Företag i fokus:

Annons

Larm om explosion i Södertälje – Platsen undersöks

Polis

Arkivbild

Strax efter midnatt uppmärksammades en kraftig explosion i Södertälje.

Räddningstjänsten och polisen ryckte snabbt ut till platsen som visade sig vara ett inbrottsförsök.

Den kraftiga explosionen inträffade klockan 02:32 natten mot måndag och skedde i ett industriområde enligt SOS Alarm.

Enligt SOS Alarms första uppgifter inträffade explosionen vid Igelsta i Östertälje, men vid 03-tiden uppdaterades uppgifterna om att det ska ha skett på andra sidan kanalen.

Räddningstjänsten och polisen ryckte snabbt ut till den angivna adressen på Uthamnsvägen vid Södra, dock utan att upptäckte spår efter en explosionen.

– Vi åkte till platsen för att kontrollera och kunde inte hitta något, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Uthamnsvägen vid Södra där explosionen ska ha inträffat. Bild: Kartor.

Enligt uppgifter rör det sig om ett inbrottsförsök i en verkstad, men det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med händelsen.

Räddningstjänsten vände tillbaka till stationen och lämnade ärendet till polisen som upprättade avspärrningar i området för en brottsplatsundersökning.

I samband med händelsen ska polisen även kontrollerat personer och fordon i området, men det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person ska vara gripen misstänkt efter nattens händelse.

”En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd. En teknisk undersökning ska göras under dagen.”, skriver polisen på sin hemsida.

Annons.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 september 2022 08:07
Senast uppdaterad: 7 september 2022 08:09

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)