Debatt
🕝 1 minuter
"Därför får Granberg och Realistpartiet min röst"
Publicerad 10 september 2022 13:00
Uppdaterad 1 maj 2024 15:17
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Montage/Foto: Alex Ataseven / Cc.

Jag har aldrig varit så velig i ett val som 2022.  Min röst har Moderaterna alltid kunnat räkna med. Nu vet jag inte. Varken höger eller vänsterblocket tilltalar mig av olika anledningar.

Men på kommunnivå här i Södertälje är det tveklöst Realistpartiet och Joakim Granberg som får min röst.

Granberg förtjänar med all rätt min viktiga röst. Jag tycker inte Södertälje kommun sköts på rätt sätt. För mycket som inte stämmer och går rätt till.

Säkerhetschefen som nyligen gjorde bort sig, hemliga fastighetsaffärer, skumma upphandlingar, miljoner i skattemedel som försvinner. Det är några av exemplen som speglar Södertälje kommun. Jag blir mörkrädd.

Fusket rotar sig uppenbarligen långt upp i stadshusets korridorer. Dörrar som hålls stängda för allmänheten och en tystnadskultur bland de anställda. Det leks det fritt med våra skattemedel.

Joakim Granberg verkar vara den enda politikern i Södertälje som ivrigt flaggar rött. Alla andra i kommunen stryker varandra medhårs. Jag håller med Realistpartiets förslag om att införa en visselblåsafunktion för att larma när kommunanställda fuskar. Tänk om chefen fuskar. Ingen ska ha frikort i stadshuset.

Så jag ger min röst till det parti som motarbetar korruptionen djupt ner i roten och uppenbarligen är det Realistpartiet och Granberg som upptäcker höjdarna med händerna i kakburken och visslande tittar upp i taket.

M.O

Dela artikeln