Företag i fokus:

Assyriska toppar tabellen efter en stark bortaseger

DSC_0140-1024x683

Foto: Shamash Oyal.

Efter det pulserande derbyt mot Syrianska var Assyriska redo återgå till det normala tillståndet i divison 2.

Assyriska FF åkte den korta sträckan mot glesare breddgrader för att ställas mot bottenlaget Trosa/Vagnhärad och en match där endast vinst var godtagbart.

Vagnhärad spelade långt och stängde igen ytorna ganska bra och förutom två lägen inom en minut, där Alagi Sosseh var närmast med sin nick, fanns det absolut inget att glädjas åt under första halvleken.

Andra halvleken var däremot en fartfylld en. I en tilltrasslad situation, där Trosa/Vagnhärad misstänktes för handssituation, lyckades hemmalaget ta ledingen med 1-0.

Men Assyriska lyckades lyfta blicken och visa styrka och kunde kvitter sex minuter senare genom skicklige Hugo Fernandez. Sex minuter var Fernandez framme igen och kunde näta sitt andra mål och därmed ge Assyriska ledingen, men det slutade inte där.

I 81 minuten kunde Fernandez bocka av en hattrick när han fastställde resultatet till 1-3 och placerade Assyriska på förstaplatsen i Divisions 2 efter att tidigare serieledaren IK United tappade poäng mot bottenlaget Värmbol.

Nästa matchen spelas på söndag då Assyriska tar emot Smedby på hemmaplan.

Läs hela matchrapporten på Assyriskas hemsida.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 augusti 2022 07:38
Senast uppdaterad: 23 augusti 2022 07:38

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors