Företag i fokus:

Stor kortege när Assyrian Riders uppmärksammar Seyfo

Brace

Tomas Rhawi, president Assyrian Riders. Foto: Daniel Brace.

Imorgon, söndag 4 september, är det återigen dags för Assyrian Riders att uppmärksamma folkmordet Seyfo i Turkiet 1915 i en stor motorcykelkortege.

Från parkeringen vid Kaknästornet i Stockholm till Södertälje med många motorcyklar och bilar som följer efter.

Assyrian Riders som har rötter i Mellanöstern där förfäderna föll offer under folkmordet Seyfo år 1915. Mer än två miljoner kristna assyrier/kaldéer/syrianer, armenier och greker slaktades av under det dåvarande osmanska riket.   

Över 100 år senare lever minnet vidare i hjärtan på ättlingarna som kämpar för ett erkännande  

– Vi gör det för att uppmärksamma folkmordet Seyfo, men även det som hände i Irak och Syrien år 2015, säger Tomas Rhawi, president för Assyrian Riders och medgrundare, till Telgenytt. 

Kortegen startar under söndagen från Kaknästornet och passerar turkiska ambassaden, vidare till Mynttorget, Östermalm, Kungsgatan, Sveagatan och vidare mot Botkyrka. I Botkyrka passerar man minnesmonumentet i Hallunda  där familjerna ansluter sig för att åka sista sträckan mot Södertälje. 

Assyrian Riders i Södertälje 2019. Foto: Daniel Brace, Braceiller Productions.

– Från Kaknästornet till Botkyrka åker vi enbart motorcyklar på grund trafiksäkerheten. När vi är över 50-60 motorcyklar blir kortegen uppemot 1200 meter lång. Men vi välkomnar alla som vill ansluta sig, säger Rhawi.

I Södertälje kör Assyrian Riders kortege förbi minnesmonumentet vid S:t Afrems kyrka i Geneta för att sedan avsluta med minnesstund i katedralen St: Jacob i Hovsjö.  

– Vi började Ride For Seyfo 2015 i samband med minnesdagen på 100-årsdagen. Men även för att uppmärksamma det som hände i Irak och Syrian i samband med terrorgruppens ISIS framfart. Vi fick i princip uppleva ett nytt folkmord i modern tid, säger Rhawi. 

I Södertälje pågår just nu planeringar om ett Sefyo-monument i centrala Södertälje för att hedra offren i nuvarande Turkiet 2015. Men planerna blev dock uppskjutna pågrund av att berörda parter inte känt sig inkluderande och därför väntas nya förslag presenteras. 

Assyrian Riders åker från Kaknästornet vid 11:00 och väntas nå slutdestinationen vid St Jacob i Södertälje klockan 14:30.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 september 2022 18:22
Senast uppdaterad: 3 september 2022 18:24

Rekryteringsprocess för ny direktör inledd efter avgång

Södertälje kommun

Foto: Alexander Isa

Södertälje kommun har inlett rekryteringsprocessen för en ny samhällsbyggnadsdirektör efter att den nuvarande direktören valt att anta nya utmaningar i en annan stad.

(Annonslänk)

I mars offentliggjorde Södertälje kommun att samhällsbyggnadsdirektören, Andreas Klingström, kommer att lämna sin tjänst för att tillträda som stadsbyggnadsdirektör i Sundbybergs stad i juni. Nu söker kommunen efter en ersättare som kan ta över ansvaret för att styra och utveckla samhällsbyggnadskontoret. Den nya direktören kommer att spela en avgörande roll i Södertäljes fortsatta strävan efter att vara en attraktiv och hållbar kommun, med fokus på utveckling av nya företag, bostäder och offentliga verksamheter.

Uppdraget innebär att leda ett team av cirka 260 medarbetare och samarbeta nära med andra kommunala verksamheter för att säkerställa effektiva processer och högkvalitativa leveranser. Den ideella kandidaten förväntas ha en stark strategisk förmåga, vara handlingskraftig och ha god insikt i samhällsbyggnadsfrågor, samt ha en förmåga att navigera i komplexa miljöer.

Kvalifikationerna inkluderar mångårig chefserfarenhet inom samhällsbyggnadsområdet, ledning av mångfacetterade verksamheter och framgångsrikt utvecklingsarbete. Det krävs också akademisk utbildning inom samhällsbyggnad eller liknande områden, förståelse för plan- och bygglagstiftning, samt utmärkta kommunikationsfärdigheter på svenska och engelska.

Sista ansökningsdag för tjänsten är den 28 april, och rekryteringsprocessen hanteras i samarbete med rekryteringsföretaget ProAstri.

Klingstrom

Andreas Klingström lämnar Södertälje kommun
Foto: Liza Simonsson/Södertälje kommun

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 21 april 2024 23:14

Nyhetssvep – hörts och sagts om SSK

Mingelbilder SSK Västerås

Södertälje Sportklubb hoppas på välfyllda läktare i Scaniarinken till hösten
Foto: Shamash Oyal

Vad har hänt i SSK den senaste veckan?

Här kommer en sammanfattning av nyheter och annat snack kring klubben från veckan som gick.

Den 18:e april släppte Södertälje Sportklubb säsongskorten för 2024-2025. Ett säkert (vår)tecken på att man tar avstamp mot en ny säsong.

SSK siktar högt:

Förra året såldes 1200 kort – i år siktar vi mot 1500″, skriver klubben på sin hemsida.

Dagen efter ”släppet” presenterade SSK lägligt en nyhet om spelartruppen (herrarna).
Sportchef Emil Georgssons ”sista minuten” värvning Miika Pitkänen fortsätter i SSK ytterligare en säsong. En nyhet som kanske kan sälja några extra säsongskort.

Kontraktet med Pitkänen sträcker sig till och med april 2025. Eftersom den finländska forwarden och Georgsson kommit överens om ett 9-månaderskontrakt anländer Miika till Södertälje först i augusti.

Lite om lagbygget i en tidigare intervju med Emil Georgsson

Nicklas Grossman har sedan 2020 varit SSK A-lags fystränare. I november klev han in som en tredje röst i båset bredvid Magnus Bogren och Mattias Zackrisson. Parallellt hade Grossman fortfarande kvar tjänsten som fystränare i klubben.

I januari blev det dock klart att ”Grossa” permanent ska ingå i tränarstaben tillsammans med Bogren och Zackrisson. Som en följd av det offentliggjorde SSK tidigare i veckan att Niclas Bergfors ersätter Grossman. Läs mer här

De som följer SSK kontinuerligt känner till Bergfors tid som spelare i klubben. Hans senaste uppdrag var som utvecklingsansvarig för juniorverksamheten, men blir nu i stället fystränare i klubben.

Oliver Håkansson har ännu inte någon målvaktskollega att konkurrera med
Bild: Hudiksvall HC/Youtube

Det finns mycket rykten, tips och spekulationer så här i sillytider.
Expressen som brukar ha hög träffsäkerhet på sina ”avslöjanden” skrev härom dagen att den finske målvakten Frans Tuohimaa, 32, är av intresse för Södertälje SK.

Tidningen skriver också att målvakten som senaste säsongen ingick i Frölundas organisation, ska vara i kontakt med SSK:s seriekonkurrent Västerås IK.

”Ingenting är klart till hundra procent, så därför vill jag inte säga för mycket mer än att jag hoppas bli kvar här i Sverige”, säger Tuohimaa till Expressen.

IK Oskarshamn har meddelat att Nick Olesen lämnar klubben. Tidigare har den danske forwarden i media nämnts som aktuell för SSK.

Enligt uppgift till Telgenytt så har dialogen mellan Olesen och SSK funnits. Det har sportchef Emil Georgsson också bekräftat för Länstidningen i Södertälje.

Senaste budet från samtalen parterna emellan är att det i nuläget inte blir någon deal. Enligt uppgift till Telgenytt är SSK inte beredda att betala de pengar som Olesen begär för att skriva på ett avtal med klubben.

Telgenytt fortsätter att rapportera när något av nyhetsvärde dyker upp.

Har du nyhetstips om SSK? Har du något önskemål på vad du vill läsa om som har med klubben att göra?
Hör av dig till: daniel.hansson@telgenytt.se

Det går också bra att skicka DM på X: @danne1902Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 21 april 2024 23:15

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors