Företag i fokus:

Annons

Telge på plats under festivalen – Vill diskutera Luna-kvarteret

Alex Ataseven'

Foto: Alex Ataseven.

Idag mjukstartade den efterlängtade festivalen med Södertäljeloppet och en kammarfest i centrala Södertälje.

Då passar det kommunala bolaget Telge Fastigheter på att slå upp ett tält i helgen för att bland annat diskutera Luna-kvarterets framtid.

– I vårt tält vill vi givetvis umgås och prata med varandra och något som vi verkligen vill prata om är Luna. Vi vill höra vad medborgarna har för idéer, åsikter och förslag inför förändringen av stadsbilden. Det ska bli så spännande att höra vad medborgarna har att säga, säger Per Lännholm, huvudprojektledare Luna på Telge Fastigheter i ett pressmeddelande.

Telge Fastigheter kommer att närvara i Södertälje kommuns gemensam tält på Saltsjötorget där man välkomnar alla medborgare och deltagare i festivalen.

Telge Fastigheter vill höra Södertäljebornas åsikter om Luna-kvarterets framtid. Pressbild.

Här vill kommunen ha medborgarnas hjälp att fylla Luna med nytt liv efter beslutet om att delar av Luna-fastigheten ska rivas. Rivningsbeslutet kommer efter upptäckten av mögel i fastigheten för ett par år sedan.

Under festivalhelgen vill Telge Fastigheter diskutera kvarterets framtid och lyssna på vad Södertäljeborna har för åsikter.

– Någon kanske vill ha en musikscen, en annan fördrar en välsorterad saluhall eller ett rofyllt bibliotek. Det viktigaste är att vi får till en dialog, säger Dalia Rhawi, Huvudprojektledare Luna, Södertälje Kommun. 

Till hjälp har Telge Fastigheter tagit fram ett kreativt diskussionsunderlag för att ha något att utgå ifrån och att delta är helt kostnadsfritts.
 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 augusti 2022 17:25
Senast uppdaterad: 25 augusti 2022 17:35

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:15
Senast uppdaterad: 27 november 2022 22:25

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 04:43
Senast uppdaterad: 27 november 2022 21:44

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)