Företag i fokus:

Södertäljebo döms till fängelse – Försökte smuggla narkotika

Hovrätten Foto: Cc

Bild/Foto: Creative Commons.

En Södertäljebo greps i våras med en stor mängd amfetamin och dömdes till fängelse för grov narkotikasmuggling.

Han överklagade domen till Svea hovrätt som nu fastställer tingsrätten beslut.

Det var den 19 maj tidigare i år som tullen stoppade en bil i Nynäshamn som ankom från Polen. I fordonet satt en 24-årig man, skriven i Södertälje, som hade med sig 1287 gram amfetamin i en väska som han försökte föra in i landet.

Utöver amfetaminet hade han även med sig 7362 enheter dopingsmedel, 134 tabletter av dopningsmedlet klenbuterol, 248 sprutor, 376 kanyler samt två batonger och en springkniv.

24-åringen greps på plats, den 19 maj, och åtalades för grov narkotikasmuggling och har varit frihetsberövad sedan dess.

I överklagan menade Södertäljebon att han inte var medveten om att narkotikan fanns bland hans tillhörigheter och begärde därmed att domstolen skulle frikänna honom från grov narkotikasmuggling, samt tilldela en strafflindring.

Men Svea hovrätt avslog överklagan och fastställde tingsrättens dom som beslutade att tilldela mannen fängelse i 3 år och 2 månader.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 september 2022 12:48
Senast uppdaterad: 15 september 2022 12:48

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors