Företag i fokus:

Polisen vädjar: Hämta era pass – Fullt i förvaringsskåpet

Foto: Alex Ataseven.

När flera pass och nationella ID-handlingar färdigställts visar det sig att folk inte hämtar ut dem när de är klara.

Nu går polisen ut på sociala medier och vädjar allmänheten att hämta passen så fort som möjligt.

Det senaste halvåret har Polismyndigheten haft ett högt tryck på passavdelningen som sakta men säkert återgår till normala nivåer.

Men nu har ett annat problem uppstått efter att folk inte hämtar ut sina pass. Förvaringsskåpet som passen förvaras i börjar bli full och orsakar platsbrist nu platsbrist hos polisen. Nu vädjar polismyndigheten att alla som fått meddelande om att resehandlingarna som är klara ska hämtas ut.

”Vårt krav är att förvara dessa handlingar säkert och använder därför ett kassaskåp, men nu är skåpet i det närmaste överfullt.”, skriver polisen i Södertälje.

Polisen rekommenderar däremot att komma en annan tid än onsdagseftermiddagar. Detta då det är en dag som många andra också väljer att ta ut sina pass, vilket kan leda till längre väntetider.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juli 2022 12:01
Senast uppdaterad: 26 juli 2022 12:01

JUST NU/BILDEXTRA: Stort polispådrag efter rån i Västertgård

IMG_4552

Foto: Shamash Oyal

Ingress: Ett rån mot en blombutik på Erikhällsgatan i Västertgård har lett till stort polis- och ambulanspådrag. En person har enligt uppgifter till Telgenytt skadats allvarligt.

Polisen fick larm om ett rån på Erikhällsgatan i Västertgård klockan 14:21, vilket ledde till ett omfattande insats av flera polispatruller och ambulanspersonal. Enligt uppgifter till Telgenytt, har en person skadats allvarligt under rånet, men detaljer kring skadeläget är fortfarande oklara.

– Jag kan inte uttala mig just nu då det är en pågående insats. Det är för tidigt att säga något, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Sökinsatsen är i full gång efter misstänkt gärningsperson, men har ännu är ingen misstänkt person gripen i samband med händelsen. En polishelikopter deltar i sökinsatsen.

Texten uppdateras:

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 15:01
Senast uppdaterad: 23 april 2024 15:04

Ny start för Södertäljes padelhall under nytt varumärke

IMG_4506

Foto: Alexander Isa

Trots en nyligen inlämnad konkursansökan ser framtiden nu ljus ut för padelhallen i Södertälje hamn, som får nytt liv under varumärket Plce Padel och med en ny ledningsgrupp.

Södertälje Padel AB:s konkursansökan i mitten av april skapade osäkerhet kring framtiden för den lokala padelhallen. Men under söndagen presenteras goda nyheter: hallen fortsätter att vara en central plats för padelspelare under det nya namnet Plce Padel, med en ny ledningsgrupp som tar över driften som är inställd på att utveckla och förbättra anläggningen.

”Vi kommer inom kort även att visa upp vårt nya varumärke – Plce Padel. Vår ambition är att skapa ett riktigt nice ”padel place” samt erbjuda ett stort utbud av aktiviteter, gruppträningar och events i hallen för alla målgrupper.”, skriver Plce Padel i ett inlägg på sociala medier.

(Annonslänk)

Som en del av förnyelsen har Albin Nyberg utsetts till tillfällig klubbchef. Nyberg, som är både en passionerad padelspelare och en erfaren tränare, har tidigare arbetat med drift av padelhallar och för den digitala plattformen Padel Mates. Han ser fram emot att personligen möta medlemmarna och ta emot deras förslag på hur verksamheten kan utvecklas.

Plce Padel planerar att inte bara erbjuda en ny plats för spel och samvaro men också att införa ett omfattande program med olika aktiviteter, gruppträningar och evenemang som ska tilltala alla åldrar och färdighetsnivåer. Det nya bokningssystemet som introduceras den 2 maj kommer att sammanföra alla tjänster och möjligheter i en enda app, Padel Mates, där spelare kan boka banor, anmäla sig till matcher och registrera sig för olika aktiviteter. Lanseringen av det nya systemet kommer att firas med ett stort event.

För att underlätta övergången till det nya systemet uppmanas alla spelare att ladda ner Padel Mates-appen och skapa en profil. Hallen ser också fram emot att snart presentera ytterligare uppgraderingar och förbättringar, både i fysisk form och i de tjänster som erbjuds.

”Vi planerar att inom kort renovera och fräscha upp hallen samt utöka utbudet i caféet och shopen. Har ni några önskemål så lyssnar vi gärna. Vi vill bygga den allra bästa av padelhallar”, skriver Plce Padel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 10:12
Senast uppdaterad: 23 april 2024 10:12

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors