Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

HSB köper centrala fastigheter – ”Coliving-boende för unga”

68F1ED94-44DF-4CE3-B51B-1D4848585D58

Foto: Alex Ataseven.

HSB köper fastigheterna Löjan 7 och Ollonborren 6 och 8 i Södertälje, det rapporterar HSB på egna hemsidan.

Totalt rör det sig om 56 lägenheter som HSB tog över den 1 juli.

23 lägenheter finns idag i Fastigheten Löjan 7, fördelat på över tre våningar, som ligger i Mariekäll på Brogatan där HSB planerar ett coliving-boende för unga. Det innebär att de som bor i lägenheterna delar ytor så som kök och vardagsrum med grannarna.

”De boende blir del av en social gemenskap samtidigt som klimatpåverkan minskar eftersom de delar många ytor och funktioner.”, skriver HSB i pressmeddelandet.

– Vi ser fantastiska möjligheter att med mindre anpassningar göra om fastigheten till ett coliving-boende särskilt riktad till unga. Det blir ytterligare ett verktyg för HSB att hjälpa unga in på bostadsmarknaden, berättade Cecilia Högberg, VD HSB Södertälje vid ett köptillfället.

Fastigheterna Ollonborren 6 och 8, som ritades 1938 av arkitekten Tore E:son Lindhberg, innehåller 33 hyreslägenheter och 5 lokaler och har en byggrätt för en trevåningsbyggnad.

– Att öka vårt hyresbestånd genom nybyggnation eller förvärv är ett av våra långsiktiga mål för att kunna erbjuda våra bosparande medlemmar fler hyresrätter. Det känns jätteroligt att vi nu fått möjlighet att förvärva fastigheterna, som förvisso är i behov av renovering, men är intressanta ur ett historiskt perspektiv, sade Cecilia Högberg.

Enligt HSB representerar fastigheterna Ollonborren 6 och 8 en tidstypisk 1930-talsarkitektur med funktionalistiska drag.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 juli 2022 13:35
Senast uppdaterad: 24 juli 2022 13:37

Polisen ryckte ut efter larm om smällar från vapen i Södertälje

polishelikopter

Arkivbil: Shamash Oyal.

På måndagskvällen inkom uppgifter om en misstänkt skottlossning i utkanten av Södertälje. 

Enligt polisens uppgifter ska den misstänkta skottlossningen ägt rum vid Tysslingeområdet.

Det var vid 21-tiden som inringare hört smällar i Tysslinge varpå en stor polisinsats inleddes med bland annat polishelikopter.

– Personer hade hört knallar från ett vapen i Tysslingeomårdet, så vi arbetade med ett antal patruller och helikopter, säger Daniel på polisen till Telgenytt.

I samband med larmet arbetade flera patruller med att undersöka ljudens ursprung som kort därefter lokaliserades. Det visade sig vare en man med vapenlicens som hade avlossat sitt jaktvapen.

Polisen befinner sig just nu på platsen och undersöker händelsen, men det är i nuläget oklart om vapnet brukats på sådant vis att det kommer leda till en anmälan.

– Det är inte helt klart om det blir en anmälan eller inte, vi fortsätter att arbeta med den delen, säger polisen till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 20:43
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 20:43

Dog efter att ha rånats och misshandlats – Två män döms till fängelse

297214428_1453398985193662_2236672990594494739_n

Foto: Polisens förundersökning.

I vintras omkom en 30-årig man efter att ha blivit lurad till en plats i Södertälje där han rånades och misshandlades till döds. Två män dömdes till fängelse, men den tredje friades i hovrätten.

Det var den 6 januari 2022 som några personer satt i en bar i centrala Södertälje och umgicks. Då bestämde två av männen att råna 30-åringen och lurade honom till Linanäs.

30-åringen trodde dock att han skulle få skjuts till en annan adress, men väl i bilen påstod männen att de först skulle träffa en person för att hämta alkohol.

Men istället kördes han till en plats där han misshandlades brutalt.

Väl framme Vid Linanäs Marina blev 30-åringen misshandlad, rånad och lämnades medvetslös på platsen utan skor i minusgrader.

Gärningsmännen lyckades få med sig mobil, skor och kontanter och därefter återvänder de till baren där de tidigare druckit öl ihop.

De dömda männen sitter med 30-åringen innan han kidnappas, rånas och misshandlas. Foto: Polisens förundersökning.

Efter händelsen ska minst en av männen uppmärksammats med trasiga knogar och enligt vittnesuppgifter ska männen dagen efter ha varit ”glada men lite skrytiga” och sagt bland annat att ”han förtjänade stryk”.

30-åringen misshandlades så svårt att han sex dagar efter händelsen omkom till följd av sina skador.

Totalt åtalades tre män för rån och vållande till annans död efter händelsen. Två av männen dömds till fängelse, men den tredje friades.

Hovrätten fastställer nu straffet mot en 29-åring till två års fängelse för rån och vållande till annans död och en 30-åring man döms till ett år och tre månaders fängelse för medhjälp till rån.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 18:32
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 18:32

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors