Företag i fokus:

Annons

Syrianskas segersvit bröts i återstarten mot Nyköping

Brace

Foto: Daniel Brace, Braceiller Production.

I helgen tog ett fem veckor långt uppehåll sitt slut och för Syrianskas del inleddes andra halvan av säsongen på hemmaplan och gästades av med Nyköpings BIS.

En match som slutade oavgjort och bröt Syrianskas segersvit på fem raka vinster.

Syrianska inledde inte alls bra, utan här var det Nyköping som tog tag i taktpinnen.

Den dåliga inledningen straffade rödgult då Nyköping kunde ta ledningen redan i den 13:e minuten. Bortalaget hade även två andra frilägen i den första halvleken, men Syrianskas Peter Stahl stod för fantastiska räddningar och höll kvar rödgult i matchen.

Det dröjde ungefär fram till den 30:e minuten innan Syrianska började arbeta sig in i matchen och skapa ett antal farliga målchanser.

Foto: Daniel Brace.

I halvlekens sista minuter fick Syrianska två ypperliga lägen när Ramez Matti fick se sitt skott bli rensad på mållinjen efter att ha överlistat Gustaf Halvarsson och på returen fick Kenneth Carlie till ett skott som även den rensades på mållinjen av en försvarare.

Den här gången skrek de rödgula spelarna efter hands men fick inget gehör från domaren som lät spelet fortgå. Bara minuten senare kunde Kenneth Carlie sätta dit sitt 6:e mål för säsongen och kvittera för Syrianska efter en djupledspassning från Afram Hanna.

Rödgult fortsatte att ha kontroll över matchen i den andra halvleken, men kom inte till så många chanser.

Slutresultatet fastställdes 1-1 och en svit på fem raka segrar bröts i återstarten.

Nästa match spelar Syrianska på lördag, den 6:e augusti klockan 17:00, och gästas då av Enskede IK.

Text: Andrew Moro, Sfc.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 augusti 2022 10:17
Senast uppdaterad: 2 augusti 2022 10:17

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)