Företag i fokus:

Annons

Real Madrid-stjärnan på oannonserat besök i Södertälje

Alex ataseven

Privata läsarbilder.

Den världsskända målvakten Iker Casillas var på ett oannonserat besök i Södertälje under lördagskvällen.

Real Madrid-stjärnan befann sig i Södertälje för att närvara på ett assyriskt/syrianskt bröllop som hölls i Assyriska lokalen i Hovsjö och överraskade flera hundra personer med sin närvaro.

Enligt uppgifter till Telgenytt var han på plats i Södertälje efter att ha fått inbjudan från bruden som är iransk. Väl på plats i Assyriskas festlokal i Hovsjö sparade han inte på krutet.

– Han dansade och släppte loss och såg ut att ha en riktig bra kväll. Riktigt kul att se, säger en bröllopsgäst på plats till Telgenytt.

Iker Casillas är en en av världens kändaste målvakter och haft stora framgångar i Real Madrid innan han tvingades att lägga skorna på hyllan 2019.

Under ett träningspass fördes Casillas till sjukhus med smärtor i bröstet och där konstaterades en hjärtinfarkt. Året därpå, den 4 augusti 2020, meddelade Casillas att han slutade med fotbollen helt.

Philip Haddad var en av bröllopsgästerna som förevigade mötet med Real Madrid-stjärnan Iker Casillas. Foto: Privat.

Casillas är idag den målvakt som spelat flest matcher för det spanska landslaget någonsin och har samlat på sig oräkneliga meriter.

Bland annat har han vunnit guld i Champions Leauge, La Liga och vunnit EM och VM-guld med det spanska landslaget samt utsetts till årets målvakt och tagit emot guldhandsken.

Men trots att han slutade med fotbollen för snart två år sedan behåller han titeln som en av världens främsta målvakter genom tiderna.

Under lördagskvällens oannonserade besök gästade han Assyriskas festlokal för att närvara på ett bröllop i Södertälje, vilket han kommenterade på Instagram.

Fahmi Afram med Iker Casillas. Foto: Privat.

Till dig! För de som älskar mig! För inte så mycket! För livet! Och eftersom jag i bakgrunden hör en sång av den store Julio Iglesias på ett syrisk-iranskt bröllop i Sverige!”, skriver Iker Casillas på Instagram.

En av bröllopsgästerna som överraskades av stjärnans besök var Södertäljemäklaren Said Said förevigade mötet med en bild.

– Det var en mäktigt upplevelse att få se honom här i Södertälje. Hans besök kom som en riktigt överraskning för många, säger Said till Telgenytt.

Hur tyckte du att han hanterade uppmärksamheten?

– Oerhört bra och professionellt faktiskt. Han var glad och trevlig och ställde upp på att låta sig fotograferas. Det uppskattades verkligen, säger mäklaren Said.

Iker Casillas och Södertäljemäklaren Said Said. Foto: Privat.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 juli 2022 08:03
Senast uppdaterad: 25 juli 2022 08:03

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors