Företag i fokus:

Annons

Farstanäs – Ett Södertäljestyre i miniatyrexempel

DEB06831-F2A9-4FC3-8DB2-0216B4301EEF

Joakim Granberg, Realistpartiet. Foto: Privat.

När jag är lite elak och beskriver nuvarande Södertäljestyre som inkompetent, slött, slappt och likgiltigt så kanske jag överdriver en aning ibland.

Även om man ligger i bottenskiktet i många rankingar av betydelse så är man ju inte sämst i landet på något – Trodde jag! 

Jadå, nu är man faktiskt sämst på något – man är sämst i Sverige på att driva en camping!

När jag besökte farstanäs camping en solig dag 28 juli så slog det mig hur rent och fint det faktiskt var, men det var något som inte stämde. Campingen och badplatsen var stort sett tom fast solen sken!

Samtidigt i övriga Sverige: ”TT Nyhetsbyrån 2022: Nytt rekordår väntas för camping!”

Ett rekordår hägrar för landets campingplatser när hemestertrenden fortsätter.
Citat: ”Det ser väldigt positivt ut och vi slår rekord efter rekord, VD på Frist camp med 61 campingplatser i Skandinavien – Slut citat!”

Hur är det möjligt att landets alla campingplatser i stort sett är fullbokade och vår fina camping står nästintill tom?

Svaret är enkelt – Folk vet inte om att den är öppen! 

När Södertälje tog över ägandet borde man ha gjort detta direkt:
1.
Säkrat domäner. 2. Ny hemsida med information på flera språk så övriga Europa kan ta till sig informationen. 3. Skapa bokningssystem. 4. Marknadsföra oss inom EU.
5. In med personal som kan camping! 

Vad tror ni kommunledningen gjorde?

Ingen av dessa åtgärder. Men däremot så kastade man ut den enda fasta inkomsten man hade – Långtidscamparna! Såja, nu är det tomt! 

Farstanäs gapade tomt en solig dag i juli. Foto: Privat.

Boel Godner sa i LT 2022-05-20 då att hon trodde att folk skulle hitta dit ändå – Nej Boel, uppenbarligen inte. De har trott att campingen är stängd! 

Pär Abrahamsson registrerade domänen farstanas.se och skapade en satir sida om campingen. Pärs citat: ”Kommunen är löjligt dåliga på digitala strategier”, slut citat. Pär var vänlig och lät kommunen köpa domänen.

Det Pär uppmärksammar i sin artikel i LT är att det inte går att hitta campingen på nätet, det har heller inte varit möjligt att boka plats på campingen förrän långt in i sommarsäsongen och då skall man hitta bokningssidan på kommunens hemsida som var nästintill omöjligt i våras, i synnerhet för utländska turister. 

Folk bokar och planerar sin campingsemester månader innan så de är säkra på att få plats, för att det är fullbokat på många campingar redan under våren. Södertälje kommun skulle givetvis påbörjat sitt bokningssystem redan förra hösten 2021 när man tog över campingen. Det hade en aktör gjort som haft intresse av att få ekonomin att gå ihop, men sådana detaljer bryr sig inte ledningen om, det är ju bara skattebetalarnas pengar, inte ens egna det handlar om, för då jäklar hade bokningssidan varit uppe redan i september 2021 skulle jag tro.

Hur kan man vara så här oduglig kan man fråga sig? På sånt som är så fruktansvärt enkelt och självklart för en person som hanterar sin egen investering, detta är tyvärr ett mönster.

När gästhamnen var stängd och det inte gick att tanka där så besvärade man sig inte ens med att uppdatera hemsidan med denna information, båtar fick vända förbannade på Södertälje.

Proppmätt nonchalans, inget ansvarskännande och inget ansvarsutkrävande är svaret på dessa ständiga återkommande haverier i de kommunala verksamheterna.

Att vara bäst på att vara sämst är inte något bra!

Södertälje behöver ha en annan politisk ledning!

Tur det är kommunval den 11 september! 

Joakim Granberg
Realistpartiet

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 augusti 2022 16:03
Senast uppdaterad: 23 augusti 2022 16:05

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)