Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Härlig stämning när syskonlagen spelade oavgjort

Syrianska Assyriska

Foto: Alex Ataseven / Shamash Oyal.

Totalt hade cirka 3300 personer tagit sig till Södertälje Fotbollsarena för att se syskonlagen Assyriska och Syrianska möta varandra i ett hett derby.

En tillknäppt match som slutade oavgjort och båda lagen kunde gå hem med en poäng vardera.

Matchen under söndagen levererade strålande sol, glada besökare och en lugn och härlig stämning på bägge sidorna av läktarna. 

Men avspark skulle dröja efter att rök från pyroteknisk letat sig in i spelaringången och aktiverat brandlarmet. 45 minuter senare, klocka 17:45, kunde domaren slutligen blåsa igång matchen.

Ett spännande derby som leverade fart åt båda hållen redan från start. Men varken Assyriska eller Syrianska kom riktig fram till några målfarliga situationer. 

Efter 45 minuters spel blåste domaren av för halvtidsvila till ställningen 0-0.

Foto: Shamash Oyal.

I början på första halvlek hade Syrianska flera farliga lägen, men kom aldrig till några riktiga bra avslut.

Assyriska hade sin riktig farliga målchans i 75e minuten. Assyriskaspelare sköt ett skott som räddades av syrianskamålvakten. 

Och 2 minuter senare var Assyriska framme igen med ett jätteläge, men denna gång träffades sidonätet.

I slutminuterna ökade både lagen tempot för att försöka avgöra matchen, men den jämna matchen slutade mållöst.

IK United som vann sin match i helgen leder serien med tre poäng från tvåan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 augusti 2022 19:02
Senast uppdaterad: 14 augusti 2022 19:03

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors