Företag i fokus:

Annons

Real Madrid-stjärnan på oannonserat besök i Södertälje

Alex ataseven

Privata läsarbilder.

Den världsskända målvakten Iker Casillas var på ett oannonserat besök i Södertälje under lördagskvällen.

Real Madrid-stjärnan befann sig i Södertälje för att närvara på ett assyriskt/syrianskt bröllop som hölls i Assyriska lokalen i Hovsjö och överraskade flera hundra personer med sin närvaro.

Enligt uppgifter till Telgenytt var han på plats i Södertälje efter att ha fått inbjudan från bruden som är iransk. Väl på plats i Assyriskas festlokal i Hovsjö sparade han inte på krutet.

– Han dansade och släppte loss och såg ut att ha en riktig bra kväll. Riktigt kul att se, säger en bröllopsgäst på plats till Telgenytt.

Iker Casillas är en en av världens kändaste målvakter och haft stora framgångar i Real Madrid innan han tvingades att lägga skorna på hyllan 2019.

Under ett träningspass fördes Casillas till sjukhus med smärtor i bröstet och där konstaterades en hjärtinfarkt. Året därpå, den 4 augusti 2020, meddelade Casillas att han slutade med fotbollen helt.

Philip Haddad var en av bröllopsgästerna som förevigade mötet med Real Madrid-stjärnan Iker Casillas. Foto: Privat.

Casillas är idag den målvakt som spelat flest matcher för det spanska landslaget någonsin och har samlat på sig oräkneliga meriter.

Bland annat har han vunnit guld i Champions Leauge, La Liga och vunnit EM och VM-guld med det spanska landslaget samt utsetts till årets målvakt och tagit emot guldhandsken.

Men trots att han slutade med fotbollen för snart två år sedan behåller han titeln som en av världens främsta målvakter genom tiderna.

Under lördagskvällens oannonserade besök gästade han Assyriskas festlokal för att närvara på ett bröllop i Södertälje, vilket han kommenterade på Instagram.

Fahmi Afram med Iker Casillas. Foto: Privat.

Till dig! För de som älskar mig! För inte så mycket! För livet! Och eftersom jag i bakgrunden hör en sång av den store Julio Iglesias på ett syrisk-iranskt bröllop i Sverige!”, skriver Iker Casillas på Instagram.

En av bröllopsgästerna som överraskades av stjärnans besök var Södertäljemäklaren Said Said förevigade mötet med en bild.

– Det var en mäktigt upplevelse att få se honom här i Södertälje. Hans besök kom som en riktigt överraskning för många, säger Said till Telgenytt.

Hur tyckte du att han hanterade uppmärksamheten?

– Oerhört bra och professionellt faktiskt. Han var glad och trevlig och ställde upp på att låta sig fotograferas. Det uppskattades verkligen, säger mäklaren Said.

Iker Casillas och Södertäljemäklaren Said Said. Foto: Privat.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 juli 2022 08:03
Senast uppdaterad: 25 juli 2022 08:03

Nya budgeten satsar långsiktigt – Vågar vi tro på det?

DSC_0007-2

Rosenberg (M), Godner (S), Greger (MP)

Föregående vecka presenterades det nya politiska styrets sin budget. Boel Godner (S), Alexander Rosenberg (M) och Lars Greger (MP) har äntligen kommit överens om hur pengarna ska spenderas under kommande mandatperiod. Historia skrivs och framtiden ser ljus ut när budgeten presenteras.

Äntligen kan vi se politiker som vill jobba på det allra sköraste som finns i samhället, våra barn och ungdomar. Satsningen ska göras på skola och förhoppningen är att det förebyggande arbetet får en möjlighet att startas upp. Allt för att arbeta och få till en förändring, i stället för att släcka bränder som börjar med rök. Målet är att arbetet ska börja innan röken får ta fattning. Förhoppningen ligger i att satsningen ska ge skolan de resurser som behövs för att kunna påbörja detta arbete.

En annan prioritet som går i led med det tidigare är riktningen för fritidsgårdar och platser för ungdomar att vistas på. Kanske får kulturkommittén en boost för att kunna fokusera på de ungdomar som hänger på fel platser. Även om det finns fritidsgårdar idag lockar de inte alla ungdomar, fler lokaler i kommunen ska möjliggöras.

(Annonslänk)

Målet är att skapa mer liv och rörelse”, enligt kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). Detta säger du bra Godner, hoppas bara att det inte är tomma ord. Politiker över lag utlovar guld och gröna skogar, men beklagar sig själv en bit in på mandatperioden och framför ursäkter till varför löften inte har hållits.

Det presenteras även en storsatsning på arbetslösheten och detta går hand i hand med lågkonjunkturen som vi alla fått smaka på i väntan på huvudrätten och smällen som väntar år 2023.

En lågkonjunktur som kommer skaka om många hushåll med höjda hyresavgifter, skyhöga elpriser, förhöjda matpriser, höjda bränslepriser och mycket annat gott som knackar på dörren i väntan på att bli insläppta.

Glöm inte räntorna som ökar lite då och då. Till detta kommer inte inkomsterna höjas för att kompensera alla ökade utgifter.

Vi behöver lära oss begränsa intaget och leva snålt – eller ekonomiskt i schysstare anda.  

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 21:09
Senast uppdaterad: 6 december 2022 21:43

Boende efter dödskjutningen i Blombacka – ”Obehagligt”

Polis

Foto: Alexander Isa.

Trots stora polisära resursers har tre personer skjuts ihjäl på kort tid i Södertälje. I helgen sköts en 25-åring man till döds och blev skjutvapnets sjunde offer i år. Tre personer har gripits misstänkta för mord.

Trots en hög polisnärvaro inträffade ännu en dödsskjutning. Gunnar Appelgren, Kriminalkommissarie, berättar för SvD att vid söndagens dödsskjutning var uniformerad polis bara cirka 200 till 300 meter bort.

– Jag har aldrig varit med om så motiverade gärningsmän tidigare. Det har varit likadant vid tidigare mord, det är polistätt men man chansar ändå, säger han till tidningen.

Enligt uppgifter kopplas söndagens dödskjutning till en pågående konflikt mellan flera olika gäng i Södertälje som sprider oro och otrygghet bland kommuninvånarna.

– Det har väldigt mycket poliser som åkt runt här, men det är obehaget det som har hänt, säger en person som bor i området till Telgenytt. Polisen kan samtidigt inte vara överallt. I det här fallet så hände det ju inomhus, de kan inte stoppa allt, säger personen.

Polisen på plats efter söndagens dödsskjutning. Foto: Shamash Oyal

Den 10 juni tidigare i år sköts en ung man till döds på en lekplats, bara ett stenkast från söndagens dödskjutning. Den skjutne var en man i 20-årsåldern och sköts till döds på väg till jobbet.

Känner ni er oroliga för att vistas i området, med tanke på att det skett två mord här på kort tid?

– Nej, inte så mycket. Jag är född och uppvuxen in Södertälje och så länge man inte lägger sig i så är man safe tycker jag. Folk går kanske inte ut ensamma om kvällarna, det är väl det. Men det är betryggande att man ser polisbilar ganska ofta, säger boende i området till Telgenytt.

Kort efter söndagens dödsskjutning meddelade polisen att tre personer gripits misstänkta för mordet och är anhållna för vidare utredning.

BILDEXTRA: Dödsskjutningen i Blombacka

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 14:40
Senast uppdaterad: 6 december 2022 14:40

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)