Företag i fokus:

Kanske dags för Halef och Winerdahl att helt byta parti?

Montage Alex Ataseven

Robert Halef (KD) och David Winerdahl (KD). Pressbilder: KD/Södertälje kommun.

Som KD väljare så känner man en stor besvikelse över hur de ledande politikerna på kommunnivå förvaltar våra borgerliga röster.

Att gå till val på ”Redo för ett tryggare Södertälje” och ”Rösta för en ny kraft i Sverige”, men sedan stoppa maktskifte är för mig och många, helt obegripligt.

Valaffischerna borde ha hetat ”Redo för ingen förändring alls?”

Vid förra valet så kom det inte som en lika stor chock då KD på riksnivå inte samarbetade med SD. Men läget är nu helt förändrat. Samarbetet har varit tydlig under hela valrörelsen, var det bara KD i Södertälje som missade det eller har ni en egen agenda?

Besvikelsen över sveket kommer inte att lägga sig så som politikerna säkerligen hoppas. Detta kommer vi ta med oss inför nästa val och styrande kommunpolitiker kommer att få stå till svars.

Slutligen vill jag råda David Winerdahl och Robert Halef att knacka dörr hos deras goda vänner på S, MP och möjligtvis V. Kanske kommer de två att hitta hem där och lämna plats åt riktiga KD politiker som delar partiets och väljarnas ideologi.

/Mycket besviken KD-väljare

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 september 2022 11:45
Senast uppdaterad: 14 september 2022 12:46

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors