Företag i fokus:

Annons

Kvinna hade 23 vanvårdade katter i en liten lägenhet

cats-gdf160a7a6_1920

Foto: Pixabay.

Vid en tillsyn visade det sig att en kvinna från Södertälje hade 23 katter i sin lilla lägenhet med ett rum och kök. Flera katter omhändertogs och avlivades av Länsstyrelsen eftersom de ansågs vara i mycket dåligt skick.

I juni besökte Länsstyrelsen kvinnans bostad vid flera tillfällen och upptäckte att det fanns minst 23 katter där. Vid två tillfällen omhändertogs 20 av katterna och avlivades på grund av deras dåliga skick.

Däremot lämnades tre katter kvar eftersom kvinnan ansåg att de tre var hennes favoriter. Länsstyrelsen uppmanade kvinnan att ta katterna till veterinären för undersökning, men katterna fick aldrig den vård de behövde.

Miljön i bostaden var extremt osanitär och katterna bodde mycket trångt i en kal miljö med avsaknad av berikning. Vidare saknades kattlådor och strömaterial samt tillräckligt med näringsrik föda och vatten.”, skriver Länsstyrelsen i beslutet.

Enligt Länsstyrelsen kan det även ha funnits fler katter i bostaden som undgått upptäckt. Detta berodde på att katterna var skygga och att det fanns en del håligheter i väggar och skåp där de eventuellt kunde ha gömt sig.

Nu beslutar Länsstyrelsen att omhänderta de återstående katterna som fortfarande finns kvar i kvinnans bostad, eftersom de anses vara utsatta för lidande under hennes vård.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juli 2022 20:23
Senast uppdaterad: 27 oktober 2023 01:55

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors