Företag i fokus:

Månsbro köper 63 lägenheter i Södertälje

mansbro

Foto: Månsbro Fastigheter.

Månsbro fastigheter fortsätter att expandera sin fastighetsportfölj.

I veckan bekräftade bolaget ett fastighetsköpet som omfattar 63 lägenheter i Södertälje.

På kort tid har familjebolaget förvärvat flera fastigheter med över 300 lägenheter enbart i Södertälje. Bland annat i Ronna där bolaget i vintras köpte 121 lägenheter, Rosenlund och i centrala Södertälje.

Fastigheten Torsken 5 i Södertälje. Foto: Månsbro Fastigheter.

Senast in i portföljen är två fastigheter som är belägna i Värdsholmen med en yta på 4.667 kvm fördelat på 63 lägenheter och kommersiella lokaler.

Fastigheten Laxen 7 uppfördes år 1957 och har 15 lägenheter och en kommersiell lokal.

Det andra fastighetsköpet Torsken 5 byggdes 1966 och omfattas av 48 lägenheter och en kommersiella lokaler

Fastigheten Laxen 7 i Södertälje. Foto: Månsbro Fastigheter.

Månsbro fastigheter ägs av bröderna Lars-Åke och Per-Axel Månsson som klev in i föräldrarnas fastighetsföretag på 90-talet. 2007 valde bröderna att sälja hela beståndet för cirka 200 miljoner kronor och lämna fastighetsbranschen bakom sig.

Men 2010 valde bröderna att återigen ge sig in fastighetsbranschen och har sedan dess expanderats successivt.

12 år senare har deras känsla för fastighetsaffärer skapat en portfölj till ett värde på över 2 miljarder kronor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 juli 2022 13:22
Senast uppdaterad: 21 juli 2022 13:22

Damerna utklassade Uppsala i första semifinalmatchen

SBBK Maria Jespersen.

SBBKs Maria Jespersen.
Fotograf: Petra Gau.

SBBKs damer visade klass i den första semifinalmatchen mot Uppsala Basket i Täljehallen, där de tog en övertygande ledning redan i den första perioden och slutade med en krossande seger på 88-45.

(översatt från engelska till svenska) Vårt fokus visade sig i matchen då vi följde coach Bernats spelplan väldigt bra, säger SBBKs danska startspelare, Maria Jespersen.

I går kväll satte SBBKs damlag tonen för sin semifinalserie mot Uppsala Basket med en överlägsen start i Täljehallen. SBBK tog omedelbart kommandot och ledde med 10-0 tidigt i matchen, vilket tvingade Uppsala till en tidig timeout. Uppsalas spelare såg utmanade ut efter timeouten, och första perioden slutade med en ledning för SBBK på 26-9.

(Annonslänk)

Matchen fortsatte i samma anda, med SBBK som behöll kontrollen genomgående. Publiken, bestående av 345 åskådare, fick bevittna en match som snabbt utvecklade sig till en uppvisning av SBBKs styrka och samspel. Slutsiffrorna på tavlan visade 88-45, med jämnt fördelade periodresultat som vittnade om SBBKs dominans under hela matchen.

Klara Lundquist ledde poängligan för SBBK med 16 poäng, tätt följd av Frida Eldebrink och Maria Jespersen, som båda bidrog med 15 poäng var. Uppsala kämpade modigt men kunde inte matcha intensiteten från Södertälje-laget, där Stephanie Visscher blev poängbäst med 14 poäng.

– Vi har varit mycket fokuserade under träningarna eftersom slutspelet är ”en ny säsong”. Vårt fokus visade sig i matchen då vi följde coach Bernats spelplan väldigt bra. Vi hade stort fokus på vår fördel inuti på alla positioner och vi genomförde det väl. Sammantaget känns det mycket tillfredsställande, vi spelade osjälviskt och tog många bra beslut både i anfall och försvar. Sammantaget en riktigt stor laginsats som började med bra träningar den här veckan. På lördag är det en ny match, de kommer att ändra en del saker och det kommer även vi. De kan också ha varit extra trötta inför den här matchen på grund av sina tre tuffa kvartsfinalmatcher mot Östersund, säger SBBKs danska startspelare, Maria Jespersen.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 april 2024 08:30
Senast uppdaterad: 12 april 2024 08:59

Kommunanställd varnas för olämpligt uttalande

Södertälje kommun

Foto: Alexander Isa

En anställd inom Södertälje kommun har mottagit en officiell varning efter att ha gjort ett uttalande som uppfattats som sexistiskt av en kollega, enligt ett beslut från kommunen.

(Annonslänk)

En skriftlig varning har utfärdats till en kommunanställd i Södertälje efter ett incident där personen i januari uttryckt sig på ett sätt som anses kränkande och sexistiskt. Varningen markerar en allvarlig förseelse mot anställningsavtalet, vilket detaljerar arbetstagarens skyldigheter och åtaganden inom sin anställning.

Denna typ av beteende, inklusive sexuella trakasserier, kommentarer eller skämt med sexuell innebörd, är strängt förbjudet inom kommunens arbetsplatser och anses vara helt oacceptabelt. Arbetsgivaren har klargjort att sådana handlingar inte bara undergräver den professionella arbetsmiljön utan också strider mot de värderingar och etiska riktlinjer som upprätthålls inom organisationen.

I varningsbrevet betonas det att en upprepning av liknande beteende kan resultera i uppsägning från anställningen.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 april 2024 07:14
Senast uppdaterad: 12 april 2024 07:14

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors