Företag i fokus:

Annons

Klätt brudgummar i 30 år – Hos Albert Hadodo är man i trygga händer

Montage Alex Ataseven

Foto: Simon Osmani.

Albert Hadodo, 60, har jobbat med kläder sedan år 1978 och klätt brudgummar i över 30 år.

Med hans erfarenhet och kunskap om modebranschen är man i trygga händer vid val av kostym eller smoking på Svanens Hus i Geneta.

Att prova kostym inför bröllop, examensfester eller arbetsintervjuer är inte alls likadant som att gå till bland annat H&M och handla. I många fall är det mycket som står på spel.

Hur sitter kavajen? Kan jag sätta mig utan att byxorna spricker? Ska jag ha slips eller fluga?

– När vi köper en kostym måste den vara perfekt, klädkoder som måste följas för att kläderna inte ska bära oss. Det är vi som ska bära dem, säger Albert Hadodo till Telgenytt.

I konversationen med Hadodo berättar han om hela processen från att tillverka en kostym till den sista detaljen innan man kliver ut för att äntra en tillställningen. Men han poängterar hur viktigt intresset av mode är för att vara långsiktigt i branschen.

Albert Hadodo har glätt brudgummar sedan år 1978 och är en av de främsta i branschen. Foto: Simon Osmani.

– Det är en väldigt spännande bransch. Att besöka mässor runt om i världen, träffa många intressanta designers och bland annat känna till utvecklingen av olika tyger. Man ska veta vad man pratar om när man hjälper personer att klä upp sig. Om inte så märker kunden av det tydligt, säger Albert.

Vidare berättar Hadodo om detaljer man bör vara medvetna om som kan vara avgörande vid val av kostym. Som ett enkelt exempel så berättar han att kostymer är sydda med olika kragar. Har man en smal krage får man en hängande effekt, men har man däremot en bredare krage framtås man mer ståtlig.

Det visar han genom charader där han viker ihop sig och sedan sträcker på bröstkorgen och visar en bestämd och ståtlig hållning.

Men Hadodo väljer ut klädstilen efter kunden.

– Att välja rätt kostym varierar beroende på vem som bär den. Man måste ha rätt längd på slipsen och kragen och det är viktigt att färgen och stilen på kostymen ska komplettera personen, säger han.

Albert Hadodo från Svanens Hus i Geneta. Foto: Simon Osmani.

Vi märker ganska snabbt att Hadodo är bestämt, rak och ärlig i sitt sätt att arbete. Men efter 30 år i branschen är det inte förvånande att han gör sitt jobb självsäkert och exemplariskt. Han goda rykte märks av när telefonen ringer mellan jämna mellanrum om personer som vill ha hans experthjälp.

Albert Hadodo, som har ett oerhört gott rykte i Södertälje, är för många det första alternativet de vänder sig till för att klä upp sig fint med kostym eller smoking.

– Jag är ärlig och berättar alltid om kostymen de vill ha, eller har valt, inte passar. Det kan vara kragen som är för smal som kanske inte passar kroppstypen. Jag är alltid ärlig med min åsikt och berättar vad jag tycker, säger han.

Med Hadodos långa erfarenhet och goda kunskaper han besitter råder det inga tvivel om att man är stiligast i rummet när han klär upp en person med en outfit som verkligen framhäver en.

Det vet en brudgum om som precis klivit in och ber om hjälp och sätter punkt för vårt trevliga besök.

Foto / Text : Simon Osmani.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 augusti 2022 08:04
Senast uppdaterad: 25 augusti 2022 09:44

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors