Företag i fokus:

Annons

Barn lurades på sina biljetter – ”Axels Tivoli borde skämmas”

Montage Alex Ataseven

Foto: Alex Ataseven.

Tiotusentals människor lockades ner till Södertälje när festivalen hölls i helgen.

Men när tivoliarrangören, Axels Tivolo, hade fullt hus lurades två barn på sina biljetter, det uppger en förälder som Telgenytt varit i kontakt med.

– Hur har man mage att stjäla barnens biljetter, berättade föräldern till Telgenytt.

Kvinnan valde under festivalens andra dag att ta sina två barn till tivolit och valde att köpa en remsa med biljetter som barnen kunde dela på.

Två åk senare var biljetterna helt slut.

– Den första attraktion mina barn åkte tog Axels Tivoli två biljetter för ett åk som kostade en biljett. Hur har man mage att stjäla barens biljetter, säger föräldern.

Men när barnen skull åkte nästa attraktion blev de lurade på nytt, men denna gång lurades barnen på alla biljetter som de hade kvar.

Axels Tivoli i Södertälje 2021. Även då hade arrangören fullt upp. Foto: Alex Ataseven.

– När min barn klev ner frågade jag vilken attraktion de ville åka härnäst, men då sa min äldsta dotter att biljetterna var slut. Jag trodde först att hon tappade biljetterna, men så var det inte. Personalen lurade mina barn på resten av biljetterna, Axels Tivoli borde skämmas, säger föräldern.

När de två barnen klev på sitt andra attraktionsåk för dagen valde arrangören att ta alla sex biljetter som var kvar enligt kvinnan. Sex biljetter för ett åk som i vanliga fall hade kostat barnen två.

Anledningen? Barnen åkte en attraktion som rymde fler. Därav fick de betala för de tomma platserna.

– När jag går fram till personalen för att konfrontera honom så fnyser han till och pekar på biljettluckan. Där och då kokade jag, man beter sig inte på de viset. Axels Tivoli beter sig som bedragare som systematiskt lurar barn och jag skulle inte bli förvånad att de lurar barn i andra städer också, säger föräldern till Telgenytt.

Telgenytt har försökt nå arrangören, dock utan vidare framgång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 augusti 2022 15:25
Senast uppdaterad: 30 augusti 2022 15:25

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors