Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Inspektionen kräver åtgärder av grundskola efter kritik

Nykvarns kommun

Foto: Alex Ataseven.

En grundskola i Nykvarn har efter en granskning konstaterats brista i verksamheten. Skolan ska enligt myndigheten vidtagit vissa åtgärder, men dock utan att det lett till varaktiga resultat.

Nu kräver Skolinspektionen att ansvariga på grundskolan gör förbättringar för en elev med särskilt stöd.

Det var efter en utredning för läsåret 2021/22 som Skolinspektionen upptäckte missförhållande på skolan i Nykvarns kommun. Enligt inkommande uppgifter inleddes en tillsyn beträffande skolsituationen för en elev och om skolan följt bestämmelser om elevens rätt till särskilt stöd och utbildning.

Efter en noggrann utredning kunde Skolinspektionen fastslå att huvudmannen, Nykvarns kommun, inte följt bestämmelserna. Skolan hade, enligt beslutet, inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att tillgodose elevens behov av stöd som i sin tur ledde till hög frånvaro.

Elevens vårdnadshavarna ska även tydligt ha påpekat att anpassningar behövdes, men skolan valde då att inte lyssna.

Nu beslutar Skolinspektionen ett föreläggande för att göra förbättringar i verksamheten. Bland annat ska skolan tillgodose elevens behov av särskilts stöd och skyndsamt utreda elevens frånvaro och säkerställa att åtgärder vidtas för att tillgodose elevens rätt till utbildning.

Skolinspektionen kräver att skolan ska ha vidtagit åtgärder avseende bristerna, senast den 30 september 2022 kräver.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 augusti 2022 12:07
Senast uppdaterad: 16 augusti 2022 12:07

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors