Företag i fokus:

Annons

Lyxiga burgare, DJs, trubadur – Lovise Bar & Kök sadlar om

Alex Ataseven L.BK

Kajsa Grzybowska, platsansvarig på Lovise Bar & Kök. Foto: Alex Ataseven.

Efter ett tung period av pandemi och hårda restriktioner har restaurangbranschen sakta men säkert återhämtat sig.

För Lovise Bar och Kök på Lovisinsgatan, tidigare Old McLovis, öppnar man i nu i nya anda under helgen. 

– Det var en tuff period för oss när pandemin slog till. Nu ska det bli riktigt spännande med en nystart, säger Kajsa Grzybowska, som är platsansvarig på Lovise Bar & Kök, till Telgenytt.

När pandemin slog till bommande Lovise igen och höll stängt en längre period, men öppnade portarna igen när restriktionerna släppte.

Kort därefter valde krogen att på nytt att hålla stängt för att renovera och fräscha till. Både menyn och inredningen fick sig ett rejält ansiktslyft.

Smashedburger gjorda av högrev. Foto: Alex Ataseven.

– Vi valde att slopa den tidigare menyn helt och hållet och riktar in oss mot färska hemmagjorda hamburgare. Vi testade menyn innan vi stängde för renovering, det var supergott, säger Kajsa.

Lovise Bar & kök har under en längre tid varit en attraktiv rockbar, men nu väljer krogen att sadla om.

Här har restaurangen valt att satsa på en renodlad bar med smashedburger av högrev samt nattliga aktiviteter med DJs på helger och trubadur på onsdagar.

– Responsen har varit extrem bra, det känns otroligt kul. Den här premiärhelgen har vi DJs på plats, så nu vi förbereder för full rulle hela helgen, säger Kajsa innan hon tvingas att lämna oss för att finslipa detaljerna inför kvällens tillställning.

Kajsa Grzybowska ser fram emot kvällens premiär på Lovise Bar & Kök. Foto: Alex Ataseven.

Lovise Bar & Kök på Lovisinsgatan 11. Foto: Alex Ataseven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 juli 2022 17:14
Senast uppdaterad: 29 juli 2022 22:45

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:15
Senast uppdaterad: 27 november 2022 22:25

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 04:43
Senast uppdaterad: 27 november 2022 21:44

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)