Företag i fokus:

Tiktok-stjärnan till Södertälje – ”Har många fans i området”

x1000w-TK tycoon

Pressbild.

Snart inledes den efterlängtade Södertäljefestivalen. En fullspäckad helg med en massa aktiviteter, uppträdanden, mat och attraktioner.

För att kicka igång det hela så har Södertälje City arrangerats, som tidigare rapporterat, en stand-up show med några av landets mest älskade komiker.

Med komediaktet “Släng dig i Maren” så kommer vi få se flera omtyckta komiker, men även gästas av TikTok-influencern, TK Tycoon.

– Vi är glada att ha TK som en del av Södertäljefestivalen och stand up kvällen som blir startskottet för festivalhelgen och vi ser fram emot en härlig show och många skratt, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City.

TK, som har över 165 tusen följare på den populära appen TikTok, gör komedisketcher såsom “Reason why I quit SFI” och “Back to SFI”, har valt att komma till Södertälje för första gången med sin miniturné “Kallt Välkommen”.

Södertäljefestivalen inleds med Stand-up framträdandet ”Släng dig i Maren!”. Pressbild.

Med en bakgrund som artist och producent så är scenen inte något främmande för TK. Dock så var det kulturkrockar mellan Sverige och Nigeria som gav artisten en utmaning, speciellt kampen med att uttala siffran “sju”.

Född i Lagos, Nigeria, så var miljöskiftet ganska stor för den nu Stockholmsbaserade artisten och komikern, men något många kan relatera till. 

– Språk- och kulturkrockar är ofta väldigt tacksamt inom humor. Jag tar saker vi alla känner igen och har varit med om, men jag gör humor av det vilket gör det så mycket lättare att ta in och nyansera. Helt plötsligt blir det i stället krockar som vi kan skratta åt tillsammans, som en enhet. Och det tror jag folk tycker är rätt härligt, säger TK Tycoon.

Hans uppdrag med aktet är se till att alla får ett gott skratt. Om du vill vara en av dem, se till att vara på plats klockan 18:00 vid Marentrapporna, fredag den 26 augusti. 

Text: Marianne Mikhail.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 augusti 2022 16:01
Senast uppdaterad: 24 augusti 2022 16:02

SENASTE NYTT: Hyrorna i Södertälje höjs retroaktivt från 1 januari

Sodertalje-bostader

Foto: Alexander Isa

Efter kollapsade förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har en skiljeman beslutat att höja hyrorna i stora delar av Stockholms län, inklusive Södertälje, med 5,9 procent från den 1 januari.

Konflikten mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har lett till att en skiljeman nyligen beslutade om en retroaktiv hyreshöjning på 5,9 procent, gällande från den 1 januari i år. Denna justering omfattar tio kommuner i länet, däribland Danderyd, Huddinge, och Södertälje, samt en liknande höjning på Gotland där hyrorna ökar med 5,7 procent.

(Annonslänk)

– Nivån är dock betydligt högre än den som Hyresgästföreningen kunde acceptera. Det visar att den nya skiljemannalagstiftningen har minskat  Hyresgästföreningens möjligheter att styra hyresutvecklingen efter eget godtycke. Det är positivt för hyresrättens framtid, säger Nathalie Brard, förhandlingschef Fastighetsägarna Stockholm.

Förhandlingarna inleddes i september 2023, då Fastighetsägarna yrkade på en hyreshöjning på 12 procent, vilket de menar nödvändigt för att hantera de ökade driftskostnaderna och säkerställa hållbar fastighetsförvaltning. Efter tre månaders resultatlösa förhandlingar och med stöd av ny lagstiftning, anlitades Johan Rosén som skiljeman genom Hyresnämnden.

– Vi har gjort allt som krävs för att skynda på processen så mycket som möjligt, säger Nathalie Brard.

Rosén, som hade sex veckor på sig att leverera en rekommendation, bekräftade den nya hyressättningen som också inkluderar tidigare beslut om en höjning i Stockholm stad med 5,8 procent från den 1 april. Med dessa beslut avslutas en lång period av osäkerhet för hyresgäster i de berörda områdena.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 14:00
Senast uppdaterad: 17 april 2024 13:17

Strejk hotar skolkök – Föräldrar uppmanas förbereda matsäck

Barn-skola-1-mat-Pexels-1

Foto: Pexels

På grund av låsta löne- och arbetsvillkorsförhandlingar riskerar flera arbetsplatser i Södertälje, inklusive skolkök, att drabbas av strejk från och med imorgon. Kommunen uppmanar nu vårdnadshavare att förbereda matsäckar till sina barn.

I ljuset av ett strejkvarsel som omfattar flera yrkesgrupper inom utbildningskontorets köksenheter, har Södertälje kommun gått ut med en uppmaning till föräldrar att lämna lunch-matsäckar till sina barn.

Bland de drabbade enheterna återfinns Förskolan Bofinken, Ljungbacken, Mölnboskogen, Viksberg, samt Igelsta grundskola, Mölnboskolan och Vikbergskolan. Denna åtgärd är nödvändig då strejken, som är planerad att börja den 18 april klockan 07:00, kommer att påverka vanlig matdistribution.

(Annonslänk)

Förhandlingar mellan Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och fackförbundet Kommunal har inte resulterat i ett nytt kollektivavtal, vilket har lett till varsel om strejk. Om strejken blir av kommer Södertälje kommun att erbjuda enklare matalternativ, som frukt, blåbärssoppa och smörgåsklämmor, men det råder osäkerhet om strejkens längd och fortsatta påverkan.

Kommunen har informerat vårdnadshavarna om att alla barn behöver medföra en egen lunch-matsäck på torsdag och fredag. Vattenflaskor, bestick eller engångsbestick bör också inkluderas. Ytterligare information kommer att ges beroende på hur situationen utvecklas och om strejken fortsätter in i nästa vecka.

Läs även: – Strejkhot över Södertälje – Konflikt med arbetsgivarna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 11:32
Senast uppdaterad: 17 april 2024 11:39

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors