Företag i fokus:

Annons

Nedgrävd stridsyxa – ”Enbart fördelar med att vara eniga”

Alex Ataseven .Shamash Oyal

Kollegorna Alex Ataseven och Shamash Oyal på Telgenytt.

Imorgon väntas en redig folkfest när syskonlagen Assyriska och Syrianska möts i ett spännande derby på Södertälje fotbollsarena.

För redaktionen på Telgenytt ställs kollegorna, och vännerna, Alex Ataseven och Shamash Oyal på vardera sida av läktaren.

Matchen mellan Assyriska och Syrianska väcker, precis som vilket annat derby som helst, starka känslor på bägge sidorna. Precis som det brukar vara på ett Derby.

Men i flera decennier delade känslorna folkgruppen assyrier/syrianer i oundvikliga konflikter, men idag är det andra toner.

– Idag har konflikten gått över till att enbart vara rivalitet på plan och på läktaren, före och efter matchen är vi alla vänner. Efter matchen kan det vara så att någon av oss får vara lite gladare än den andra, säger Shamash Oyal, chefredaktör på Telgenytt.

Alex Ataseven och Shamash Oyal.

Assyrier/Syrianer talar samma språk, har samma kristna tillhörighet, firar högtider tillsammans samt att föreningar har ett bättre samarbete.

– Ingen gynnades av att folkgruppen var splittrad. Tonläget mellan varandra har idag blivit väldigt god och det gör mig oerhört glad att se att vi gör stora framsteg på flera håll, säger Alexander Ataseven, på Telgenytt.

Som gest för vänskapen bytte kollegorna på Telgenytt matchtröjor med varandra, något som hade varit lite svårare för cirka 20 år sedan.

– För 15-20 år sedan skulle många höja på ögonbrynen över att jag som syrian bar en assyriskatröja och vice versa. Givetvis finns det någon enstaka som kommer att göra det nu också, men majoriteten föredrar att blicka framåt och ser enbart fördelarna, säger Alex.

Och Alex får medhåll av sin kollega.

– Jag håller med, enbart fördelar med vara eniga. Stridsyxan grävdes ner för länge sedan. Nu ser vi verkligen fram emot derbymatchen och en härlig stämning, avslutar chefredaktören Shamash Oyal.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 augusti 2022 12:09
Senast uppdaterad: 13 augusti 2022 12:31

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors