Företag i fokus:

Annons

Läraren startar kurs – Hjälper elever med nationella provet

3860B043-FF7A-412D-B6FE-67ACF1E7C007

Mikael Jene. Foto: Privat.

Den erfarne matematik och No-läraren Mikael Jene startar en kurs för att hjälpa elever att förbereda sig inför nationella provet.

En kurs som vuxit sig fram efter en stor efterfrågan.

Det finns studier som visar en utbredd matematikängslan i vårt samhälle där många föräldrar och barn, näst intill, känner beröringsskräck gällande matematik. Enligt Jene är det ofta vuxna som överför denna ängslan på sina barn vilket han anser vara mycket olyckligt. 

– Många föräldrar vill hjälpa sina barn, men saknar själva antingen kunskapen eller förmågan att förklara på ett pedagogiskt sätt, säger läraren Mikael Jene till Telgenytt.

Jene har verkat som lärare i 18 år och har en civilingenjörsexamen inristat på sitt CV som ger ytterligare perspektiv i hans goda egenskaper inom matematiken och dess tillämpningar. Idag undervisar han matematik och No-ämnen, såsom kemi och biologi, från årskurs 6 till 9 på Södertälje friskola

Nu startar han en kurs för högstadieelever vid sidan sitt lärarjobb för att hjälpa, stötta samt finslipa barnens matematikkunskaper inför det nationella provet i årskurs 9.

Erfarne läraren Jene. Foto: Privat.

– Jag älskar matematik och finner en stor glädje i den, och denna glädje vill jag smitta av på mina elever, säger han.

Mikael Jenes nystartade kurs skiljer sig stort gentemot den hjälp som erbjuds idag. Oftast är det privata läxhjälpsföretag där studenter som saknar erfarenheten eller det pedagogiska hantverket.

Men här får barnen stöd av Jene som har goda meriter inom matematikutveckling och bland annat varit handledare för matematiklärare på flera skolor i Södertälje.

– Med rätt undervisning kan låsningar i matematik släppa. Genom detta utvecklar man förmågan att lösa problem på mer än ett sätt och hitta den mest effektiva, och mest ändamålsenliga lösningen, på de matematiska problemen. På det sättet kan man även uppnå de högre målen i betygskriterierna, säger Mikael Jene till Telgenytt

Hur har responsen varit från de föräldrar som redan anmält sina barn?

– Jag har fått positiv respons och hoppas att fler ska få hjälp och finna glädjen i matematiken, säger han.

Kursen erbjuds vid fyra tillfällen, med start lördagen den 17 september.

  • Tillfälle 1: lördag 17/9
  • Tillfälle 2: lördag 24/9
  • Tillfälle 3: lördag 1/10
  • Tillfälle 4: lördag 8/10

Här kan ni skicka anmälan för intresse.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 september 2022 05:00
Senast uppdaterad: 8 september 2022 21:18

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors