Företag i fokus:

Södertälje valvakar med spänning och musik

M

Socialdemokraternas valvaka i Södertälje. Foto: Matthias Matsson.

Runtom i Södertälje äger flera valvakor rum, anordnade av partierna som sitter i kommunfullmäktige.

Telgenytt besökte bland annat Socialdemokraternas valvaka på Park Hotell där Boel Godner deltar med spänning.

– På riksnivå har det varit otroligt jämnt i alla undersökningar från de senaste dagarna och det kan det bli här också. Man vet aldrig med Södertälje. Vi har blockbyten här med människor som byter från höger till vänster och vänster till höger, säger Boel Godner till Telgenytt.

Hon säger vidare att hon hoppas och tror alla Socialdemokraterna kommer kunna fortsätta och styra med en stabil majoritet.

Boel Godner, Johan Andersson och Ingela Nylund på Socialdemokraternas valvaka på Park Hotell. Foto: Matthias Matsson.

En annan valvaka äger rum på Scandic Skogshöjd, Realistpartiets valvaka. Joakim Granberg, ordförande, förväntar sig trevlig stämning och hoppas på en fördubbling av partiets mandat.

– För att använda vårt partinamn tror vi det är realistiskt, sen är det positivt om det blir något mer. Jag har rykten om att våra valsedlar har gått åt väldigt mycket i våra vallokaler. Målet är 4000 röster, då når vi den magiska gränsen med fem mandat, säger Joakim Granberg.

Joakim Granberg på Realistpartiets valvaka på Scandic Hotell. Foto: Matthias Matsson.

Telgenytt passade även på att ställa några frågor till Håkan ”Nordman” Hemlin som uppträder på Realistpartiets valvaka tillsammans med Michael Brinkenstjärna. Håkan Hemlin är nu aktuell med den kommande säsongen av ”Så mycket bättre” i vilket han återförenas med Mats Wester, hans bandkollega från den kända etnopop-duon.

– Det är ett fantastiskt program det där, säger Håkan Hemlin, vars musik tolkades av de andra artisterna, såsom Molly Hammar och Måns Zelmerlöw.

Michael Brinkenstjärna känner Joakim Granberg sedan tidigare, så det var på det sättet de fick förfrågan. De framhäver att de inte tar politisk ställning.

– Musik ska förena inte splittra säger, Håkan Hemlin.

Michael Brinkenstjärna och Håkan ”Nordan” Hemlin uppträder på Realistpartiets valvaka. Foto: Matthias Matsson.

I samma byggnad håller Moderaterna sin valvaka. Alexander Rosenberg, oppositionsråd, tror det kommer gå bra.  

– Sen är vi lite oroade för vi hör rapporter om vallokaler som fortfarande har öppet och har långa köer, men annars är känslan bra. Vi känner att vi har medvind och har haft det hela valrörelsen, säger Alexander Rosenberg.

Alexander Rosenberg (M). Foto: Matthias Matsson.

Text:

Matthias Matsson

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 september 2022 19:37
Senast uppdaterad: 11 september 2022 23:03

Stor polisinsats efter larm om inbrott

polis

Arkivbild

Vid 18-tiden på kvällen inkom ett larm om inbrott, med oklar adress men med indikationer på att det skett i Ronna/Lina-området. Polisen har bekräftat sin närvaro på plats med flera enheter som svar på larmet.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det fortfarande oklart exakt var inbrottet har ägt rum. Polisen är förtegen med detaljer kring insatsen men har bekräftat att man arbetar aktivt i området och att personer förhörs som en del av utredningsarbetet.

– Vi är på plats i Södertälje med anledning av ett misstänkt inbrott. Personer har kontrollerats i området, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Detaljerna kring händelsen och eventuella gripanden eller beslag är ännu oklara. Polisens arbete fortsätter och mer information väntas bli tillgänglig allteftersom utredningen framskrider.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 20:15
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:43

Viktiga poäng står på spel för NIF inför slutspurten

image

#29 Markus Jonsson får se ännu en lagkamrat på skadelistan
Foto: RG Foto-Media

Inför kommande omgång ställs NIF mot tabellsjuan Linköping IBK i Furuborghallen. Det är två lag som kämpar för att befästa sin position i tabellen – Linköping vill inte tappa mer mark i jakten om en slutspelsplats och NIF vill inte dras med i nedflyttningsstriden.

NIF som har ett försprång på 4 poäng före Karlstad och Helsingborg behöver få med sig poäng under söndagen då nästa match på spelschemat är mot Karlstad på bortaplan. Senaste mötet mot Linköping slutade i dubbla förluster – matchen slutade 9–3 till Linköping och NIF:s skickliga bolltrollare Valdemar Ahlroth drog av korsbandet. Frånvaron från Ahlroth har definitivt märkts av både spelmässigt och resultatmässigt.

#23 Hampus Ahrén missar resten av säsongen
Foto: RG Foto-Media

Ännu en tråkig nyhet för hemmapubliken som är på plats i Furuborghallen är att de inte kommer att få se mer av Hampus Ahrén på planen denna säsong. Detta efter att Ahrén skadat sig på sin arbetsplats vilket slutade med operation som gör att han blir borta resterande säsong och det är det största avbräcket för NIF (läs mer här) (https://www.nykvarnsif.se/information-kring-hampus-ahrens-franvaro/) .

Skadelistan har enbart ökat för NIF och flertal spelare har stått med på den men har sedan lyckats komma tillbaka till spel igen. Förutom Ahlroth och Ahrén så blev det klart sedan tidigare att Jesper Lindströms säsong också är över.  Det är 3 tunga namn för NIF som inte är med i slutspurten och det kan ha en avgörande betydelse som kan i värsta fall innebära att de går miste om nytt kontrakt.

Foto: Roland Osbeck

Trotts skadorna på stjärnspelarna så öppnar det upp möjligheter för andra spelare att kliva fram. Spelare som Filip Ceder och Kevin Mattsson är två spelare som publiken kan få se mer av under avslutande omgångarna. Ceder som stod för månadens mål under oktober 2023 mot AIK har inte haft lika mycket speltid under säsongen men det kan bli annorlunda inför söndagen. Mattsson går från klarhet till klarhet och bjuder hemmapubliken på kreativa lösningar.

Söndagens motståndare Linköping har under säsongen gjort ett par överträffande prestationer när man bland annat tagit full pott på hemmaplan mot både Storvreta (1: a) och Falun (2: a). Kan NIF störa Linköping och knipa åt sig 3 poäng i kampen om att säkra nytt kontrakt?

Matchen spelas söndagen den 3 mars kl.17.00 i Furuborghallen.
Säkra din biljett nu här:

Matchen går att se via Sportexpressen TV här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 19:35
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:35

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors