Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Stor artisttävling hålls i Södertälje

AC56E152-AD68-4FD9-B250-2D7DC9FD7E3E

Pressbild: Södertäljes City, VD Aljosa Lagumdzija.

Gör som Zara Larsson, Wiktoria Johansson, Molly Sandén och Tusse – Stå på scen som skapats för unga talanger genom talangtävlingar.

Ta chansen att göra din röst hörd när artisttävlingen ”Stage Academy Artist” kommer till Södertäljefestivalen den 27 augusti.

– Vi har letat efter ett bra sätt för lokala artister att kunna vara en del av Södertäljefestivalen, och är väldigt glada att Stage Academy Artist nu är med oss. Det innebär att man inte bara får uppträda här utan också har en chans att gå vidare till den nationella finalen, säger Aljosa Lagumdzija, VD för Södertälje City

Stage Academy Artist är en rikstäckande tävling som nu för allra första gången anordnas i Södertälje. Vinnaren i deltävlingen i Södertälje får direkt en plats i riksfinalen i Stockholm där chansen är oerhört stor att komma in i musikbranschen.

Stage Academy kommer till Södertälje i jakt på nya artister. Bild: Södertälje City.

– Med dagens utmaningar finns inte samma möjligheter att få visa upp sin talang eller möjligheten att skapa kontakter för att ta sig vidare. Vi är därför tacksamma att Södertälje City ser potentialen i de många upcoming akterna som behöver hitta samarbeten och vägar framåt och att vi får chans att exponera dem på den här scenen i samband med Södertäljefestivalen, säger Annamia Fast från Stage Academy.

Och intresset är stort.

Redan nu har flera lokala artister har hört av sig till centrumföreningen Södertälje City inför festivalen om önskemål att medverka. Södertälje City har vidarebefordrat uppgifterna vidare till Stage Academy som ansvarar för uttagningen.

– Det kan bli startskottet på något riktigt stort för en av våra lokala stjärnor, säger Aljosa Lagumdzija.

Såhär gör du för att delta på Stage Academy Artist Södertäljefestivalen:

  • Gör en videoinspelning där du sjunger/spelar.
  • Skicka videon (eller länk till videon) i ett mail till info@stageacademy.se och kom ihåg att skriva ”Artist” i ämnesraden

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 augusti 2022 17:57
Senast uppdaterad: 2 augusti 2022 17:57

Kommunen lanserar ny tjänst för att förbättra socialtjänsten

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Foto: Alexander Isa

Södertälje kommun tar ett steg framåt genom att introducera Första Linjen stöd, en ny tjänst som syftar till att göra det enklare för invånare att få stöd från socialtjänsten utan utredning.

Den 1 mars införs Första Linjen stöd som en del av Södertälje kommuns nya satsning för att förbättra tillgängligheten till socialtjänsten. Målet är att komma närmare målgrupperna och erbjuda hjälp och stöd innan problemen växer sig för stora.

– Vi behöver utveckla socialtjänsten och i högre grad satsa på förebyggande arbete, säger Viktoria Larsson som blir ny verksamhetschef för första linjens socialtjänst.

(Annonslänk)

Genom Första Linjen stöd kommer socialtjänsten att fokusera på förebyggande arbete, inklusive uppsökande verksamhet för ungdomar, föräldrastöd, familjerätt och stöd till både våldsutsatta och förövare. Många kommer att kunna få stöd utan att behöva gå igenom en formell biståndsprövning, både individuellt och i grupp.

Denna satsning är det första steget i ett långsiktigt utvecklingsarbete för Södertälje kommuns socialtjänst. Det kommer att skapa en stabil grund och förberedelse inför den nya socialtjänstlagen, som förväntas träda i kraft. Den nya lagen kommer att betona en mer tillgänglig och förebyggande socialtjänst.

– Vi vill vara väl förberedda när den nya lagen träder i kraft för att leva upp till de nya direktiven. Vår ambition är att vår nya organisation snabbare ska kunna ge insatser som inte kräver biståndsbedömning, men även vägleda personer i behov av mer omfattande stöd till att hamna rätt från början och säkerställa att de får den bästa hjälpen, säger Viktoria Larsson.

För de som behöver mer omfattande stöd kommer barn- och ungdomsverksamheten samt vuxenenheten fortsätta att erbjuda sina tjänster. Detta inkluderar hantering av orosanmälningar, utredningar och biståndsprövning, precis som tidigare.

(Annonslänk)

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:12

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors