Företag i fokus:

Annons

Kommunen skickar ut 22.000 sms – ”Har en positiv effekt”

smartphone-mobile-hand-person-people-technology-595792-pxhere.com

Foto: Pixnio.

Nu vill Södertälje kommun att fler uppmuntras till att göra sin röst hörd.

Av den anledningen skickas en broschyr på flera olika språk och för första gången någonsin skickas ett sms-påminnelse till Södertäljebor i åldrarna 18-75 år.

Valinformation på fem olika språk, arabiska, engelska, finska, suryoyo och svenska, skickas ut till alla hushåll som en uppmuntran att främja valdeltagandet i kommunen.

– Målsättningen är självklart att nå så många medborgare som möjligt med information om att det är val. Vi använder flera olika kommunikationskanaler, där sms är en. Vi provar sms-utskick med valinformation nu för första gången i Södertälje kommun, säger Åsa Zazi, kommunikatör Södertälje kommun, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med två upphandlade bolag kommer kommunen att skicka ut drygt 22.000 sms till mobilnummer som är registrerade i Södertälje kommun. Ett första sms skickas ut för att påminna om förtidsröstningen, och därefter skickas ett andra sms på valdagen den 11 september.

Kommunen vill uppmuntra fler till att göra sin röst hörd. Foto: Alex Ataseven.

Detta som en av aktiviteterna i åtgärdsplanen för att uppmuntra att så många som möjligt ska vara med och påverka.

– Andra kommuner har genomfört sms-utskick inför val, bland annat Göteborgs stad som vi har erfarenhetsutbyte med. Det finns studier som pekar på att sms med information om att det är val har en positiv effekt, säger Åsa Zazi.

Spärrade eller skyddade mobiltelefonnummer, kontantkortsnummer och företagstelefoner kommer inte få kommunens sms. Massutskicken till de insamlade mobilnumren används enbart för samhällsinformation om att det är val.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 september 2022 10:57
Senast uppdaterad: 2 september 2022 10:57

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)