Företag i fokus:

Annons

Sjukvård att lita på – ”Ta tillbaka kontrollen”

Staffa Norberg

Staffan Norberg (V), kandidat för Vänsterpartiet i Region Stockholm.

Alla ska ha samma rätt till vård oavsett om du bor i Södertälje, på Östermalm, eller norra Botkyrka. Så är det inte idag utan skillnaderna i Region Stockholm är gigantiska.

Regionen styrs sedan länge av Moderater, Liberaler, Kristdemokrater, Centern och Miljöpartiet. Vården är den fråga som väljarna brukar tycka är den viktigaste frågan. Ändå vet väldigt få att det är stor borgerlig majoritet i Södertälje och vår region sedan 16 år.

Det bestämde Miljöpartiet vid förra valet då man bytte sida.

Region Stockholm är landets näst största parlament som förvandlats till en borgerlig lekstuga där nu sannolikt även (SD) måste med i gänget för att rädda den rådande majoriteten efter valet.  

Vänsterpartiet vill nu sätta stopp detta marknadsexperiment. Exemplen på vanstyre och ren korruption har varit många i Södertälje och vår region.

Vi vill med våra 16 mandat idag, bidra till att den situationen bryts. 

Det handlar om vårdplatserna, och arbetsmiljön för våra tusentals anställda i vården. Vi ska se till att vårdpersonal får det bättre på jobbet. Då tar de hand om oss när vi blir sjuka.

Våra gemensamma skattemedel ska gå till vård – inte till privata vinster och vi lovar att göra allt för att stoppa marknadsvården och ta tillbaka kontrollen över sjukvården i vår region. 

Regionen har i dag även ansvaret för kollektivtrafiken som även den borde ägas gemensamt istället för att som nu, säljas ut till kinesiska ägare.

Men det går att ändra på valdagen med den blå valsedeln i regionvalet.

Staffan Norberg (V), kandidat för Vänsterpartiet i Region Stockholm

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 31 augusti 2022 05:00
Senast uppdaterad: 30 augusti 2022 21:05

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)