Företag i fokus:

Real Madrid-stjärnan på oannonserat besök i Södertälje

Alex ataseven

Privata läsarbilder.

Den världsskända målvakten Iker Casillas var på ett oannonserat besök i Södertälje under lördagskvällen.

Real Madrid-stjärnan befann sig i Södertälje för att närvara på ett assyriskt/syrianskt bröllop som hölls i Assyriska lokalen i Hovsjö och överraskade flera hundra personer med sin närvaro.

Enligt uppgifter till Telgenytt var han på plats i Södertälje efter att ha fått inbjudan från bruden som är iransk. Väl på plats i Assyriskas festlokal i Hovsjö sparade han inte på krutet.

– Han dansade och släppte loss och såg ut att ha en riktig bra kväll. Riktigt kul att se, säger en bröllopsgäst på plats till Telgenytt.

Iker Casillas är en en av världens kändaste målvakter och haft stora framgångar i Real Madrid innan han tvingades att lägga skorna på hyllan 2019.

Under ett träningspass fördes Casillas till sjukhus med smärtor i bröstet och där konstaterades en hjärtinfarkt. Året därpå, den 4 augusti 2020, meddelade Casillas att han slutade med fotbollen helt.

Philip Haddad var en av bröllopsgästerna som förevigade mötet med Real Madrid-stjärnan Iker Casillas. Foto: Privat.

Casillas är idag den målvakt som spelat flest matcher för det spanska landslaget någonsin och har samlat på sig oräkneliga meriter.

Bland annat har han vunnit guld i Champions Leauge, La Liga och vunnit EM och VM-guld med det spanska landslaget samt utsetts till årets målvakt och tagit emot guldhandsken.

Men trots att han slutade med fotbollen för snart två år sedan behåller han titeln som en av världens främsta målvakter genom tiderna.

Under lördagskvällens oannonserade besök gästade han Assyriskas festlokal för att närvara på ett bröllop i Södertälje, vilket han kommenterade på Instagram.

Fahmi Afram med Iker Casillas. Foto: Privat.

Till dig! För de som älskar mig! För inte så mycket! För livet! Och eftersom jag i bakgrunden hör en sång av den store Julio Iglesias på ett syrisk-iranskt bröllop i Sverige!”, skriver Iker Casillas på Instagram.

En av bröllopsgästerna som överraskades av stjärnans besök var Södertäljemäklaren Said Said förevigade mötet med en bild.

– Det var en mäktigt upplevelse att få se honom här i Södertälje. Hans besök kom som en riktigt överraskning för många, säger Said till Telgenytt.

Hur tyckte du att han hanterade uppmärksamheten?

– Oerhört bra och professionellt faktiskt. Han var glad och trevlig och ställde upp på att låta sig fotograferas. Det uppskattades verkligen, säger mäklaren Said.

Iker Casillas och Södertäljemäklaren Said Said. Foto: Privat.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 juli 2022 08:03
Senast uppdaterad: 25 juli 2022 08:03

Omfattande tunnelrenoveringar i Södertälje på sju platser

Vagarbete

Foto: Alexander Isa

Renoveringsarbete av sju gång- och cykeltunnlar i Hovsjö och Fornhöjden inleds den 22 april och väntas störa bil- och busstrafiken fram till hösten 2024.

Södertälje kommun tar sig an en betydande uppgift denna vår med att renovera fem tunnlar i Hovsjö och två i Fornhöjden. Dessa åtgärder syftar till att förlänga tunnlarnas livslängd och förbättra deras konstruktion. Trots att gång- och cykeltrafiken kan fortsätta som vanligt genom tunnlarna, kommer bil- och busstrafiken uppleva påverkan.

(Annonslänk)

Renoveringarna i Fornhöjden inkluderar tunnlar på Fornhöjdsvägen norr om Fornbacken och vid Fornhöjdsvägen 56. Under arbetet kommer ett körfält åt gången att stängas av vid dessa platser. Dessutom kommer trafikljus att installeras vid Fornhöjdsvägen 56 för att förbättra säkerheten på grund av dålig sikt.

Hovsjö påverkas flera vägar av renoveringarna. På Gröndalsvägen, både väster om Tvetavägen och norr om Björnövägen, samt på Hovsjövägen söder om Gröndalsvägen och Granövägen på både östra och västra sidan om Kvarstavägen, kommer framkomligheten att begränsas. Trafikljus kommer även att sättas upp vid korsningen Tvetavägen/Gröndalsvägen och vid tunneln utanför kyrkan på Gröndalsvägen norr om Björnövägen.

Dessa renoveringsarbeten är nödvändiga för att säkerställa tunnlarnas strukturella integritet och trygghet för alla trafikanter. Kommunen och entreprenören Dipart har inlett detta omfattande projekt med målsättningen att minimera störningarna så mycket som möjligt under byggperioden.

Renovering på fem platser i Hovsjö
Bild: Södertälje kommun

Renovering på två platser i Fornhöjden
Bild: Södertälje kommun

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 22:48

Södertäljes stora padelhall begär konkurs

Padel

Södertälje padel vid Södertälje Hamn.
Foto: Maps/Pexels

Södertälje Padel, en gång en av Sveriges största padelhallar som öppnade 2019, står nu inför osäker framtid efter att ha begärt konkurs den 15 april.

(Annonslänk)

När Södertälje Padel först öppnade sina dörrar i Södertälje hamn 2019, var det en av de största padelanläggningarna i Sverige. Med kapacitet att välkomna närmare 40 spelare samtidigt, markerade hallen starten på en padelboom. Under pandemin ökade antalet padelbanor markant, en trend som stöddes av uppgifter från Svenska Padelförbundet, som noterade en fördubbling av banor landet runt.

Trots denna initiala framgång har intresset för padel sporten avtagit de senaste åren. En nedgång i popularitet har lett till att flera hallar runt om i Sverige har tvingats stänga. Södertälje Padel, drabbat av samma trend, har nu officiellt begärt konkurs.

Även om hallen fortfarande är öppen och välkomnar spelare, är dess framtida öde osäkert.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 19 april 2024 22:38

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors