Företag i fokus:

Annons

Hade hjärninfarkt – Sjukhuset upptäckte diagnosen för sent

Sodertalje-Sjukhus Foto Alex Ataseven

Foto: Alex Ataseven.

En person som fördes till akuten på Södertälje sjukhus drabbades av bestående men sedan diagnosen dröjt.

Det skulle dröja 9 timmar innan sjukhuset upptäckte att patienten drabbades av en hjärninfarkt.

Det var i fjol som en patient fördes till akuten i Södertälje sjukhus och vid ankomst bedömde ambulanspersonalen att det rörde det sig om en stroke. En skiktröntgen gjordes som visade en hjärninfarkt, men det skulle dröja nio timmar innan någon såg diagnosen.

Men då var det var då för sent för att sätta in blodkärlsbehandling.

Patienten ankom till sjukhuset vid 17-tiden, men diagnosen upptäcktes vid 02-tiden, nio timmar senare.

Patienten hann under tiden utveckla en hjärninfarkt med symptom i form av talsvårigheter och svaghet i höger kroppshalva. Det resulterade i i sjukhusvård i tre veckor samt en vecka på rehabiliteringsavdelningen där hen förbättrades successivt.

Flera månader efter incidenten har patienten kvarstående symptom med tal-och skrivsvårigheter samt svaghet i höger sida.

Enligt en anmälan till IVO, inspektionen för vård och omsorg tvingades patienten bland annat att avbryta sina studier på grund av funktionsnedsättningarna.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 juli 2022 08:26
Senast uppdaterad: 29 juli 2022 08:26

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors