Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Jagades av person på elsparckyckel – Besköts med flera skott

Alex Ataseven

Foto: Alex Ataseven.

På eftermiddagen sköts en man med flera skott när han kom körandes med sin bil – mitt i ett villaområde.

Mannen fördes till sjukhus med ilfart och just nu har polisen spärrat av ett stort område i Geneta där det pågår en brottsplatsundersökning.

– Den skadade är förd till sjuks och just nu pågår en tekniskt undersökning på platsen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Bilen besköts med flera skott. Foto: Alex Ataseven.

Det vara på fredagseftermiddagen som mannen var på väg hem när han, enligt uppgifter till Telgenytt, överraskades av en gärningsperson på en elsparkcykel.

– Jag hade precis kommit hem och stängt ytterdörren när jag hörde flera skott. När jag tittade ut efter en liten stund såg jag ingenting, men sen efter en liten stund så körde flera polisbilar förbi mitt hus och då förstod jag att något allvarligt hade hänt, säger en som bor i området till Telgenytt.

Gärningspersonen ska då avlossat flera skott som träffade bilen i både sidorutan och på den bakre rutan.

Gärningspersonen ska fortsatt att skjuta mot bilen efter att den kört vidare. Bilfärden avslutades slutligen på en uppfart i villaområdet.

Foto: Alex Ataseven.

De skjutne ska vara en man i medelåldern och fördes till sjukhus för vård av sina skador, tillståndet är i nuläget oklart.

– Vi har inlett en förundersökning om mordförsök och befinner oss just nu på platsen med flera enheter, säger polisen till Telgenytt.

Ingen person är i nuläget gripen efter fredagens skjutning.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 september 2022 16:47
Senast uppdaterad: 29 september 2022 09:37

Ledaren döms till fängelse efter den grova utpressningen

IMG_9516

FOTO: Ur polisens förundersökning.

Den person som pekas ut av polisen som ledare för ett kriminellt nätverk i Södertälje döms till fängelse.

Tre personer, från Stockholm, Södertälje och Nykvarn, från ett kriminellt nätverk greps och åtalades för grov utpressning av en företagare i Södertälje. En av personerna, en 28-årig man, bedöms av polis ha en ledande roll i en konflikt mellan kriminella gäng i Södertälje.

Det var under perioden oktober till november som 28-åringen, tillsammans med två andra män, 20 och 21 år gamla som misstänktes för medhjälp till försök till grov utpressning, utsattes en företagare för hot och krav på betalning av en påstådd skuld.

”Du är skuldsatt nu eftersom du har sagt mitt namn. Du måste betala 50 000 kr på grund av det, du har 48 timmar på dig att hämta dem.”, ska 28-åringen ha sagt till företagaren.

Trots flera försök att lösa sig ut ur situationen fortsatt männen att pressa honom och dennes familj. Företagaren beslutade slutligen att kontakta polis och upprättade en anmälan, men valde även att flytta från landet efter oro om sin egen säkerhet.

Rättegången mot männen inleddes den 13 mars och nu meddelar domstolen sitt beslut i ärendet.

De två unga männen som misstänktes för medhjälp till försök till grov utpressning frias, men 28-åringen döms i tingsrätten. Mannen som polisen pekar ut som ledare för ett kriminellt nätverk och tillhör falangen i Saltskog dömds till ett års fängelse.

Läs även: – Utpressad familj lämnar Sverige – ”Ohållbart att bo här”

Misstänkta utpressarna och den utsatta företagaren. FOTO: Ur polisens förundersökning.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 17:16
Senast uppdaterad: 31 mars 2023 17:17

Utsattes för knivattack och rånförsök – Lurades av vän

2022_01_polis

Arkivbild.

En Södertälje utsattes för knivhugg under ett rånförsök. Två män, varav en medborgare i Afghanistan, dömdes för försök till rån. Men nu ska en av männen prövas av Högsta domstolen för sin roll i ärendet.

Rånförsöket ägde rum i Södertälje den 11 augusti 2021. Offret hade körts till en plats av sin kompis där en annan väntade. Väl på plats slets offrets bildörr upp och under vapenhot tvingades att lämna över en värdefull guldkedja, men när offret gjorde motstånd höggs han med en kniv. Den andra gärningsmannen satt och väntade i bilen och hävdar att han inte kände till någon brottsplan. Inte heller ska han ha märkt det pågående rånförsöket medan han väntade i bilen och yrkar på att bli friad från brottsanklagelserna.

I hovrätten dömdes den ena mannen, född 2000, till tre år och sex månaders fängelse för försök till grovt rån samt misshandel och narkotikabrott vid ett tidigare tillfälle. Den andra mannen född 2001, som skjutsade offret till platsen, dömdes till skyddstillsyn och fängelse i tre månader.

Två hovrättsråd var dock skiljaktiga och ansåg att mannen, född 2001, skulle dömas för medhjälp. Nu återstår det att se vad Högsta domstolen beslutar, men Riksåklagaren motsätter sig en ändring av domen och anser att mannen agerade tillsammans med sin kompis och var en del av en gemensam brottsplan.

”Han måste ha insett att det fanns en risk. Han har också genom sitt agerande visat att han varit likgiltig inför den omständigheten att ett rån kunde komma att begås. Mot denna bakgrund ska han dömas för att ha främjat rånförsöket på det sätt som åklagaren har påstått”, skriver hovrätten.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 mars 2023 15:23
Senast uppdaterad: 31 mars 2023 15:24

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors