Företag i fokus:

Annons

United IK toppar serien efter derbyseger mot Assyriska

full

Foto: Assyriska.

I helgen möttes Assyriska och United IK Nordic i ett hett derby där tre viktiga poäng stod på spel.

En dramatisk match på Södertälje fotbollsarena som avgjordes i slutminuterna.

Assyriska inledde återstarten som serieledare, men frågan var om Assyriska FF kunde behålla förstaplatsen.

Matchen var väldigt jämn där båda lagen verkade avvakta samtidigt som man minimerade riskerna. Lägger man till alla avblåsningarna och avbrotten kändes det som perfekta förutsättningar för ett mållöst möte. 

Precis innan halvtimmen hann rinna förbi spelade Assyriskas Gavgacioglu fram en helt omarkerad Alagi Sosseh med ett vackert inlägg. Sosseh använde pannan och rakade in bollen. Precis som i första mötet tog Assyriska FF ledningen och såg ut som storleken större.

Men man ska aldrig räkna bort motståndaren, speciellt inte Nordic United som har fina spetskvaliteter. Det visade United kort därpå. Ett snabbt inkast, en oförberedd backlinje, lite motlägg men en kvittering som bör nomineras till årets mål i Sverige.

Uniteds Shergo Shehab halvcyklar in bollen efter att ha hoppat rejält upp i luften.

Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 1-1, och såg ut att hålla sig matchen ut. Men på tilläggstid får Nordic en onödig, men rättvis frispark utanför Assyriskas straffområde. I en tilltrasslad situation lyckades United trycka dit ledningsmålet 2-1.

I matchens sista sekunder kunde, och borde Assyriska kvitterat men missade chanserna man fick.

United höll ut och tog tre viktiga poäng i toppstriden. Med förlusten föll Assyriska till tredje plats samtidigt som United klättrade till serieledare.

Läs hela matchrapporten på Assyriskas hemsida.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 augusti 2022 13:49
Senast uppdaterad: 2 augusti 2022 13:50

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors