Företag i fokus:

Annons

Ännu en artist klar för Södertäljefestivalen

Linnea pressbild

Linnea Henriksson. Pressbild.

Södertäljefestivalen kan med glädje presentera den nu 35 åriga pop- och jazzsångaren Linnea Henriksson.

Det är på den stora scenen på stora torget som hon kommer att uppträda såväl som andra artister som till exempel Medina och Anna Bergendahl.

Linnea Henriksson från Halmstad slog igenom för snart 12 år sedan när hon deltog i Idol där hon slutade på en fjärde plats. Sen dess har hon släppt massvis med musik som fått miljontals streams, såsom ”Lyckligare nu” och ”Det kommer en tid”.

2018 var hon även med i det populära musikprogrammet ”Så mycket bättre”. Utöver detta så har Linnea även hunnit med att vara programledare för Melodifestivalen och musikhjälpen.

Nu presenterar Södertälje City Linnea Henriksson välkommen till festivalen med nöje.

– Det är väldigt glädjande att vi kunde få till en extra akt till Södertäljefestivalen och speciellt Linnea Henriksson som genom sin fantastiska röst berör och sprider glädje. Det är precis vad vi behöver under festivalen, säger Aljoša Lagumdžija VD Södertälje City.

Södertäljefestivalen, som pågår från den 26-28 augusti, får besök av flera välkända musikartister. Tillsammans med tivoli och fler andra aktiviteter väntas en härlig folkfest för Södertäljes invånare.

Text: Christian Moche.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 augusti 2022 05:00
Senast uppdaterad: 23 augusti 2022 21:47

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors