Företag i fokus:

Annons

United IK toppar serien efter derbyseger mot Assyriska

full

Foto: Assyriska.

I helgen möttes Assyriska och United IK Nordic i ett hett derby där tre viktiga poäng stod på spel.

En dramatisk match på Södertälje fotbollsarena som avgjordes i slutminuterna.

Assyriska inledde återstarten som serieledare, men frågan var om Assyriska FF kunde behålla förstaplatsen.

Matchen var väldigt jämn där båda lagen verkade avvakta samtidigt som man minimerade riskerna. Lägger man till alla avblåsningarna och avbrotten kändes det som perfekta förutsättningar för ett mållöst möte. 

Precis innan halvtimmen hann rinna förbi spelade Assyriskas Gavgacioglu fram en helt omarkerad Alagi Sosseh med ett vackert inlägg. Sosseh använde pannan och rakade in bollen. Precis som i första mötet tog Assyriska FF ledningen och såg ut som storleken större.

Men man ska aldrig räkna bort motståndaren, speciellt inte Nordic United som har fina spetskvaliteter. Det visade United kort därpå. Ett snabbt inkast, en oförberedd backlinje, lite motlägg men en kvittering som bör nomineras till årets mål i Sverige.

Uniteds Shergo Shehab halvcyklar in bollen efter att ha hoppat rejält upp i luften.

Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 1-1, och såg ut att hålla sig matchen ut. Men på tilläggstid får Nordic en onödig, men rättvis frispark utanför Assyriskas straffområde. I en tilltrasslad situation lyckades United trycka dit ledningsmålet 2-1.

I matchens sista sekunder kunde, och borde Assyriska kvitterat men missade chanserna man fick.

United höll ut och tog tre viktiga poäng i toppstriden. Med förlusten föll Assyriska till tredje plats samtidigt som United klättrade till serieledare.

Läs hela matchrapporten på Assyriskas hemsida.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 augusti 2022 13:49
Senast uppdaterad: 2 augusti 2022 13:50

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)