Företag i fokus:

Annons

Jagades av person på elsparckyckel – Besköts med flera skott

Alex Ataseven

Foto: Alex Ataseven.

På eftermiddagen sköts en man med flera skott när han kom körandes med sin bil – mitt i ett villaområde.

Mannen fördes till sjukhus med ilfart och just nu har polisen spärrat av ett stort område i Geneta där det pågår en brottsplatsundersökning.

– Den skadade är förd till sjuks och just nu pågår en tekniskt undersökning på platsen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Bilen besköts med flera skott. Foto: Alex Ataseven.

Det vara på fredagseftermiddagen som mannen var på väg hem när han, enligt uppgifter till Telgenytt, överraskades av en gärningsperson på en elsparkcykel.

– Jag hade precis kommit hem och stängt ytterdörren när jag hörde flera skott. När jag tittade ut efter en liten stund såg jag ingenting, men sen efter en liten stund så körde flera polisbilar förbi mitt hus och då förstod jag att något allvarligt hade hänt, säger en som bor i området till Telgenytt.

Gärningspersonen ska då avlossat flera skott som träffade bilen i både sidorutan och på den bakre rutan.

Gärningspersonen ska fortsatt att skjuta mot bilen efter att den kört vidare. Bilfärden avslutades slutligen på en uppfart i villaområdet.

Foto: Alex Ataseven.

De skjutne ska vara en man i medelåldern och fördes till sjukhus för vård av sina skador, tillståndet är i nuläget oklart.

– Vi har inlett en förundersökning om mordförsök och befinner oss just nu på platsen med flera enheter, säger polisen till Telgenytt.

Ingen person är i nuläget gripen efter fredagens skjutning.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 september 2022 16:47
Senast uppdaterad: 29 september 2022 09:37

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)