Företag i fokus:

Annons

Några av landets roligaste komiker inleder festivalen

Lasse Karlsson. Pressbild.

Nu är det bara dagar kvar till den stora Södertäljefestivalen som inleds den fredag den 26 augusti.

Och festivalen börjar på allra bästa sätt, nämligen Stand-up och mycket skratt med några av Sveriges roligaste komikerna i Sverige på Marentrappan som presenteras av Lasse Karlsson.

Bakom kulisserna har centrumföreningen Södertälje City arbetat intensivt, dag som natt, för att vi Södertäljebor ska få en riktig härlig helg. Och så som schemat ser ut är det hatten av för centrumföreningen.

Släng dig i Maren! Stand up kväll inleder Södertäljefestivalen

Nu meddelar Södertälje City att festivalen inleds Stand-up framträdandet ”Släng dig i Maren!” och lovar mycket skratt och humor.

Pressbild: Södertäljes City, VD Aljosa Lagumdzija.

– Att inleda festivalen med skratt och humor är ett perfekt sätt att värma upp inför en intensiv och händelserik helg med många upplevelser och aktiviteter. Extra roligt att vi provar ett nytt koncept som vi inte har haft tidigare på festivalen, och det är stad-up med Lasse Karlsson med vänner, säger Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City.

Bland annat gästas Södertälje av komikerna Johanna Hurtig Wagrell, Jonathan Rollins, Jörgen Sjöbergs och Sara Andersson Marmnäs som är bland Sveriges mest anlitade skämtskrivare från bland annat Parlamentet.

– Att skratta är viktigare nu än nånsin efter två år av isolering och offentligt skämtförbud. Nu får vi äntligen ses och umgås igen. Jag har verkligen längtat efter Södertäljefestivalen. Man träffar många man känner och det finns mycket att se och uppleva. Och vilken grej att få inleda hela festivalen med att bjuda på svensk stand up i toppklass. Ett gott skratt är en en bra början på allt. Även en festival, säger Lasse Karlsson till Södertälje City.

Stand-up kvällen startar 17.00 på fredag den 26 augusti

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 augusti 2022 12:32
Senast uppdaterad: 22 augusti 2022 12:32

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)