Företag i fokus:

Annons

Två män jagades och misshandlades av flera personer

Polis

Arkivbild: Shamash Oyal.

Strax efter midnatt tillkallades polisen till restaurangen Max i Södertälje efter larm om en misstänkt misshandel.

Under kvällen var polisen på plats för att utreda vad som har hänt. Nu kommer nya uppgifter där det framgår att två män jagades och misshandlades.

Larmet inkom till polisen strax efter midnatt, natten mot tisdag, där flera polispatruller ryckte ut till två adresser i Södertälje. Enligt uppgifter ska två två män ha jagade av en grupp andra män och misshandlats i närheten av restaurangen Max.

I samband med händelsen inleddes en polisär insats vid Max och kring området i Lina Hage där flera polispatruller kontrollerade flertalet personer.

Område vid hamburgerrestaurangen MAX spärrades av efter larm om att vapen synts till. Arkivbild: Alex Ataseven.

Enligt polisens uppgifter misstänktes att ett vapen ha varit inblandad varpå ett stort område spärrades av vid hamburgerrestaurangen. Men senare under natten hävdes avspärrningarna efter att området sökts igenom utan vidare resultat och uppgifterna om vapnet kunde därmed inte bekräftas.

Ingen av männen som blev misshandlade behövde sjukvård och ingen gärningsperson ska ha gripits i samband med händelsen.

Polisen upprättade en anmälan på plats om misshandel, men inga misstänkta gärningsmän anträffades. 

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 augusti 2022 15:29
Senast uppdaterad: 30 augusti 2022 15:29

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)