Företag i fokus:

Annons

Barn lurades på sina biljetter – ”Axels Tivoli borde skämmas”

Montage Alex Ataseven

Foto: Alex Ataseven.

Tiotusentals människor lockades ner till Södertälje när festivalen hölls i helgen.

Men när tivoliarrangören, Axels Tivolo, hade fullt hus lurades två barn på sina biljetter, det uppger en förälder som Telgenytt varit i kontakt med.

– Hur har man mage att stjäla barnens biljetter, berättade föräldern till Telgenytt.

Kvinnan valde under festivalens andra dag att ta sina två barn till tivolit och valde att köpa en remsa med biljetter som barnen kunde dela på.

Två åk senare var biljetterna helt slut.

– Den första attraktion mina barn åkte tog Axels Tivoli två biljetter för ett åk som kostade en biljett. Hur har man mage att stjäla barens biljetter, säger föräldern.

Men när barnen skull åkte nästa attraktion blev de lurade på nytt, men denna gång lurades barnen på alla biljetter som de hade kvar.

Axels Tivoli i Södertälje 2021. Även då hade arrangören fullt upp. Foto: Alex Ataseven.

– När min barn klev ner frågade jag vilken attraktion de ville åka härnäst, men då sa min äldsta dotter att biljetterna var slut. Jag trodde först att hon tappade biljetterna, men så var det inte. Personalen lurade mina barn på resten av biljetterna, Axels Tivoli borde skämmas, säger föräldern.

När de två barnen klev på sitt andra attraktionsåk för dagen valde arrangören att ta alla sex biljetter som var kvar enligt kvinnan. Sex biljetter för ett åk som i vanliga fall hade kostat barnen två.

Anledningen? Barnen åkte en attraktion som rymde fler. Därav fick de betala för de tomma platserna.

– När jag går fram till personalen för att konfrontera honom så fnyser han till och pekar på biljettluckan. Där och då kokade jag, man beter sig inte på de viset. Axels Tivoli beter sig som bedragare som systematiskt lurar barn och jag skulle inte bli förvånad att de lurar barn i andra städer också, säger föräldern till Telgenytt.

Telgenytt har försökt nå arrangören, dock utan vidare framgång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 augusti 2022 15:25
Senast uppdaterad: 30 augusti 2022 15:25

Nya budgeten satsar långsiktigt – Vågar vi tro på det?

DSC_0007-2

Rosenberg (M), Godner (S), Greger (MP)

Föregående vecka presenterades det nya politiska styrets sin budget. Boel Godner (S), Alexander Rosenberg (M) och Lars Greger (MP) har äntligen kommit överens om hur pengarna ska spenderas under kommande mandatperiod. Historia skrivs och framtiden ser ljus ut när budgeten presenteras.

Äntligen kan vi se politiker som vill jobba på det allra sköraste som finns i samhället, våra barn och ungdomar. Satsningen ska göras på skola och förhoppningen är att det förebyggande arbetet får en möjlighet att startas upp. Allt för att arbeta och få till en förändring, i stället för att släcka bränder som börjar med rök. Målet är att arbetet ska börja innan röken får ta fattning. Förhoppningen ligger i att satsningen ska ge skolan de resurser som behövs för att kunna påbörja detta arbete.

En annan prioritet som går i led med det tidigare är riktningen för fritidsgårdar och platser för ungdomar att vistas på. Kanske får kulturkommittén en boost för att kunna fokusera på de ungdomar som hänger på fel platser. Även om det finns fritidsgårdar idag lockar de inte alla ungdomar, fler lokaler i kommunen ska möjliggöras.

(Annonslänk)

Målet är att skapa mer liv och rörelse”, enligt kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). Detta säger du bra Godner, hoppas bara att det inte är tomma ord. Politiker över lag utlovar guld och gröna skogar, men beklagar sig själv en bit in på mandatperioden och framför ursäkter till varför löften inte har hållits.

Det presenteras även en storsatsning på arbetslösheten och detta går hand i hand med lågkonjunkturen som vi alla fått smaka på i väntan på huvudrätten och smällen som väntar år 2023.

En lågkonjunktur som kommer skaka om många hushåll med höjda hyresavgifter, skyhöga elpriser, förhöjda matpriser, höjda bränslepriser och mycket annat gott som knackar på dörren i väntan på att bli insläppta.

Glöm inte räntorna som ökar lite då och då. Till detta kommer inte inkomsterna höjas för att kompensera alla ökade utgifter.

Vi behöver lära oss begränsa intaget och leva snålt – eller ekonomiskt i schysstare anda.  

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 21:09
Senast uppdaterad: 6 december 2022 21:43

Boende efter dödskjutningen i Blombacka – ”Obehagligt”

Polis

Foto: Alexander Isa.

Trots stora polisära resursers har tre personer skjuts ihjäl på kort tid i Södertälje. I helgen sköts en 25-åring man till döds och blev skjutvapnets sjunde offer i år. Tre personer har gripits misstänkta för mord.

Trots en hög polisnärvaro inträffade ännu en dödsskjutning. Gunnar Appelgren, Kriminalkommissarie, berättar för SvD att vid söndagens dödsskjutning var uniformerad polis bara cirka 200 till 300 meter bort.

– Jag har aldrig varit med om så motiverade gärningsmän tidigare. Det har varit likadant vid tidigare mord, det är polistätt men man chansar ändå, säger han till tidningen.

Enligt uppgifter kopplas söndagens dödskjutning till en pågående konflikt mellan flera olika gäng i Södertälje som sprider oro och otrygghet bland kommuninvånarna.

– Det har väldigt mycket poliser som åkt runt här, men det är obehaget det som har hänt, säger en person som bor i området till Telgenytt. Polisen kan samtidigt inte vara överallt. I det här fallet så hände det ju inomhus, de kan inte stoppa allt, säger personen.

Polisen på plats efter söndagens dödsskjutning. Foto: Shamash Oyal

Den 10 juni tidigare i år sköts en ung man till döds på en lekplats, bara ett stenkast från söndagens dödskjutning. Den skjutne var en man i 20-årsåldern och sköts till döds på väg till jobbet.

Känner ni er oroliga för att vistas i området, med tanke på att det skett två mord här på kort tid?

– Nej, inte så mycket. Jag är född och uppvuxen in Södertälje och så länge man inte lägger sig i så är man safe tycker jag. Folk går kanske inte ut ensamma om kvällarna, det är väl det. Men det är betryggande att man ser polisbilar ganska ofta, säger boende i området till Telgenytt.

Kort efter söndagens dödsskjutning meddelade polisen att tre personer gripits misstänkta för mordet och är anhållna för vidare utredning.

BILDEXTRA: Dödsskjutningen i Blombacka

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 14:40
Senast uppdaterad: 6 december 2022 14:40

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)