Företag i fokus:

Annons

Assyriska visar styrka efter storseger mot Eskilstuna

Aff

Foto: Assyriska.

Efter en tung derbyförlust mot United IK i senaste omgången, åkte Assyriska till Eskilstuna och lyckades snabbt studsa tillbaka på vinnarspåret igen.

Assyriska krossade IFK Eskilstuna, som jagar poäng för att hålla sig kvar, med hela 1-4.

Assyriska tog snabbt kontroll över matchen och så som inledning såg ut var det en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma. Och den kom med fart, som skjuten ur en kanon nickade Ferid Ali in ledningsmålet efter ett fantastiskt inlägg av Martin ”Marre” Stigemalm.

Assyriska FF lämnade gräset med en 0-1 ledning som borde varit större om man varit lite mer effektiva sista tredjedelen.

Andra halvlek blev underhållande där Assyriska redan i början satte 0-2 genom Sosseh.

Matchen blev jämnare då Eskilstuna fick ett tröstmål, men fortfarande ett Assyriska i ledning. En ledning som Ferid Ali kunde utöka med lite tur då ett fint anfall avslutades men styrdes av en försvarare precis utanför.

Spiken i kistan fick istället vänta tills det bara återstod 20 minuter av matchen. Målskytt, Rinor Nushi fint assisterad av Marre. Hans andra för dagen.

Ett mål som förhoppningsvis löser en hel del knutar för Nushi. Efter ställningen 1-3 blev det en transportsträcka till slutsignalen. Siffrorna skrevs till slut med 1-4 genom Bachir Katourgi som på sin första bolltouch, efter att ha blivit inbytt, satte den i mål.

Assyriska visar att man kommer vara med hela racet ända in till mållinjen och nu fokuserar laget på nästa match i derbyt mot Syrianska FC.

Matchen spelas nu på söndag klockan 17:00 på Södertälje fotbollsarena.

Läs hela matchrapporten på Assyriskas hemsida.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 18:31
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 18:31

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)