Företag i fokus:

Annons

Fastighetsbolaget köper stor tomt i Kallfors

Kallfors ängar

Kallfors Ängar. Bild: KallforsBostad.

Kallfors i Järna fortsätter att växa och nu planeras ytterligare 16 flerbostadshus i området.

I ett pressmeddelande framgår det att Sveaviken Bostad, som äger och förvaltar fastigheter, köper stor tomt i Kallfors för att bygga ett nytt bostadsområde.

Förvärvet av byggrätter i Kallfors Ängar ingår i en pågående detaljplan där en trädgårdsstad med både radhus och flerbostadshus planeras. Sveavikes del utgörs av totalt 16 flerbostadshus som motsvarande cirka 24 000 kvm ljus BTA.

– Vi är glada över möjligheten att få bygga bostäder i Kallfors, ett mycket populärt område som erbjuder hög livskvalitet. Geografiskt passar det dessutom perfekt för Sveavikens långsiktiga förvaltning då vi har pågående och kommande projekt i bland annat Tumba, Nykvarn, Mariefred och Nyköping, säger Carl Saidac, Sveaviken Bostad.

I Kallfors Ängar skissar Sveaviken för att bygga vackra hus som smälter väl in i omgivningen, med traditionell utformning och träfasader. Fastigheterna får solceller på taken, bergvärme och avancerade energisystem som säkerställer både miljöcertifiering och mycket låg energiförbrukning.

Tillträde sker i samband med lagakraftvunnen detaljplan för bostadsändamål, vilket beräknas ske 2024, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 september 2022 05:00
Senast uppdaterad: 31 augusti 2022 20:52

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)