Företag i fokus:

Annons

Klätt brudgummar i 30 år – Hos Albert Hadodo är man i trygga händer

Montage Alex Ataseven

Foto: Simon Osmani.

Albert Hadodo, 60, har jobbat med kläder sedan år 1978 och klätt brudgummar i över 30 år.

Med hans erfarenhet och kunskap om modebranschen är man i trygga händer vid val av kostym eller smoking på Svanens Hus i Geneta.

Att prova kostym inför bröllop, examensfester eller arbetsintervjuer är inte alls likadant som att gå till bland annat H&M och handla. I många fall är det mycket som står på spel.

Hur sitter kavajen? Kan jag sätta mig utan att byxorna spricker? Ska jag ha slips eller fluga?

– När vi köper en kostym måste den vara perfekt, klädkoder som måste följas för att kläderna inte ska bära oss. Det är vi som ska bära dem, säger Albert Hadodo till Telgenytt.

I konversationen med Hadodo berättar han om hela processen från att tillverka en kostym till den sista detaljen innan man kliver ut för att äntra en tillställningen. Men han poängterar hur viktigt intresset av mode är för att vara långsiktigt i branschen.

Albert Hadodo har glätt brudgummar sedan år 1978 och är en av de främsta i branschen. Foto: Simon Osmani.

– Det är en väldigt spännande bransch. Att besöka mässor runt om i världen, träffa många intressanta designers och bland annat känna till utvecklingen av olika tyger. Man ska veta vad man pratar om när man hjälper personer att klä upp sig. Om inte så märker kunden av det tydligt, säger Albert.

Vidare berättar Hadodo om detaljer man bör vara medvetna om som kan vara avgörande vid val av kostym. Som ett enkelt exempel så berättar han att kostymer är sydda med olika kragar. Har man en smal krage får man en hängande effekt, men har man däremot en bredare krage framtås man mer ståtlig.

Det visar han genom charader där han viker ihop sig och sedan sträcker på bröstkorgen och visar en bestämd och ståtlig hållning.

Men Hadodo väljer ut klädstilen efter kunden.

– Att välja rätt kostym varierar beroende på vem som bär den. Man måste ha rätt längd på slipsen och kragen och det är viktigt att färgen och stilen på kostymen ska komplettera personen, säger han.

Albert Hadodo från Svanens Hus i Geneta. Foto: Simon Osmani.

Vi märker ganska snabbt att Hadodo är bestämt, rak och ärlig i sitt sätt att arbete. Men efter 30 år i branschen är det inte förvånande att han gör sitt jobb självsäkert och exemplariskt. Han goda rykte märks av när telefonen ringer mellan jämna mellanrum om personer som vill ha hans experthjälp.

Albert Hadodo, som har ett oerhört gott rykte i Södertälje, är för många det första alternativet de vänder sig till för att klä upp sig fint med kostym eller smoking.

– Jag är ärlig och berättar alltid om kostymen de vill ha, eller har valt, inte passar. Det kan vara kragen som är för smal som kanske inte passar kroppstypen. Jag är alltid ärlig med min åsikt och berättar vad jag tycker, säger han.

Med Hadodos långa erfarenhet och goda kunskaper han besitter råder det inga tvivel om att man är stiligast i rummet när han klär upp en person med en outfit som verkligen framhäver en.

Det vet en brudgum om som precis klivit in och ber om hjälp och sätter punkt för vårt trevliga besök.

Foto / Text : Simon Osmani.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 augusti 2022 08:04
Senast uppdaterad: 25 augusti 2022 09:44

Risk för cyberattack i kommunen – Så skyddar du dig

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Arkivbild.

Svenska kommuner har blivit utsatta för cyberattacker, nätfiske – även kallad phishing. Enligt Södertälje kommunen har kriget i Ukraina medfört allt större risk för fler attacker och spridning av desinformation.

Senast var det en vecka sedan som två andra svenska kommuner angreps för attacker och därför går nu Södertälje kommun ut med ett meddelande till allmänheten. Kommunen uppmanar att vara försiktiga med e-post, länkar och bilagor där attacker ofta sker

Nätfiske kan ske på nätet och webbplatser, men även över sms och telefonsamtal. Det är därför oerhört viktigt att vara uppmärksam på oönskad aktivitet.

Vid upptäckt av en cyberattack rekommenderas att göra följande:

  1. Stäng av datorn.
  2. Felanmäl omgående via telefon (enligt vanlig rutin)
  3. Starta inte om datorn

Kommunkoncernens alla bolag, så som Telgebolagen och förvaltningen, jobbar hårt för att följa säkerhetsåtgärder och för att upptäcka risker.

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2022 14:19
Senast uppdaterad: 9 december 2022 16:48

Anhöriga till mordoffer nekas sista rättslig prövning

2022_01_271763979_1105426846943065_1854382527506805801_n

Foto: Shamash Oyal.

I september friades en 24-åring som stod åtalad för knivmordet på en 35-årig man i en lägenhet i Mariekäll. Anhöriga överklagade beslutet till Högsta domstolen som nu framför sitt ställningstagande i ärendet.

Den 26 april 2021 påträffas en man i 35-årsåldern mördad med flera knivhugg i en lägenhet i Mariekäll. Han knivhöggs med sju knivhugg i ryggen samt ett i bröstet och hittades först tre dagar senare – död på vardagsrumsgolvet.

Vid undersökningen av bostaden hittade polisen ett spår i lägenheten som misstänktes tillhöra en 24-åring man från Sörmland. Personen greps och häktades misstänkt för mordet.

Under utredningens gång framkom det att 24-åringen anlände till lägenheten klockan 11:49 och lämnade platsen 13:32 och blev upplockad vid OKQ8 på Bangatan, cirka en 15 minuters promenad från mordplatsen.

(Annonslänk)

Chefsåklagaren yrkade på livstids fängelse, men släpptes senare på fri fot efter bristande bevisning. Bland annat ska en granne sett den mördade 35-åringen vid liv utanför sin bostad med sin hund vid 16-tiden under morddagen – några timmar efter att 24-årigen lämnat platsen.

Kort efter den friande domen överklagades beslutet till Högsta domstolen av mordoffrets anhöriga, men nu står det klart att domstolen inte valt att pröva målet och överklagandet.

”Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd.”, skriver domstolen i beslutet.

Läs även – 24-årign friad från mordmisstanke – Kräver 600 000 kr i ersättning 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2022 09:44
Senast uppdaterad: 9 december 2022 09:45

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)