Assyriska visar styrka efter storseger mot Eskilstuna
Publicerad 8 augusti 2022 20:31
Uppdaterad 8 augusti 2022 20:31

Efter en tung derbyförlust mot United IK i senaste omgången, åkte Assyriska till Eskilstuna och lyckades snabbt studsa tillbaka på vinnarspåret igen.

Assyriska krossade IFK Eskilstuna, som jagar poäng för att hålla sig kvar, med hela 1-4.

Assyriska tog snabbt kontroll över matchen och så som inledning såg ut var det en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. Och den kom med fart, som skjuten ur en kanon nickade Ferid Ali in ledningsmålet efter ett fantastiskt inlägg av Martin ”Marre” Stigemalm.

Assyriska FF lämnade gräset med en 0-1 ledning som borde varit större om man varit lite mer effektiva sista tredjedelen.

Andra halvlek blev underhållande där Assyriska redan i början satte 0-2 genom Sosseh.

Matchen blev jämnare då Eskilstuna fick ett tröstmål, men fortfarande ett Assyriska i ledning. En ledning som Ferid Ali kunde utöka med lite tur då ett fint anfall avslutades men styrdes av en försvarare precis utanför.

Spiken i kistan fick istället vänta tills det bara återstod 20 minuter av matchen. Målskytt, Rinor Nushi fint assisterad av Marre. Hans andra för dagen.

Ett mål som förhoppningsvis löser en hel del knutar för Nushi. Efter ställningen 1-3 blev det en transportsträcka till slutsignalen. Siffrorna skrevs till slut med 1-4 genom Bachir Katourgi som på sin första bolltouch, efter att ha blivit inbytt, satte den i mål.

Assyriska visar att man kommer vara med hela racet ända in till mållinjen och nu fokuserar laget på nästa match i derbyt mot Syrianska FC.

Matchen spelas nu på söndag klockan 17:00 på Södertälje fotbollsarena.

Läs hela matchrapporten på Assyriskas hemsida.