Företag i fokus:

Annons

Tränarna efter derbyt – ”Ställningskrig där ute”

Montage Alex Ataseven

Assyriskas tränare Mahdi Vaseghpanah och Syrianskas Steven Younan. Foto: Alex Ataseven / Shamash Oyal.

Under söndagen spelade Assyriska och Syrianska oavgjort inför tusentals åskådare på Södertälje Fotbollsarena.

Tränarna i respektive lag hade gärna sett en annan utgång i resultatet, men var dock överens om att matchen i sin helhet var väldigt jämn.

– Det är en jämn match. Sista 20 minuterna var som de 20 första minuterna i matchen, det är ställningskrig. Mycket långa bollar och det blir inget riktigt spel, både från oss och Assyriska, säger Syrianskas tränare Steven Younan till Telgenytt.

Är du nöjd med resultatat?

– Nej, inte som matchen såg ut. Om man ska titta på de farligaste målchanserna så är det ändå vi som hade dem. Assyriska har ett par lägen, men vi hade fyra bra målchanser och Assyriska hade kanske två. 1-0 till oss hade varit med rättvist, säger Younan.

Fulla läkare och en härlig stämning, hur känns det att supportrarna hittat tillbaka igen?

– Det var längre sen man såg Syrianska supportarna här. Jag kommer inte ihåg sist vi hade fullsatt här. Vi är ett ungt lag och vi har redan uppnått alla förväntningar alla hade på oss. Vi ska inte vara där vi är nu, killarna har genom ren vilja och hjärta tagit sig hit, säger Syrianskas tränare.

En härlig stämning från båda läktarna under Söndagen. På bild Syrianskas läktare. Foto: Shamash Oyal.

Syrianska är på en fjärde plats med fyra poäng till serieledarna IK United. Hur ser du på det?

– Vi kommer hamna topp två, vi kommer ta klivet upp, säger Younan.

Men det är inte bara Syrianska som är med i toppstriden.

Assyriska ligger, efter gårdagens match, endast tre poäng bakom serieledarna. Något som Assyriskas tränare ser postivt på.

– Det är fortfarande en fight, vi har en bättre målskillnad än vad dom har. United har Syrianska kvar, Smedby och Nyköping i sista fighten. 9 matcher återstår så det är långt kvar. Vi har nästa match nu på lördag, så vi har fullt fokus på den nu, säger Assyriskas tränare Mahdi Vaseghpanah till Telgenytt.

Vad tycker du om matchen mot Syrianska?

– Det var ställningskrig där ute. Defensivt gjorde vi det otroligt bra, men offensivt brister vi lite. Vi hade ett läge i första halvlek där vi ska göra mål och ett läge i andra. Sådana matcher får man inte fler än en eller två chanser, då ska dom sitta, säger Mahdi.

Assyriskas läktare. Foto: Shamash Oyal.

– Det var varken spel från våra sida eller deras sida. Det var krig och mycket kamp, det var en sådan match, det blir mycket smällar. Det var inte så mycket skönspel utan det var längre bollar och det passar inte oss att spela den typen av fotboll. Vi vill helst spela fotboll, men det gick inte den här gången, avslutar Mehdi.

Nästa match spelar Assyriska mot Trosa-Vagnhärad på bortaplan den 20 augusti. För Syrianska del spelas nästa match hemma på söndag där de tar de tar emot Arameiska-Syrianska i ett nytt syskonmöte.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 augusti 2022 07:00
Senast uppdaterad: 15 augusti 2022 07:59

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors