Företag i fokus:

Annons

Islossning för Syrianska – Tillbaka på vinnarspåret

Brace

Foto: Daniel Brace, Braceiller Productions.

Ett broderligt möte stundade när Syrianska och Arameisk-Syrianska drabbade samman inför en storpublik när 1059 åskådare tog sig till matchen.

Två lag från vardera ände av tabellen där bägge lag hade mycket att spela för. Det slutade med att och höll nollan för tredje matchen i rad.

Syrianska tog tag i taktpinnen direkt och skapade flera målchanser. Det dröjde till den 20:e minuten innan målnollan kunde spräckas och det var skyttekungen Majkel Bagir som raka in bollen i mål efter en välslagen hörna.

Tio minuter senare var det dags igen när nyförvärvet August Kaarle vek in från sin kant och avlossade ett skott som tog lite turligt på en försvarare som ställde målvakten helt, 2-0 som också blev halvtidsresultatet.

Den andra halvleken hann knappt börja innan det var dags för ett nytt mål. Halvleken var bara drygt två minuter gammal innan Matteus Behnan snappade upp en boll strax utanför straffområdet och avlossade ett distinkt, lågt och hårt skott som letade sig in i målvaktens vänstra hörn.

Där och då kändes matchen i princip avgjord och Syrianska fortsatte att kontrollera spelet matchen igenom.

Majkel Bagir skulle få det sista ordet dock när han utökade ledningen till 4-0 med dryga kvarten kvar att spela. Nyinbytte Alessandro Visconti kom runt på kanten och sköt i stolpen och returen hamnade hos Bagir som enkelt kunde slå in bollen i öppen bur.

Slutresultatet fastställdes till 4-0 och en match som lämnade styrkebesked inför det som komma skall.

Text: Andrew Moro, Sfc.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 augusti 2022 14:30
Senast uppdaterad: 22 augusti 2022 14:18

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)