Företag i fokus:

Annons

KSMB intar Södertälje – Event mot gatuvåldet

KSMB

KSMB:s sångare Michael Alonzo och Stephan Guiance. Foto: Björn Olsson.

Punkpionjärerna KSMB intar Södertälje 3 september. Detta under ett nyktert och drogfritt event där flera artister tar ställning mot det dödliga gatuvåldet: Put Your Guns Down som äger rum i KRIS lokaler i samarbete med Våra Gårdar och Kulturrådet. 

Lördagen den 3 september får Södertäljes alla punkare, unga som mindre unga, sitt lystmäte då pionjärerna KSMB intar IOGT-Huset på Övre Torekällgatan 29.   

KSMB slog igenom i slutet av 1970-talet och början av 1980talet igenom som ett av de största och mest inflytelserika punkbanden. Musik var rå, politiskt medveten och med ett fränt sinne för humor. 

Bandet turnerade intensivt och släppte flera klassiska album (varav ”Rika barn leka bäst” hamnade på Sonic Magazine lista över de bästa albumen någonsin) och klassiska låtar såsom Tidens Tempo, Polsk zchlager, En slemmig torsk med flera. 

2017 släpptes den senaste fullängdaren (”Ond saga”) och man kommer under hösten vara aktuellt med ett coveralbum med bland annat svenska tolkningar av new wave-låtar från sent 1970-talet.

Det kan för övrigt vara kul för läsarna att veta att en av sångarna, Michael Alonzo, är Kulturskolechef i Södertälje. 

Spelningen sker i KRIS och Unga KRIS regi, i samarbete med Våra gårdar och Kulturrådet under parollen Put Your Guns Down 3. Det är alltså tredje gången man med olika artister vill visa att man tar ställning mot det dödliga gatuvåldet, nu mer aktuellt än någonsin. 

Utöver KSMB spelar det nybildade “Tjo och Skrän”, som spelar medeltidsinspirerad musik med en modern touch, samt södertäljetrubaduren Emelie Estelle Friman som spelar egna och andras låtar (och som deltagit på tidigare Put Your Guns Down-event).  

Eventet kommer även att ha en “open mic” för den som vill rapa, köra en stand up eller liknande. 

För inträde krävs förköp och föranmälan, vilket sker via sodertalje@kris.a.se 

Fotnot: För transparensen skull bör nämnas att undertecknad är en av arrangörerna och är slagverkare i “Tjo och Skrän”.  

Text:

Matthias Matsson

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 augusti 2022 12:08
Senast uppdaterad: 29 augusti 2022 11:16

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors