Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Södertäljebo döms till fängelse – Försökte smuggla narkotika

2021_12_hovratten

Bild/Foto: Creative Commons.

En Södertäljebo greps i våras med en stor mängd amfetamin och dömdes till fängelse för grov narkotikasmuggling.

Han överklagade domen till Svea hovrätt som nu fastställer tingsrätten beslut.

Det var den 19 maj tidigare i år som tullen stoppade en bil i Nynäshamn som ankom från Polen. I fordonet satt en 24-årig man, skriven i Södertälje, som hade med sig 1287 gram amfetamin i en väska som han försökte föra in i landet.

Utöver amfetaminet hade han även med sig 7362 enheter dopingsmedel, 134 tabletter av dopningsmedlet klenbuterol, 248 sprutor, 376 kanyler samt två batonger och en springkniv.

24-åringen greps på plats, den 19 maj, och åtalades för grov narkotikasmuggling och har varit frihetsberövad sedan dess.

I överklagan menade Södertäljebon att han inte var medveten om att narkotikan fanns bland hans tillhörigheter och begärde därmed att domstolen skulle frikänna honom från grov narkotikasmuggling, samt tilldela en strafflindring.

Men Svea hovrätt avslog överklagan och fastställde tingsrättens dom som beslutade att tilldela mannen fängelse i 3 år och 2 månader.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 september 2022 12:48
Senast uppdaterad: 15 september 2022 12:48

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors