Företag i fokus:

Scaniakoncernen gör sig av med bolag i Ryssland

Scania Foto. Alex Ataseven

Foto: Alex Ataseven.

Scania och MAN säljer sina försäljningsbolag i Ryssland till lokala partners och samtidigt gör Scania sig av med sin ryska finansieringsverksamhet.

Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande under tisdagen.

I samband med kriget mellan Ryssland och Ukraina beslutade Scania att stoppa sina leveranser av lastbilar och reservdelar till Ryssland. Samtidigt stoppades all produktion i fabriken i St Petersburg.

Ett beslut som drabbar en stor omsättning som uppgår till 6 procent av Scanias omsättning som relateras till landet.

Nu meddelar Scania att de avser att sälja den ryska verksamheten och gjort en avsättning som kommer att belasta resultatet under tredje kvartalet 2022.

”Den 1 september 2022 uppgick Scaniakoncernens totala tillgångar relaterade till Ryssland till cirka 11 miljarder SEK. Scaniakoncernen har den 13 september gjort en avsättning i redovisningen på cirka 5 miljarder för verksamheten i Ryssland.”, skriver Scania i ett pressmeddelande.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 september 2022 08:46
Senast uppdaterad: 14 september 2022 08:46

SENASTE NYTT: Två barn avlidna i Lina Hage

Polis-1

Foto: Shamash Oyal

En allvarlig incident i en bostad i Lina Hage under tisdagskvällen resulterade i två mindreårigas död. Polisen har gripit två misstänkta och spärrat av ett område för utredning.

Polis och ambulans kallades till en bostad i Lina Hage klockan 20:00 på tisdagen efter rapporter om ett allvarligt brott.

Inledningsvis var polisen förtegen om detaljer men betonade att en omfattande utredning pågick för att klarlägga händelseförloppet. Polisen kunde på onsdagsmorgonen bekräfta att vid ankomsten påträffades två minderåriga barn skadade, som senare avled till följd av sina skador.

”Två minderåriga barn har avlidit efter att ha anträffats livlösa i en bostad i Södertälje. Två vuxna familjemedlemmar en man och en kvinna har gripits och anhållits misstänkta för mord. En av de vuxna var skadad och behövde sjukhusvård. I övrigt är skadeläget oklart.”, skriver polisen i ett pressutskick.

Tekniker från polisen anlände till platsen strax efter klockan 23 på tisdagskvällen för att samla bevis och genomföra en detaljerad brottsplatsundersökning.

Ett stort område runt bostaden spärrades av för att möjliggöra en noggrann teknisk undersökning.

Läs även: – Minderåriga skadade i bostadsområde – Två gripna

Polisens tekniker på plats i sambadn med händelsen
Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 april 2024 09:48
Senast uppdaterad: 24 april 2024 09:48

Ny samverkan mellan Södertälje och Botkyrka

Lars-Greger_IMG_3509_Foto-Liza-Simonsson_HIGHRES-1

Lars Greger(MP), ordförande miljönämnden.
Foto: Södertälje kommun/Liza Simonsson

Miljönämnden har fattat beslut om att ingå ett samverkansavtal med Botkyrka kommun, som syftar till att effektivisera myndighetsutövningen inom miljö- och livsmedelslagstiftningen.

Ett viktigt steg mot en effektivare och mer sammanhållen tillsyn inom miljö- och livsmedelsområdet har tagits, när Miljönämnden nyligen beslutade att ingå ett samverkansavtal med Botkyrka kommun. Detta beslut, som träder i kraft från och med 1 juli 2024, markerar en ny period av samarbete mellan kommunerna.

(Annonslänk)

Det framkom att både Södertäljes och Botkyrkas miljökontor sett ett ökat behov av att kunna stärka sina resurser temporärt eller periodvis för tillsyn och kontroll. Därutöver har man identifierat fördelarna med att kunna överlåta beslutanderätten i specifika ärenden till varandra för att optimera processerna.

Genom detta samverkansavtal formaliseras samarbetet, vilket inte bara förbättrar resursanvändningen utan även bidrar till en ökad kompetens inom de berörda områdena. Avtalet, som föreslogs av miljökontoret och starkt stöddes av ordförande Lars Greger (MP), är tänkt att gälla från sommaren 2024.

Genom att samarbeta kan Södertälje och Botkyrka effektivisera sitt arbete och säkerställa högre kvalitet och snabbare hantering av ärenden inom miljöbalkens och livsmedelslagstiftningens områden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 april 2024 09:47
Senast uppdaterad: 24 april 2024 09:47

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors