🕝 1 minuter
Fastighetsbolaget köper stor tomt i Kallfors
Publicerad 1 september 2022 07:00
Uppdaterad 31 augusti 2022 22:52

Kallfors Ängar. Bild: KallforsBostad.

Kallfors i Järna fortsätter att växa och nu planeras ytterligare 16 flerbostadshus i området.

I ett pressmeddelande framgår det att Sveaviken Bostad, som äger och förvaltar fastigheter, köper stor tomt i Kallfors för att bygga ett nytt bostadsområde.

Förvärvet av byggrätter i Kallfors Ängar ingår i en pågående detaljplan där en trädgårdsstad med både radhus och flerbostadshus planeras. Sveavikes del utgörs av totalt 16 flerbostadshus som motsvarande cirka 24 000 kvm ljus BTA.

– Vi är glada över möjligheten att få bygga bostäder i Kallfors, ett mycket populärt område som erbjuder hög livskvalitet. Geografiskt passar det dessutom perfekt för Sveavikens långsiktiga förvaltning då vi har pågående och kommande projekt i bland annat Tumba, Nykvarn, Mariefred och Nyköping, säger Carl Saidac, Sveaviken Bostad.

I Kallfors Ängar skissar Sveaviken för att bygga vackra hus som smälter väl in i omgivningen, med traditionell utformning och träfasader. Fastigheterna får solceller på taken, bergvärme och avancerade energisystem som säkerställer både miljöcertifiering och mycket låg energiförbrukning.

Tillträde sker i samband med lagakraftvunnen detaljplan för bostadsändamål, vilket beräknas ske 2024, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Dela artikeln