Företag i fokus:

Annons

Snöpligt slut för Syrianska – Tappade viktiga poäng

Brace

Foto: Daniel Brace / Braceiller Productions.

Syrianska hade ett ypperligt läge att jämna toppstriden när de i helgen tog emot Sleipner på hemmaplan.

Det såg bra ut i stora delar av matchen, men sista femton minuterna satte käppar i hjulet för rödgult.

Den första halvleken präglades till mestadels av kamp om boll och misslyckade passningar. Syrianska var dock en aning vassare, men det lilla extra saknades just där och då.

Sleipner var inte helt ofarliga, men det rödgula försvaret försvarade sig väl och bortalaget tilläts inte skapa många chanser och halvtidsresultatet skrevs till 0-0.

In i andra tog det drygt fem minuter innan skyttekungen Majkel Bagir skulle sätta 1-0 för hemmalaget efter en fin aktion. En ledning som höll sig till matchens 80e minut.

Sleipner fick in ett slumpmål som chockade Syrianska som efter flera försök få till ett avgörande utan att lyckas. I matchen 92:a minuten kunde Sleipner efter ett drömavslut få in bollen i det vänstra krysset och plötsligt stod det 2-1 till bortalaget. Kort efter kunde Sleipner också göra 3-1 och Syrianska fick se sig slagna för första gången på 10 matcher.

Nästa matchen spelas på lördag då Syrianska möter serieledarna United IK i ett nytt Södertäljederby.

Text: Andrew Moro, SFC. Läs hela matchrapporten här.

Annons.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 september 2022 05:00
Senast uppdaterad: 7 september 2022 08:09

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)