Företag i fokus:

Fastighetsbolaget köper stor tomt i Kallfors

Kallfors ängar

Kallfors Ängar. Bild: KallforsBostad.

Kallfors i Järna fortsätter att växa och nu planeras ytterligare 16 flerbostadshus i området.

I ett pressmeddelande framgår det att Sveaviken Bostad, som äger och förvaltar fastigheter, köper stor tomt i Kallfors för att bygga ett nytt bostadsområde.

Förvärvet av byggrätter i Kallfors Ängar ingår i en pågående detaljplan där en trädgårdsstad med både radhus och flerbostadshus planeras. Sveavikes del utgörs av totalt 16 flerbostadshus som motsvarande cirka 24 000 kvm ljus BTA.

– Vi är glada över möjligheten att få bygga bostäder i Kallfors, ett mycket populärt område som erbjuder hög livskvalitet. Geografiskt passar det dessutom perfekt för Sveavikens långsiktiga förvaltning då vi har pågående och kommande projekt i bland annat Tumba, Nykvarn, Mariefred och Nyköping, säger Carl Saidac, Sveaviken Bostad.

I Kallfors Ängar skissar Sveaviken för att bygga vackra hus som smälter väl in i omgivningen, med traditionell utformning och träfasader. Fastigheterna får solceller på taken, bergvärme och avancerade energisystem som säkerställer både miljöcertifiering och mycket låg energiförbrukning.

Tillträde sker i samband med lagakraftvunnen detaljplan för bostadsändamål, vilket beräknas ske 2024, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 september 2022 05:00
Senast uppdaterad: 31 augusti 2022 20:52

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors