Företag i fokus:

JUST NU: KD i Södertälje vill ingå samarbete med rödgröna

DAVID

Pressbild: Södertälje kommun.

Just nu pågår förhandlingar mellan partierna om vem som ska styra Södertälje kommande fyra år.

Ett parti som båda blocken söker stöd hos är KD, men Kristdemokraterna markerar tydligt vart man vill stå i Södertälje.

Till Telgenytt berättar Kristdemokraternas gruppledare i Södertälje, David Winerdal, är det för tidigt att säga hur utgångspunkten ser ut just nu när ett distrikt återstår att räkna.

– Dels är inte alla röster räknade, det skulle kunna bli skillnad på mandatfördelningen. Skulle det bli så, då har vi alla fyra partier som styr sagt att vi gärna styr nästa mandatperiod också. Så om vi har tillräckligt med mandat så gör vi det, säger Winerdal till Telgenytt.

Enligt uppgifter till Telgenytt förs det diskussioner mellan M och KD, där Moderaterna vill att partiet samarbetar på kommunal nivå som på riksnivå.

Kristdemokraternas Ebba Bush öppnar dörren för ett samarbete med den borgerliga sidan, men i Södertälje har David Winerdahl en annan åsikt.

Både Boel Godner (S) och Alexander Rosenberg (M) förhandlar med KD. Montage: Alex Ataseven.

– Jag kommer aldrig stödja mig på Sverigedemokraterna, alltså att vara beroende av deras stöd, säger David Winerdal.

– Hur ser du på att Kristdemokraterna samarbetar med M, SD och L på regeringsnivå, men att ni säger nej till dem i Södertälje ?

– Jag tror även att KD hade övervägt det om de hade kunnat ingå en regering utan SD, men på riksnivå är det ett måste för att få till ett maktskifte. Det är en belastning att gå in i samverkan och samarbete med Sverigedemokraterna som inte har erfarenhet av att styra någonting.

Även om KD ställer sig på rödgrönas sida måste rödgröna fortsatt söka stöd hos eventuellt V för att kunna styra. Om det nu inte sker dramatiska förändringar i mandatfördelningen när alla röster är räknade.

Totalt har 52 distrikt av 53 räknats.

Kan bli maktskifte – Så ser mandatfördelningen ut

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 september 2022 14:11
Senast uppdaterad: 13 september 2022 18:56

Strejk hotar skolkök – Föräldrar uppmanas förbereda matsäck

Barn-skola-1-mat-Pexels-1

Foto: Pexels

På grund av låsta löne- och arbetsvillkorsförhandlingar riskerar flera arbetsplatser i Södertälje, inklusive skolkök, att drabbas av strejk från och med imorgon. Kommunen uppmanar nu vårdnadshavare att förbereda matsäckar till sina barn.

I ljuset av ett strejkvarsel som omfattar flera yrkesgrupper inom utbildningskontorets köksenheter, har Södertälje kommun gått ut med en uppmaning till föräldrar att lämna lunch-matsäckar till sina barn.

Bland de drabbade enheterna återfinns Förskolan Bofinken, Ljungbacken, Mölnboskogen, Viksberg, samt Igelsta grundskola, Mölnboskolan och Vikbergskolan. Denna åtgärd är nödvändig då strejken, som är planerad att börja den 18 april klockan 07:00, kommer att påverka vanlig matdistribution.

(Annonslänk)

Förhandlingar mellan Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och fackförbundet Kommunal har inte resulterat i ett nytt kollektivavtal, vilket har lett till varsel om strejk. Om strejken blir av kommer Södertälje kommun att erbjuda enklare matalternativ, som frukt, blåbärssoppa och smörgåsklämmor, men det råder osäkerhet om strejkens längd och fortsatta påverkan.

Kommunen har informerat vårdnadshavarna om att alla barn behöver medföra en egen lunch-matsäck på torsdag och fredag. Vattenflaskor, bestick eller engångsbestick bör också inkluderas. Ytterligare information kommer att ges beroende på hur situationen utvecklas och om strejken fortsätter in i nästa vecka.

Läs även: – Strejkhot över Södertälje – Konflikt med arbetsgivarna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 11:32
Senast uppdaterad: 17 april 2024 11:39

Företaget korad till Årets Cityföretag vid Södertäljegalan

City

Foto: Södertälje City

Under tisdagskvällen hyllades det lokala näringslivet vid Södertäljegalan, där ICA Kringlan korades till Årets Cityföretag 2023. Denna utmärkelse betonar vikten av framstående lokala företag.

Södertäljegalan, som ägde rum under tisdagen, är en årlig tillställning som syftar till att stärka det lokala företagsklimatet och lyfta fram företag och personer som bidrar positivt till Södertäljes samhälle. Galan arrangerades gemensamt av Södertälje Kommuns Näringslivsavdelning och Företagarna Södertälje-Nykvarn.

Under evenemanget, som är en del av Södertälje Företagardag, tilldelades ICA Kringlan utmärkelsen Årets Cityföretag. Butiken, belägen i shoppingområdet Kringlan, vann priset i konkurrens med andra framstående lokala verksamheter, inklusive klädbutiken Johnells och Caesars American & Italian Kitchen, en populär restaurang vid Stora Torget.

Utmärkelsen är en erkänsla av ICA Kringlans betydande insatser och dess roll i att förbättra handelsmiljön i stadskärnan. Denna framgångsrika kväll fortsätter att stärka Södertäljes rykte som en stad som värdesätter och stödjer sitt lokala näringsliv.

Juryns motivering:
Årets Cityföretag prisas för sin förmåga att erbjuda personlig och kompetent service som sätter individen i centrum. Med stort hjärta för kundens behov skapas långvariga och positiva relationer med stadskärnans besökare.

Den positiva andan genomsyrar hela företaget – och lika mycket som man brinner för kunden brinner man också för hela staden och dess välmående. Engagemanget är stort i att skapa gemenskap och delta i aktiviteter som är öppna för alla. På så vis förmedlar man Södertäljeandan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 09:47
Senast uppdaterad: 17 april 2024 09:47

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors