Företag i fokus:

Annons

DEBATT: En eloge till Robert Halef (KD) och partistyrelsen

Montage Alex Ataseven

Robert Halef (KD) och den petade gruppledarfen David Winerdahl (KD). Pressbilder: KD/Södertälje kommun.

Den Centerpartistiska ledarskribenten, Tomas Karlsson, skriver i Länstidningen, att partikamraterna hugger David Winerdal i ryggen. Karlsson är som välkänt ledarskribent på Länstidningen och han delar Centerpartiets värderingar.

Med detta sagt så innebär det att Karlssons text inte är helt objektiv, särskilt då Centerpartiet kommer att hamna i opposition om KD nu väljer att samarbeta med Moderaterna och Liberalerna.

Karlsson skriver en massa floskler om hur partistyrelsen avsatt Winerdal efter ett lyckat val. 

Vad Karlsson inte skriver i sin argumenterande opinionstext är att Winerdal var på väg att hugga majoriteten av alla väljare som röstat på KD i ryggen. Karlsson glömde även att förtroendet och makten kommer från oss medborgare och att det inte är något en ensam person kan ta åt sig äran för.

Vad Karlsson inte heller nämner är Winerdals välslipade kniv, och det stora Sveket att han ville samarbeta med de rödgröna. Något de flesta KD väljare var helt omedvetna om.

Med detta sagt så har Winerdal gått emot moderpartiet, vilket också är ett tungt skäl till att han blir avsatt från sin höga tron. Winerdals egen partiledare, Ebba Busch, har en diametralt annan inställning till vilka partier KD ska samarbeta med. 

Karlsson nästan uppmanar kristdemokrater i kommunfullmäktige som av själ och hjärta säger nej till SD, att bli politiska vildar, vilket låter tondövt och desperat i mina öron.

Med den retoriken blottar sig Karlssons vurmande för att makten ska stanna hos hans centerpartistiska vänner. Men Karlsson glömmer att man själv inte äger sitt mandat, utan det är ett förtroende som man får av sina väljare. 

Karlsson skriver vidare att Kristdemokraterna har gjort ett bra val. Vilket stämmer, det är många borgerliga väljare, precis som jag, som röstat på KD med hopp om förbättring och förändring.

Vilket inte är fallet om Winerdal och KD skulle samarbeta med den rödgröna-sörjan som styrt Södertälje nästan oavbrutet i 100 år.

En eloge till Robert Halef och partistyrelsen som gjort det enda rätta.

Zeljka

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 september 2022 13:22
Senast uppdaterad: 16 september 2022 13:39

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)