring, i stället för att släcka bränder som börjar med rök. Målet är att arbetet ska börja innan röken får ta fattning. Förhoppningen ligger i att satsningen ska ge skolan de resurser som behövs för att kunna påbörja detta arbete.

En annan prioritet som går i led med det tidigare är riktningen för fritidsgårdar och platser för ungdomar att vistas på. Kanske får kulturkommittén en boost för att kunna fokusera på de ungdomar som hänger på fel platser. Även om det finns fritidsgårdar idag lockar de inte alla ungdomar, fler lokaler i kommunen ska möjliggöras.

(Annonslänk)

Målet är att skapa mer liv och rörelse”, enligt kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). Detta säger du bra Godner, hoppas bara att det inte är tomma ord. Politiker över lag utlovar guld och gröna skogar, men beklagar sig själv en bit in på mandatperioden och framför ursäkter till varför löften inte har hållits.

Det presenteras även en storsatsning på arbetslösheten och detta går hand i hand med lågkonjunkturen som vi alla fått smaka på i väntan på huvudrätten och smällen som väntar år 2023.

En lågkonjunktur som kommer skaka om många hushåll med höjda hyresavgifter, skyhöga elpriser, förhöjda matpriser, höjda bränslepriser och mycket annat gott som knackar på dörren i väntan på att bli insläppta.

Glöm inte räntorna som ökar lite då och då. Till detta kommer inte inkomsterna höjas för att kompensera alla ökade utgifter.

Vi behöver lära oss begränsa intaget och leva snålt – eller ekonomiskt i schysstare anda.  

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 21:09
Senast uppdaterad: 6 december 2022 21:43

Boende efter dödskjutningen i Blombacka – ”Obehagligt”

Polis

Foto: Alexander Isa.

Trots stora polisära resursers har tre personer skjuts ihjäl på kort tid i Södertälje. I helgen sköts en 25-åring man till döds och blev skjutvapnets sjunde offer i år. Tre personer har gripits misstänkta för mord.

Trots en hög polisnärvaro inträffade ännu en dödsskjutning. Gunnar Appelgren, Kriminalkommissarie, berättar för SvD att vid söndagens dödsskjutning var uniformerad polis bara cirka 200 till 300 meter bort.

– Jag har aldrig varit med om så motiverade gärningsmän tidigare. Det har varit likadant vid tidigare mord, det är polistätt men man chansar ändå, säger han till tidningen.

Enligt uppgifter kopplas söndagens dödskjutning till en pågående konflikt mellan flera olika gäng i Södertälje som sprider oro och otrygghet bland kommuninvånarna.

– Det har väldigt mycket poliser som åkt runt här, men det är obehaget det som har hänt, säger en person som bor i området till Telgenytt. Polisen kan samtidigt inte vara överallt. I det här fallet så hände det ju inomhus, de kan inte stoppa allt, säger personen.

Polisen på plats efter söndagens dödsskjutning. Foto: Shamash Oyal

Den 10 juni tidigare i år sköts en ung man till döds på en lekplats, bara ett stenkast från söndagens dödskjutning. Den skjutne var en man i 20-årsåldern och sköts till döds på väg till jobbet.

Känner ni er oroliga för att vistas i området, med tanke på att det skett två mord här på kort tid?

– Nej, inte så mycket. Jag är född och uppvuxen in Södertälje och så länge man inte lägger sig i så är man safe tycker jag. Folk går kanske inte ut ensamma om kvällarna, det är väl det. Men det är betryggande att man ser polisbilar ganska ofta, säger boende i området till Telgenytt.

Kort efter söndagens dödsskjutning meddelade polisen att tre personer gripits misstänkta för mordet och är anhållna för vidare utredning.

BILDEXTRA: Dödsskjutningen i Blombacka

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 14:40
Senast uppdaterad: 6 december 2022 14:40

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)