Företag i fokus:

Södertälje valvakar med spänning och musik

M

Socialdemokraternas valvaka i Södertälje. Foto: Matthias Matsson.

Runtom i Södertälje äger flera valvakor rum, anordnade av partierna som sitter i kommunfullmäktige.

Telgenytt besökte bland annat Socialdemokraternas valvaka på Park Hotell där Boel Godner deltar med spänning.

– På riksnivå har det varit otroligt jämnt i alla undersökningar från de senaste dagarna och det kan det bli här också. Man vet aldrig med Södertälje. Vi har blockbyten här med människor som byter från höger till vänster och vänster till höger, säger Boel Godner till Telgenytt.

Hon säger vidare att hon hoppas och tror alla Socialdemokraterna kommer kunna fortsätta och styra med en stabil majoritet.

Boel Godner, Johan Andersson och Ingela Nylund på Socialdemokraternas valvaka på Park Hotell. Foto: Matthias Matsson.

En annan valvaka äger rum på Scandic Skogshöjd, Realistpartiets valvaka. Joakim Granberg, ordförande, förväntar sig trevlig stämning och hoppas på en fördubbling av partiets mandat.

– För att använda vårt partinamn tror vi det är realistiskt, sen är det positivt om det blir något mer. Jag har rykten om att våra valsedlar har gått åt väldigt mycket i våra vallokaler. Målet är 4000 röster, då når vi den magiska gränsen med fem mandat, säger Joakim Granberg.

Joakim Granberg på Realistpartiets valvaka på Scandic Hotell. Foto: Matthias Matsson.

Telgenytt passade även på att ställa några frågor till Håkan ”Nordman” Hemlin som uppträder på Realistpartiets valvaka tillsammans med Michael Brinkenstjärna. Håkan Hemlin är nu aktuell med den kommande säsongen av ”Så mycket bättre” i vilket han återförenas med Mats Wester, hans bandkollega från den kända etnopop-duon.

– Det är ett fantastiskt program det där, säger Håkan Hemlin, vars musik tolkades av de andra artisterna, såsom Molly Hammar och Måns Zelmerlöw.

Michael Brinkenstjärna känner Joakim Granberg sedan tidigare, så det var på det sättet de fick förfrågan. De framhäver att de inte tar politisk ställning.

– Musik ska förena inte splittra säger, Håkan Hemlin.

Michael Brinkenstjärna och Håkan ”Nordan” Hemlin uppträder på Realistpartiets valvaka. Foto: Matthias Matsson.

I samma byggnad håller Moderaterna sin valvaka. Alexander Rosenberg, oppositionsråd, tror det kommer gå bra.  

– Sen är vi lite oroade för vi hör rapporter om vallokaler som fortfarande har öppet och har långa köer, men annars är känslan bra. Vi känner att vi har medvind och har haft det hela valrörelsen, säger Alexander Rosenberg.

Alexander Rosenberg (M). Foto: Matthias Matsson.

Text:

Matthias Matsson

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 september 2022 19:37
Senast uppdaterad: 11 september 2022 23:03

Strejk hotar skolkök – Föräldrar uppmanas förbereda matsäck

Barn-skola-1-mat-Pexels-1

Foto: Pexels

På grund av låsta löne- och arbetsvillkorsförhandlingar riskerar flera arbetsplatser i Södertälje, inklusive skolkök, att drabbas av strejk från och med imorgon. Kommunen uppmanar nu vårdnadshavare att förbereda matsäckar till sina barn.

I ljuset av ett strejkvarsel som omfattar flera yrkesgrupper inom utbildningskontorets köksenheter, har Södertälje kommun gått ut med en uppmaning till föräldrar att lämna lunch-matsäckar till sina barn.

Bland de drabbade enheterna återfinns Förskolan Bofinken, Ljungbacken, Mölnboskogen, Viksberg, samt Igelsta grundskola, Mölnboskolan och Vikbergskolan. Denna åtgärd är nödvändig då strejken, som är planerad att börja den 18 april klockan 07:00, kommer att påverka vanlig matdistribution.

(Annonslänk)

Förhandlingar mellan Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och fackförbundet Kommunal har inte resulterat i ett nytt kollektivavtal, vilket har lett till varsel om strejk. Om strejken blir av kommer Södertälje kommun att erbjuda enklare matalternativ, som frukt, blåbärssoppa och smörgåsklämmor, men det råder osäkerhet om strejkens längd och fortsatta påverkan.

Kommunen har informerat vårdnadshavarna om att alla barn behöver medföra en egen lunch-matsäck på torsdag och fredag. Vattenflaskor, bestick eller engångsbestick bör också inkluderas. Ytterligare information kommer att ges beroende på hur situationen utvecklas och om strejken fortsätter in i nästa vecka.

Läs även: – Strejkhot över Södertälje – Konflikt med arbetsgivarna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 11:32
Senast uppdaterad: 17 april 2024 11:39

Företaget korad till Årets Cityföretag vid Södertäljegalan

City

Foto: Södertälje City

Under tisdagskvällen hyllades det lokala näringslivet vid Södertäljegalan, där ICA Kringlan korades till Årets Cityföretag 2023. Denna utmärkelse betonar vikten av framstående lokala företag.

Södertäljegalan, som ägde rum under tisdagen, är en årlig tillställning som syftar till att stärka det lokala företagsklimatet och lyfta fram företag och personer som bidrar positivt till Södertäljes samhälle. Galan arrangerades gemensamt av Södertälje Kommuns Näringslivsavdelning och Företagarna Södertälje-Nykvarn.

Under evenemanget, som är en del av Södertälje Företagardag, tilldelades ICA Kringlan utmärkelsen Årets Cityföretag. Butiken, belägen i shoppingområdet Kringlan, vann priset i konkurrens med andra framstående lokala verksamheter, inklusive klädbutiken Johnells och Caesars American & Italian Kitchen, en populär restaurang vid Stora Torget.

Utmärkelsen är en erkänsla av ICA Kringlans betydande insatser och dess roll i att förbättra handelsmiljön i stadskärnan. Denna framgångsrika kväll fortsätter att stärka Södertäljes rykte som en stad som värdesätter och stödjer sitt lokala näringsliv.

Juryns motivering:
Årets Cityföretag prisas för sin förmåga att erbjuda personlig och kompetent service som sätter individen i centrum. Med stort hjärta för kundens behov skapas långvariga och positiva relationer med stadskärnans besökare.

Den positiva andan genomsyrar hela företaget – och lika mycket som man brinner för kunden brinner man också för hela staden och dess välmående. Engagemanget är stort i att skapa gemenskap och delta i aktiviteter som är öppna för alla. På så vis förmedlar man Södertäljeandan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 09:47
Senast uppdaterad: 17 april 2024 09:47

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors