Företag i fokus:

Annons

SM-guldmedaljören Mario har siktet inställt mot USA och NFL

Montagebild. Alex Ataseven

Mario Attaalla från Södertälje tillsammans med lagets coach. Foton: Privata.

Södertäljebon Mario Attaalla var en av spelarna som stod på plan när finalen i amerikansk fotboll avgjordes på Behrn arena i Örebro.

Hans lag, Mean Machines, kammade i juni hem SM-guldet och nu siktar Södertäljebon mot College och spel i den allra högsta ligan NFL i Usa.

Den 186 cm långa och stabila Defensive end-spelaren från Södertälje är inte en rolig spelare att möta som motståndare. Mario är en spelare man gärna har i laget, men trots sina framgångar började han sin karriär senare än vad andra gjorde.

Intresset och fysiken har alltid funnits för Mario Attaalla som kom till Sverige 2013. Men resan började för bara tre år sedan och idag är han en förträfflig spelarna i amerikans fotboll samt SM-guld medaljör.

Mario Attaalla i matchnummer 50 mot Tyresö. Foto: Privat.

– Jag har spelat amerikansk fotboll sedan u17 började 2019 i Stockholm, säger Mean Machines-spelaren till Telgenytt och riktar ett tack till coacherna som trodde och gav honom chansen från start.

Finalen spelades mot Örebro Black Knights där man vann efter en rekordstor finalseger. Mario och Mean Machines var även helt obesegrad genom hela säsongen, 12 vunna matcher och noll förluster.

– Att vinna SM-guldet och Skandinaviska ligan är en fantastisk känsla, vi blev ju bästa i hela Skandinavien, säger han.

SM-guldmedaljörerna Meach Machines och Mario Attaalla. Foto: Privat.

Förutom ligatiteln har Mario även flera titlar med sitt Mean Machines. Bland annat blev laget skandinaviska mästare i Scandinavian cup i juli efter vinst mot Tyresö Royal Crowns med hela 44-21.

Nu har Mario Attaalla från Södertälje siktet in inställt mot College i USA och en dröm att i framtiden få spela i allra hösta ligan – NFL.

– Min dröm är att spela i USA och kommer fortsätta kämpa för att nå den, men om inte så hoppas jag att jag får chansen att fortsätta med laget för att bli Europeiska mästare, avslutar Mario till Telgenytt.

Mario med vänner efter guldtiteln. Foto: Privat.

Nu har Mario siktet inställt mot College och spela i NFL. Foto: Privat.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 augusti 2022 18:13
Senast uppdaterad: 10 augusti 2022 22:12

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)