Företag i fokus:

Polisen vädjar: Hämta era pass – Fullt i förvaringsskåpet

Foto: Alex Ataseven.

När flera pass och nationella ID-handlingar färdigställts visar det sig att folk inte hämtar ut dem när de är klara.

Nu går polisen ut på sociala medier och vädjar allmänheten att hämta passen så fort som möjligt.

Det senaste halvåret har Polismyndigheten haft ett högt tryck på passavdelningen som sakta men säkert återgår till normala nivåer.

Men nu har ett annat problem uppstått efter att folk inte hämtar ut sina pass. Förvaringsskåpet som passen förvaras i börjar bli full och orsakar platsbrist nu platsbrist hos polisen. Nu vädjar polismyndigheten att alla som fått meddelande om att resehandlingarna som är klara ska hämtas ut.

”Vårt krav är att förvara dessa handlingar säkert och använder därför ett kassaskåp, men nu är skåpet i det närmaste överfullt.”, skriver polisen i Södertälje.

Polisen rekommenderar däremot att komma en annan tid än onsdagseftermiddagar. Detta då det är en dag som många andra också väljer att ta ut sina pass, vilket kan leda till längre väntetider.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juli 2022 12:01
Senast uppdaterad: 26 juli 2022 12:01

Larm om brand på persontåg i Järna

Olycka

Arkivbild

Rökutveckling på tåg – stor räddningsinsats på plats efter larm om brand på tåg.

(Annonslänk)

På söndagseftermiddagen klockan 15:27 larmades SOS Alarm om en brand på ett persontåg i närheten av Järna pendeltågstation. Flera räddningsenheter ryckte ut för att hantera situationen.

De första rapporterna indikerade att branden härjade på järnvägen ovan jord, och ett persontåg fanns på platsen. Initialt var det oklart om branden var på tåget eller i järnvägsområdet. Senare bekräftades att det förekom rökutveckling från persontåget.

Enligt polisens uppgifter befann sig endast lokföraren på tåget vid tillfället, och inga skador har rapporterats. Incidenten inträffade cirka 100 meter från Järna pendeltågstation.

Räddningstjänsten arbetade snabbt för att få kontroll över situationen och undersöker nu brandorsaken. Ytterligare detaljer om händelseförloppet kommer att klargöras under utredningens gång.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 16:45
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 16:45

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors