🕝 1 minuter
Tandläkare förlorar statlig stöd - Krävs tillbaka på 500.000
Publicerad 27 augusti 2022 21:10
Uppdaterad 27 augusti 2022 21:10

Foto: Pxhere.

En tandvårdsklinik i Södertälje får det statligt tandvårdsstöd indraget efter allvarliga brister.

Detta enligt ett beslut från Försäkringskassan som anser att kliniken allvarligt åsidosatt sina skyldigheter inom tandvårdsstödet.

Alla som har fyllt 24 år och är försäkrade i Sverige har rätt till statligt tandvårdsstöd för att skydda sig mot höga kostnader. Utan tandvårdsstödet kan det bli en väldigt hög kostnad när man besöker en tandläkare för vård av sina tänder då patienter i stället helt får bekosta besöket själva.

Nu har Försäkringskassan beslutat att avsluta en tandvårdskliniks anslutning till det elektroniska systemet för statligt tandvårdsstöd.

Beslutet baseras på en fördjupad granskning som utfördes av Försäkringskassan 2019. I granskningen upptäcktes att patienters kostnad och betalning inte var styrkt, samt att tillstånd och åtgärder inte gick att bekräfta utifrån det underlag som ni skickat in.

Totalt genomfördes åtta efterhandskontroller, mellan 2016 och 2019, där Försäkringskassan krävde återbetalning i 7 av fallen. Totalt kräver Försäkringskassan 483 653 kronor tillbaka i utbetald tandvårdsersättning.

Tandklinikens elektroniska systemet för statligt tandvårdsstöd avslutades från och med den 12 juli 2022.

Dela artikeln