Företag i fokus:

Annons

SM-guldmedaljören Mario har siktet inställt mot USA och NFL

Montagebild. Alex Ataseven

Mario Attaalla från Södertälje tillsammans med lagets coach. Foton: Privata.

Södertäljebon Mario Attaalla var en av spelarna som stod på plan när finalen i amerikansk fotboll avgjordes på Behrn arena i Örebro.

Hans lag, Mean Machines, kammade i juni hem SM-guldet och nu siktar Södertäljebon mot College och spel i den allra högsta ligan NFL i Usa.

Den 186 cm långa och stabila Defensive end-spelaren från Södertälje är inte en rolig spelare att möta som motståndare. Mario är en spelare man gärna har i laget, men trots sina framgångar började han sin karriär senare än vad andra gjorde.

Intresset och fysiken har alltid funnits för Mario Attaalla som kom till Sverige 2013. Men resan började för bara tre år sedan och idag är han en förträfflig spelarna i amerikans fotboll samt SM-guld medaljör.

Mario Attaalla i matchnummer 50 mot Tyresö. Foto: Privat.

– Jag har spelat amerikansk fotboll sedan u17 började 2019 i Stockholm, säger Mean Machines-spelaren till Telgenytt och riktar ett tack till coacherna som trodde och gav honom chansen från start.

Finalen spelades mot Örebro Black Knights där man vann efter en rekordstor finalseger. Mario och Mean Machines var även helt obesegrad genom hela säsongen, 12 vunna matcher och noll förluster.

– Att vinna SM-guldet och Skandinaviska ligan är en fantastisk känsla, vi blev ju bästa i hela Skandinavien, säger han.

SM-guldmedaljörerna Meach Machines och Mario Attaalla. Foto: Privat.

Förutom ligatiteln har Mario även flera titlar med sitt Mean Machines. Bland annat blev laget skandinaviska mästare i Scandinavian cup i juli efter vinst mot Tyresö Royal Crowns med hela 44-21.

Nu har Mario Attaalla från Södertälje siktet in inställt mot College i USA och en dröm att i framtiden få spela i allra hösta ligan – NFL.

– Min dröm är att spela i USA och kommer fortsätta kämpa för att nå den, men om inte så hoppas jag att jag får chansen att fortsätta med laget för att bli Europeiska mästare, avslutar Mario till Telgenytt.

Mario med vänner efter guldtiteln. Foto: Privat.

Nu har Mario siktet inställt mot College och spela i NFL. Foto: Privat.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 augusti 2022 18:13
Senast uppdaterad: 10 augusti 2022 22:12

Här dansar rekordmånga barn den klassiska dansen ”Bagie”

220571AD-10E1-4236-BD90-DDC59FF63A65

Foto: Alexander Isa/Shamash Oyal

Vid en inställd lektion på Majtorpsskolan introducerade vikarien Shamash Oyal den traditionella dansen ”Bagie” till sina elever. En tillställning som enligt honom själv kan vara världsrekord i antalet deltagare.

– Det började med att jag introducerade dansen till mina elever i årskurs 3, och därifrån spred det sig vidare till andra årskurser. Otroligt roligt att vara med om barnens entusiasm, säger Shamash Oyal, som under fritiden arbetar ideellt på Telgenytt sedan starten 2021.

Det var en vanlig skoldag som snabbt förvandlades till en minnesvärd händelse. När en lektion oväntat ställdes in tog en elev i årskurs 3 tillfället i akt att dela med sig av sin kulturella bakgrund. Fär att sysselsätta barnen tog Shamash Oyal initiativet att lära barnen åk 3 den traditionella och populära assyriska dansen ”Bagie” som snabbbt blev populär bland andra elever.

Elevena på Majtorpskolan. Foto: Shamash Oyal

– I samråd med idrottsläraren på skolan fortsatte intresset för dansen och varje torsdag under skolans så kallade ’morgonpuls’ lyckades vi engagera många elever under flera veckors tid. Och idag kunde vi äntligen samla alla elever till en gemensam dans, säger Oyal och fortstätter.

– Dessutom är dans effektivt för att minska stress och främja lyckokänslor genom frisättning av endorfiner. Det är också ett utmärkt sätt att stärka sociala band och uttrycka sig kreativt. Kort sagt, dans gynnar både kropp och själ. Jag är glad och tacksam till både elever och lärarna på årskurs 3 för en fantastisk insats för barnen.

Kul att så många medverkade. Har du någonsin sett så många barn dansa ”Bagie” samtidigt tidigare?

– Det har jag faktiskt inte gjort, det var en unik och magisk upplevelse. Jag skulle nästan kunna slå vad om att vi slog världsrekord idag, säger Shamash Oyal och skrattar.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 21:00
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:49

Inget klart besked om SSK-forwardens skada

79DB7FC2-FAD3-4403-8485-8558A17F69FD

Jacob Dahlström, till höger, missar även matchen mot Mora Foto: Daniel Hansson/ Shamash Oyal

SSK tar imorgon kväll emot Mora på hemmaplan i den 24:e omgången av Hockeyallsvenskan.

I onsdags hade SSK nästan en ordinarie trupp med sig till Hovet, förutom sedan tidigare långtidsskadade Veeti Vainio så saknads också backen Henrik Malmström och forwarden Jacob Dahlström. Den sistnämnde kommer även vara indisponibel mot Mora.

Hur allvarlig skadan som håller Dahla borta från spel är vill inte assisterande tränare Mattias Zackrisson svara på:

-Han är inte disponibel till imorgon, så det är lite oklart. Han kommer inte vara med i alla fall.

I en tidigare intervju med Magnus Bogren så väntade man svar från de läkarundersökningar som skulle göras på Dahlström.

Har ni fått något svar om vad för skada det rör sig om?

-Vi har som policy att det bara är huvudtränaren och läkarna som uttalar sig om det där. Han kan inte spela, det är vad jag vet.

-Annars ser det ut som att det blir samma lag som mot AIK. Vi får se hur det ser ut imorgon på värmningen med Malmström, fyller Zackrisson i fortsättningsvis.

Så då ändrar ni inte på ett vinnande koncept gällande formationer och backpar?

-Vi känner att vi börjar hitta kemi i de kedjorna vi har. Tycker vi har fyra kedjor som producerar och levererar efter våra förväntningar. Det känns stabilt.

Är där något speciellt som ni har slipat på träningen nu inför Mora?

-Vi försöker skruva på allting och bli bättre hela tiden. Vi tränar för att bli bättre inte för att underhålla.

Manfall på träningen lät värre än det är?

-Ja, det blir så. Lite försiktighetsåtgärder, det gör ont att vinna hockeymatcher. Så vi måste tänka till lite hur hårt vi kan matcha dem på träning.

Magnus Bogren har under kvällen inte varit tillgänglig för en kommentar om Jacob Dahlströms skada.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 20:55
Senast uppdaterad: 7 december 2023 21:17

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors