🕝 1 minuter
Inspektionen kräver åtgärder av grundskola efter kritik
Publicerad 16 augusti 2022 14:07
Uppdaterad 16 augusti 2022 14:07

Foto: Alex Ataseven.

En grundskola i Nykvarn har efter en granskning konstaterats brista i verksamheten. Skolan ska enligt myndigheten vidtagit vissa åtgärder, men dock utan att det lett till varaktiga resultat.

Nu kräver Skolinspektionen att ansvariga på grundskolan gör förbättringar för en elev med särskilt stöd.

Det var efter en utredning för läsåret 2021/22 som Skolinspektionen upptäckte missförhållande på skolan i Nykvarns kommun. Enligt inkommande uppgifter inleddes en tillsyn beträffande skolsituationen för en elev och om skolan följt bestämmelser om elevens rätt till särskilt stöd och utbildning.

Efter en noggrann utredning kunde Skolinspektionen fastslå att huvudmannen, Nykvarns kommun, inte följt bestämmelserna. Skolan hade, enligt beslutet, inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att tillgodose elevens behov av stöd som i sin tur ledde till hög frånvaro.

Elevens vårdnadshavarna ska även tydligt ha påpekat att anpassningar behövdes, men skolan valde då att inte lyssna.

Nu beslutar Skolinspektionen ett föreläggande för att göra förbättringar i verksamheten. Bland annat ska skolan tillgodose elevens behov av särskilts stöd och skyndsamt utreda elevens frånvaro och säkerställa att åtgärder vidtas för att tillgodose elevens rätt till utbildning.

Skolinspektionen kräver att skolan ska ha vidtagit åtgärder avseende bristerna, senast den 30 september 2022 kräver.

Dela artikeln