Företag i fokus:

Kommunen skickar ut 22.000 sms – ”Har en positiv effekt”

smartphone-mobile-hand-person-people-technology-595792-pxhere.com

Foto: Pixnio.

Nu vill Södertälje kommun att fler uppmuntras till att göra sin röst hörd.

Av den anledningen skickas en broschyr på flera olika språk och för första gången någonsin skickas ett sms-påminnelse till Södertäljebor i åldrarna 18-75 år.

Valinformation på fem olika språk, arabiska, engelska, finska, suryoyo och svenska, skickas ut till alla hushåll som en uppmuntran att främja valdeltagandet i kommunen.

– Målsättningen är självklart att nå så många medborgare som möjligt med information om att det är val. Vi använder flera olika kommunikationskanaler, där sms är en. Vi provar sms-utskick med valinformation nu för första gången i Södertälje kommun, säger Åsa Zazi, kommunikatör Södertälje kommun, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med två upphandlade bolag kommer kommunen att skicka ut drygt 22.000 sms till mobilnummer som är registrerade i Södertälje kommun. Ett första sms skickas ut för att påminna om förtidsröstningen, och därefter skickas ett andra sms på valdagen den 11 september.

Kommunen vill uppmuntra fler till att göra sin röst hörd. Foto: Alex Ataseven.

Detta som en av aktiviteterna i åtgärdsplanen för att uppmuntra att så många som möjligt ska vara med och påverka.

– Andra kommuner har genomfört sms-utskick inför val, bland annat Göteborgs stad som vi har erfarenhetsutbyte med. Det finns studier som pekar på att sms med information om att det är val har en positiv effekt, säger Åsa Zazi.

Spärrade eller skyddade mobiltelefonnummer, kontantkortsnummer och företagstelefoner kommer inte få kommunens sms. Massutskicken till de insamlade mobilnumren används enbart för samhällsinformation om att det är val.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 september 2022 10:57
Senast uppdaterad: 2 september 2022 10:57

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors