Företag i fokus:

Larm om explosion i Södertälje – Platsen undersöks

Polis

Arkivbild

Strax efter midnatt uppmärksammades en kraftig explosion i Södertälje.

Räddningstjänsten och polisen ryckte snabbt ut till platsen som visade sig vara ett inbrottsförsök.

Den kraftiga explosionen inträffade klockan 02:32 natten mot måndag och skedde i ett industriområde enligt SOS Alarm.

Enligt SOS Alarms första uppgifter inträffade explosionen vid Igelsta i Östertälje, men vid 03-tiden uppdaterades uppgifterna om att det ska ha skett på andra sidan kanalen.

Räddningstjänsten och polisen ryckte snabbt ut till den angivna adressen på Uthamnsvägen vid Södra, dock utan att upptäckte spår efter en explosionen.

– Vi åkte till platsen för att kontrollera och kunde inte hitta något, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Uthamnsvägen vid Södra där explosionen ska ha inträffat. Bild: Kartor.

Enligt uppgifter rör det sig om ett inbrottsförsök i en verkstad, men det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med händelsen.

Räddningstjänsten vände tillbaka till stationen och lämnade ärendet till polisen som upprättade avspärrningar i området för en brottsplatsundersökning.

I samband med händelsen ska polisen även kontrollerat personer och fordon i området, men det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person ska vara gripen misstänkt efter nattens händelse.

”En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd. En teknisk undersökning ska göras under dagen.”, skriver polisen på sin hemsida.

Annons.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 september 2022 08:07
Senast uppdaterad: 7 september 2022 08:09

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors