Företag i fokus:

Annons

Polishuset utrymdes efter misstänkt farligt föremål

Alex-Ataseven-.1


Vid 20:45 under måndagskvällen utrymdes stora delar av polishuset.

Detta efter larm om att man upptäckt ett misstänkt farligt föremål varpå Nationella bombskyddet tillkallats till platsen.

– Det pågår en undersökning av föremål och delar av polishuset är utrymd, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till Telgenytt.

Ett stort område vid polishuset i Södertälje har spärrats av och utrymts. Detta efter larm om ett misstänkt farligt föremål, men vilket föremålet det rörs sig om och var det hittats vill polisen i nuläget inte kommentera.

Polisens tekniker befinner sig just nu på platsen för att undersöka föremålet och enligt Telgenytts reporter befinner sig även flera ambulanser på platsen just nu.

Men den stora avspärrningen och undersökningen av det misstänkta farliga föremålet påverkar inte hela polishuset.

Det arbete som pågår i polishuset påverkar inte den delen av byggnaden där arresten eller receptionen finns.”, skriver polisen på sin hemsida.

Uppdatering:

Strax efter 22-tiden på måndagskvällen meddelade polisen att det föremål som undersökts visade sig vara ofarligt och utrymde delar kunde användas som vanligt.

”Föremålet som är undersökt av bombtekniker har enligt uppgift funnits i polishusets en längre tid. Det kommer att vara kvar i och med att det är ofarligt.”, skriver polisen på sin hemsida.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 augusti 2022 19:42
Senast uppdaterad: 23 augusti 2022 17:43

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)